Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2007.

Ranskan kuvia

Tässä -vihdoin- hieman Ranskan kuvia. Oli niin vaikea valita vain yhtä, siksi laitoin muutaman, jotta saatte edes kalpean aavistuksen, millaista siellä oli. Ai niin, kaikki kuvat ovat siin Monet´n puutarhasta Givernyn kylästä. Kolme alinta ovat yleiskuvia talon ympäristöstä (musta tuo aidaksi leikattu omenapuu oli hauska, tahtoo sellaisen), ja ylin puutarhakuvista on se kuuluisa lummelampi, josta hän maalasi tunnetuimmat työnsä. Kevät oli sielläkin aikaisemmassa, kuin yleensä. Kaupunki oli täynnä kukkivia koristekirsikoita ja muuta kivaa. Näyttipä Suomi karulta sen matkan jälkeen. Onneksi messut pehmensivät hieman maanpinnalle tömähdystä. Niin ja sen verran homo olen, että oli pakko käydä Editin haudalla tirauttamassa pari kyyneltä. Ah, poikavuosina tuli kuunneltua Piafin levyt melkein puhki. Onko olemassa yhtään homoa, joka ei voi sietää Piafia? No te nuorimmat tuskin tiedätte edes kuka hän on. Tosin kuolihan hän jo ennen minunkin syntymääni.


Messut

Messut oli ja meni. Olin aika väsynyt matkustamisesta, mutta piristyin kun pääsin ostelemaan taimia :-) No ei mitään kovin kummallista, mutta kuitenkin. Hollantilaisilla oli aivan mielettömän kokoisin Yucca filamentosan "juurakoita" (huomasitko Ransu??), Siiten ostin hiukan salkoruusua, kallan mukuloita, muutaman ompun perusrungon, amazoninliljan sipuleita(vanhemmille) ja valkoista inkarvilleaa. Kaikkia mukuloita sai jo tuplamäärän lapuissa olevilla hinnoilla. Tehosi ainakin minuun :-). Mökillä sitten vl. tungin niitä jo maahan. Pionejakin olisi tehnyt tietty mieli, mutta rahat oli hieman vähissä matkan jäljiltä. Mitä muut osti. JP ?


Kevättä...ei kevättä...kevättä....

Lihakset kipeinä tulimme kaiken raatamisen jälkeen tänään torpalta. Aika kului aittaa purkaessa. Mökille mennessä maassa oli hieman lunta ja sinne istuttamani talventähdet olivat saaneet hieman väriä kellarissa vietetyn ajan jäljiltä. Alkulomasta levensin mun perennapenkkiä melkein puolella. Pöh.... myyrä oli popsinut viimevuonna istuttamani hevoskastanja juuria. Saas nähdä selviääkö?

Niin, ketä oli menossa puutarhamessuille lauantaina? JP? Itse olen siellä silloin aamusta? Tosin tulen edellisenä iltana ulkomailta, joten voin olla aika uupu. Kiinnostaisko tavata, vaikka messuoluen merkeissä? :-)
Muuten JP se joskus lupaamani köynnosukonhattu on jo hyvällä alulla....Kevät Riiassa...

.... oli jo paljon pidemmällä. Kauniita olivat mihet(kin)Riisassakin (taas viittaus Apoptoosin kommenttiin paria bloggausta aiemmin). Narsissit kukkivat ja ostin torimummolta salkoruusun siemeniä :-) Ajattelin, josko ne olisivat himpun talvenkestävämpiä kuin muut lajikkeet. Mietin laitanko kuvan torilla myydyistä sinivuokoista vai sotapojista. Taidan laittaa molemmista.


Juurakoita....

Minäkin (viitaten Apoptoosin kommenttiin ostoksista) tilasin Eurobulbilta muutamia juurakoita. Uvulaariaa (surukello) ja Trilliumia (kolmilehti). Miten on Apoptoosi, JP ja muut. Mulle tuli pulma. Olisiko ne paras laittaa ruukussa ulos vain viileään eteiseen (10-15 astetta)? Toisaalta järki sanoo, että juurtuisivat lämpimässä, mutta toisaalta.... mmmm...auttakaa