Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2008.

Puutarhanvääntöä

Viikonlopuksi tulikin aivan upea ilma. Aurinko paistoin ja oli todella mukava vääntää puutarhassa, varsinkin kun kultukin innostui auttamaan. Pengersimme molempia puolia kasvimaasta ja teimme pienen polun vanhoista tiilistä. Se oli pelkkä päähänpisto, mutta siitä tuli mun mielestä aika kiva. Lisäksi kultu aivan vaatimalla vaatii, että täytyy mennä koluamaan taimialennusmyyntejä, jotta huvimajan ympärystä saadaan täyteen kasveja. Pitää käyttää tilaisuus hyväksi :-)

Kauppilassa on tällä hetkellä vasta -50% perennoissa. Toisaalta tikankontit puoleen hintaan jo houkuttaa.

Mistä ihmeestä saitte karhunlaukkaa???`

Ransu- mitä ihmettä meinaatte tehdä kaikella sillä hunajalla? Baclavaa??? :-) Onnittelut hienosta ensimmäisestä sadosta. Kävittekö linkoamassa hunajan jossain, vai onko teillä oma linko?

Jos innostutte tulemaan taimiretkelle, niin olen aina valmis mukaan.

Apoptoosi- tuli tässä mieleen, että tiedätkö siitä pohjolantytär (oliko se sen nimi) rodosta, oliko siinä jotain vikaa. Muistan hämärästi lukeneeni jostain, että se ei ole aivan paras noista kotimaisista??

Laitan mukaan vielä toisen kuvan, jossa keskeneräistä pengertä kasvimaan reunassa. Latoinen alle sanomalehteä, ettei kaikki rikkaruohonsimenet pääse itämään :-). Toinen reuna penkistä on vielä tekemättä.


viinirypäleitä

Mökillä taas. Istutin lisää Gay Kybo-narsisseja ja ainakin kuvan mukaan samalta näyttävää Manly-lajiketta. Metsäpuutarhaan laitoin mm. keltakoiranhammasta, virvaliljaa, suvikelloa, ja kahta eri lumikelloa. Lisäksi mulla on lehtoimikkä lisääntynyt kukkapenkissä ja jaoin sitä monen neliön alueelle. Haluan sinne samaan paikkaan ainakin vielä englanninsinililjaa ja kevätkelloa (Leucojum vernum) ja kiurunkannusta.

Viinisato tuli korjattua. Ensimmäinen laatuaan. Rypäleitä tuli pari litraa. Komeita sinisiä joissa on suurin osa sisuksesta siementä :-) Kivaa silti.

Lisäksi kivesimme lammen ympärystää ja Kisu teki mulle kottikärrytolkulla haketta. Huvimajan ympärystä on nyt valmis, vain lisää kasveja tarvii.