Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2008.

Zetas

Niin sehän se oli...kiitos JP (lisäsin tämän tänne uudeksi bloggaukseksi, jotta olen taas listoilla ;-)
Tarkistin josko siellä olisi ollut marhanliljaa. Siitä oli viimevuonna puhetta Ransun kanssa. Hänellä on sitä siirtolapuutarhassaan :-) Löysin sitä myös Särkältä, mutta haluaisin myös lajiketta Mrs R.O.Backhouse! Kun kävin Zetaksen sivuilla (joka on siis puutarhaliike Tukholmassa -muille tiedoksi)huomasin, että siellä olisi myös Ramondaa ja Cardiocrinumia (vuoden 2007 luettelossa). Molemmat löytyy jo pienenä taimena...mutta....
Liljoista siellä oli mm L.duchartrei ja L. hansonii. Liljat ovat just nyt ykkömielenkiinnon aihe. En osaa edes sanoa miksi. Niistä vain löytt todella upeita lajeja. Nimenomaan luonnonlajit kiinnostaa, ei niinkään isokukkaiset hybridit. Mitäs (JP) tilasitte siemenfirmoista?


Tukholma

Hei mikä sen suuren Tukholman lähistöllä olevan puutarhaliikkeen nimi olikaan? En muista millään. Katsoisin, jos niillä olisi paria kasvia tulossa myyntiin :-).
Eräs lapsuuden ystäväni muutti juuri sinne ja voisi tuoda kuriirina :-)

Oletteko muuten katsoneet Lilla fiskaregatans trädgårsbutikin valikoimia Lundissa - aika kivat- harmi että Lund on niin hankalan matkan päässä.