• Hortus

Ranskan kuvia

Tässä -vihdoin- hieman Ranskan kuvia. Oli niin vaikea valita vain yhtä, siksi laitoin muutaman, jotta saatte edes kalpean aavistuksen, millaista siellä oli. Ai niin, kaikki kuvat ovat siin Monet´n puutarhasta Givernyn kylästä. Kolme alinta ovat yleiskuvia talon ympäristöstä (musta tuo aidaksi leikattu omenapuu oli hauska, tahtoo sellaisen), ja ylin puutarhakuvista on se kuuluisa lummelampi, josta hän maalasi tunnetuimmat työnsä. Kevät oli sielläkin aikaisemmassa, kuin yleensä. Kaupunki oli täynnä kukkivia koristekirsikoita ja muuta kivaa. Näyttipä Suomi karulta sen matkan jälkeen. Onneksi messut pehmensivät hieman maanpinnalle tömähdystä. Niin ja sen verran homo olen, että oli pakko käydä Editin haudalla tirauttamassa pari kyyneltä. Ah, poikavuosina tuli kuunneltua Piafin levyt melkein puhki. Onko olemassa yhtään homoa, joka ei voi sietää Piafia? No te nuorimmat tuskin tiedätte edes kuka hän on. Tosin kuolihan hän jo ennen minunkin syntymääni.

4 kommenttia

JPHki

27.4.2007 23:21

La vie en rose, sitähän me kaikki toivomme :-)

sleepygay

28.4.2007 09:32

En ole varma, olenko koskaan kuullut ainuttakaan Piafin kappaletta. Itse laulajasta olen kyllä jotain kuullut.

Ransu

29.4.2007 19:55

Upeita kuvia! Kevät on kyllä niin parasta aikaa - myös Ranskassa. Itse olen käynyt Givernyssä heinäkuun lopulla ja lummelammet oli tupaten täynnä turisteja. Harmi, silloin tosiaan kukat oli jo huonompaan suuntaan, ainoastaan Wisteriat, salkoruusut, jotkut kesäkukat ja tietty lumpeet oli kukassa, mutta muuten kuivan kesän (2000) jälkeen oli kuin syksyä odotellessa.. Hienoa, että sinulla oli noin upea sää Ranskanmatkallasi!

Moi aussi, j'ai rendu en visite a Piaf!

Aboa

29.4.2007 23:14

Sleepy!

Nyt heti kipikipi Naulamäen kirjastoon, josta lainaat levyn, missä on ainakin laulut La Foule sekä L'accordéoniste. Katsos, että siinä olisi myös L'hymne à l'Amour, koska uskon, että tunnistat sen varmasti.

Lisätietoa Piafista voit lukea täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Edith_Piaf . Suosittelen myös sitä uutta leffaa Pariisin varpunen – Edith Piaf.

Muuten homolupakirjasi on vaarassa...