Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2008.

Pihaa nyt

Nyt kun vauhtiin pääsi ...jo toinen kerta kun kirjoitan mun blogia puolen vuoden sisällä :-)

Ei vaiskaan, olen ajatellut teitä kaverit monesti.. Apoptoosi- minulla monet sipulit meni samaan tyyliin maahan. Sitä aina tilaa innoissaan, suunnittelee tohkeissaan ja sitten kun pitäisi niitä istutella...sitä työn ja vääntämisen määrää, mitä siihen tarvitaan. En muuten edes tiedä missäpäin maailmaa sun puutarhasi sijaitsee, vai haluatko säilyttää täydellisen anonymiteetin (voit kuiskata niin kukaan ei kuule)

Ransu- olin tänävuonna aika laiska keräämään mitään siemeniä. Eli en tullut keränneeksi sitä Arcic Fire- ketoneilikkaa. Samaa löytyy muuten Exotic gardensilta.

Innostuin kokeilemaan alppiruusujen kasvatusta. Mulla on hirveä kasa alppiruusun avopölytteisiä siemeniä, joita keräsin kotona vanhempieni luona olevistä puskista. Olen istuttanut ne varmaan 80-luvun lopussa kun ensimmäiset kotimaiset tuli markkinoille. Muistaakseni Helski Univercity, Haaga ja yksi Elviira (lajikkeet siis). Nyt mulla on kauhia pussi siemeniä. Itse en vain ole kovin mieltynyt punaisiin. Valkoiset kiinnostais enemmän. Vaikka (melko)uusi Rhodokerholainen olenkin, en vielä ole tohtinut häiritä niitä totisempia asianharrastajia, sen verran keltanokka olen rodoasioissa.
Napalmi- se sinulle lupaamani niitty jäi vielä uupumaan, mutta lupaan kuvia siitä....

Ai niin toi epätarkka kuva on kivikkopenkistä, jota ollaan väännetty useampikin viikonloppu :-)Täällä taas....

...pitkästä aikaa. Talvi tuntuu olevan tylsää aikaa pitää puutarha-aiheista blogia ja kesällä on liian kiire :-)

Maa on ollut sulaa ja pihahommia on paiskittu torpalla vielä lähes täydellä teholla. Syksyn viimeisistä alennusmyynneistä tuli hankittua varsinkin kevätkukkijoita. Kauppila (täällä Turussa) myi kaikki loput perennat euron kappale, ja paikkakuntalaisena olin heti iskussa kun alennukset alkoivat. Mukaan tarttui mm. jouluruusuja- jotka normaalisti maksavat maltaita- ja keltavuokkoja. Lisäksi kylvin tulevaa lehtoani varten hirmu kasan kevätlinnunherneen siemeniä. Palantagen myi loput sipulit pilkkahintaan. Niimpä laitoin (lehtoon niinkään) 400 kirjopikarililjaa. Viime viikolla kävin Pirilässä ja he jakoivat loput sipulit ilmaiseksi. Niimpä mukaan tarttui 750 narsissin sipulia (minäkö ahne). Maanista sanoisi joku. Niin kait se on.
En vain voi olla jo odottamatta kevättä. Siksi etsin tuon kuvan talventähdistä...

Mites Apoptoosi saitko kaikki sipulit maahan. Itse laitoin noi viimeiset taas ruukkun ja kellariin...