• Hortus

Laiska

Kiirettä on pitänyt, enkä ole oikein jaksanut blogata. Kasveja tuli taas hankittua/saatua muutamia. Olin vapaapäivänäni käymässä Hämeenlinnassa ja pakotin ystäväni viemään minut Terolan taimitarhalle. Heiniä jäi sieltä käteen. Ostin mm. palmusaraa, isosiniheinää ja mammuttiheinää ja kirjokastikkaa. Ai niin ja huiskunauhusta. Joku voi pitää sitä rikkaruohona, mutta minusta se on hauska. Lisäksi sain ystävältäni kotkanakileijaa, etelänkevätesikkoa, vanhaa keltaista (tavallista) päivänliljaa, pääskynkukkaa, talonpoikaispionia (sitä kerrottua punaista) taatankurjenmiekkaa ja pienen alun kivikkokurjenmiekkaa... Nuokin kun taas kaivaa maalla penkkeihin :-)

Mihin muut ovat tuhlanneet rahojaan?

Mites JP kasvien siirto uudelle torpalle sujuu. Apoptoosi? Ransu? Muut?

9 kommenttia

JPHki

10.5.2007 21:38

Kaikki vapaapäivät ovat kuluneet kasveja siirtäessä, mutta urakka ei ole vielä puolivälissäkään. Suurin työ on uusien istutusalustojen ja penkkien tekemisessä. Ja kasvihuone on vielä siirtämättä ja sille betonipilarit sille valamatta, huhhuh...
Onneksi viime viikonloppuna oli ystävämme työvoimana, hän haravoi pihaa koko päivän ja sai paikan näyttämään jo melko asutulta. Kivaahan tämä urakointi, kunhan ei vain tarvitsisi käydä viikolla töissä...

audinkopoika

11.5.2007 00:45

Voih...oispa kans joku läntti mihin pistäs jotakin vihertävää..mu ku asuu kerrostalossa :(
Anopin kieliä vaan tupa täynnä ;)

Hortus

11.5.2007 08:19

Totta JP. Välillä tuntuu, että pienen pläntin raivaaminen on aivan suhteeton urakka :-( Kääntää kiviä, repiä rikkaruohoja, kärrätä multaa jne... Siksi sitä sitten käykin ihailemassa päivän aikana moneen kertaan tyyliin "tulipa siitä hieno".

Audinkopoika, tossa oli juttua samasta ongelmasta sleepygayn kanssa aikaisemmin, kyllä se tontti ja piha jossa viljellä siltä tulee aikanaan. Voihan sitä aloittaa vaikka viljelypalstalla, niin minäkin tein ja raahasin kaiken maailman rehuja vanhempieni pihalle odottamaan omaa pihaa. Saapahan pahimman pihakuumeen tyydytettyä.

tommy87

11.5.2007 10:15

Liekö joku pörriäinen purrut, mutta puutarhainnostus on nyt oikein katossaan! En malta odottaa, että pääsen tunkemaan käteni multaan. Pitää vain ensin mennä kaupan kautta ja ostaa sitä:D

Kasvejakin tuntui lopulta löytyvän enemmän kuin ajattelin, ja olen keksinyt ihan mahtavia ideoita sellaisiin paikkoihin, joita en ollut edes koskaan ajatellut. Erittäin rajallisella budjetilla toimittaessa alkaa mielikuvitusin toimia..

Enter

11.5.2007 17:29

Olet minusta jo aika maaninen noiden kasviesi kanssa.

Hortus

12.5.2007 00:18

Jep, ei siinä aina mitään isoja budjetteja tarvita. Sitäpaitsi tutuilta saa usein paljon isompia taimia vaihtareina tai ilmaiseksi.

Jokaisella meillä on omat maniamme :-)

Ransu

13.5.2007 23:14

Kasvien parissa minäkin.. Tänään istutimme maissit ja loput pavut sekä herneet maahan. Aatella, kylvimme ekat pavut ja herneet sekä porkkanan, basilikan ja tillin kaksi viikkoa sitten 29. huhtikuuta ja lähes kaikki on itänyt!! Vaikka herneitä ja papuja ei saisi kylmään maahan laittaa niin silti itivät. Harsot ovat olleet ainoastaan yllä. Viikolla istutin reilun kolmen metrin rivin parsaa, Gijnlim-lajiketta. Satoa aikasintaan parin vuoden päästä, mutta kaunis se on kasvinakin. Sit me ollaan kylvetty kuisti täyteen kesäkukkia. Varttumassa on Nicotianan Perfume-sarjaa, myös narsissitupakkaa, Rudbeckioita (Prairie Sun on mun ehdoton lemppari!), Amaranthuksia, mustasilmäsusannaa, mangoldia... Mieheni joutuu nyt viikoks koville kastelujen suhteen, lähden viikon ulkomaankomennukselle.. Ei millään malttais lähteä ja missata kevään puhkeaminen lehteen. Palailen blogiisi Hortus puolentoista viikon kuluttua. Nauttikaa kevään ihmeistä!

Apoptoosi

14.5.2007 00:06

Minä olen myös mennyt kuin heikkopäinen. Koko listaa en tähän nyt jaksa, ehdi enkä muista laittaa, mutta tärkeimmät nyt kuitenkin, eli hosta-kokoelmani on kasvanut 30+ lajikkeella. Yhdelle ihmettelijälle just eilen sanoin, että tuhannen kohdalla pidän keräämisessä pienen tauon, semmoisen kesänmittaisen. Tavallisesta koiranheidestä sain keltalehtisen muodon. Piristävä valopilkku. Kuusi uutta siperianiiristä istutin myös. Jokainen neliösentti kasvihuoneesta on nyt käytössä. Tekisi mieli nukkua siella jonain yönä maakuupussissa ja kuunnella kuinka pienet taimet kuiskailevat.
Onhan niitä taimia ja kasveja kertynyt, mutta kyllä taas oli eilen kiva jakaa ja ruukuttaa ylimääräisiä ystäville. Ystäväparikunta on juuri ostanut talon, vauva on tulossa ja mies viimeistelee väikkäriään. Ei siinä hirveästi ole ylimääräistä rahaa kasveihin laittaa. Suorastaan kielsin ostamasta mitään kysymättä ensin minulta löytyykö meiltä samaa kasvia. Toistasataa kasvia ruukutin ja pistin sivuun kasvamaan. Tapaan tämmöisille noviiseille antaa vain ruukkutaimia, että saavat rauhassa suunnitella ja miettiä minne ne asettavat. Ruukuissa voivat olla vaikka koko kesän.
Jotain muutakin piti kertoa, mutta nyt on pää niin väsynyt, että en enää muista.

Hortus

14.5.2007 19:41

Kuulostaa hauskalta molemmat (siis Ransu ja Apoptoosi). Minuakin harmittaa, kun ei voi olla mökillä valvomassa, että jokaisella taimenalulla on tarpeeksi vettä ja että kaikki on hyvin. Onneksi parin päivän jälkeen pääsee taas torpalle. Nyssäkät ja ruukut portaan pielessä lisääntyy uhkaavasti, sitäpaitsi yritän kulkea silmät kiinni, kun koko ajan löytyy jotain kivaa hankittavaa.