• Hortus

Loma alkoi

...pitkä kuuma kesä. Oiken hirvittää, missä kunnossa kukkamaat ovat puolentoista poissaoloviikon jäljiltä. Kuten aina mökille lähtiessä (huomenissa) oven pielessä odottaa kassitolkulla kaikkea istutettavaa. Mulla muuten (Apoptoosi) se Uvularia kukkii -saas nähdä selviääkö talvesta. Istutusta odottaa heidinkukka, kivikkosuopayrttiä, tähtililjaa ja vaikka mitä. Ostin tänään muutaman vesimelonin taimen ....hih heijaa. Tässä taas kiiresimmät uutiset. Onko mitää hyvi ostospaikkoja ehdottaa. Lomamatka pohjoista kohti odottaa. Ajattelin ainakin käydä Hirvensalmen taimistolla, Tommolan tilalla ja Särkän perennataimistolla. Muita ehdotuksia?

5 kommenttia

Apoptoosi

6.6.2007 22:38

Tämä lämpö kyllä hellii.
Mitäs reittiä se lomamatka kulkee? Tommolassa ja Särkällä saa varmaan aikaa kulumaan. En ole itse käynyt, mutta näin olen ymmärtänyt muiden puheista. Tommolaan olen joskus toimittanut luonnosta keräämiäni siemeniä ja kokeilevat saavatko ne talvehtimaan Suomessa. Onko siellä Hirvensalmella muuta kuin marjapuita?

sleepygay

7.6.2007 23:39

Ihanaa! Olet vihdoinkin kirjoittanut lisää merkintöjä! :)

Itse olen viime päivät tonkinut parvekelaatikoita ja ruukkuja. Nyt minulla on kokonaista kolme laatikollista kasveja kaiteella ja pöydällä vielä lisää. Saa nyt nähdä, miten onnistuu. Saa nähdä, miten daaliat ja neilikat viihtyvät parvekkeella. Tuon tarkemmin en osaa sanoa, kun en muistanut daalioista tarkemmin kysyä, enkä neilikoita muista. Jotain olen kylävnyt itsekin siemenestä asti, mutta niiden onnistumisesta en osaa sanoa juuta enkä jaata.

Valitettavasti en tiedä _yhtään_ taimitarhaa. Ei ole oikein aikaisemmin ollut ajankohtaista niiden etsiminenkään. Vanhempien luona kun asuin, niin kaikki ostettiin jostain agrimarketin puutarhaosastolta. :D Tosin niin on kyllä nyt iso osa ostettu...

JPHki

8.6.2007 13:29

Hyvää lomaa, Hortus ja Aboa! Meidän "perheellä" on nyt ensimmäistä kertaa käytössä oma auto, joten Pohjoiseen toivottavasti ajellaan jossain vaihessa kesää. Matka voisi taittua Särkän perennataimiston, Blomqvistin taimiston ja Tornionlaakson taimitarhan kautta. Mutta sitä ennen on muutto uuteen Villaan...

Apoptoosi

10.6.2007 20:32

JpHki, hyvä reittivalinta teillä. B-taimisto on hyvä paikka, netissä ei ole läheskään kaikkea, mitä sieltä sitten löytyy. Sinne on ihan pakko päästä itse penkomaan. Varmaan sama Särkällä ja TL:ssa. Blomqvistilla myös aina kahvitarjoilu, mikä tekee käynnistä aina tosi rentouttavan.

Hortus

12.6.2007 11:46

Tutuilta kuullostavat paikat :-) Hirvensalmella on kaikkia mahdollisia hedelmäpuita ja PALJON kannattaa katsoa sivut :-). Menemme ilmeisesti kuitenkin itäkautta ja tulemme myös joten Särkkä jää tänävuonna pois ohjelmasta. Tornion paikka kiinnostaisi. Sleepyllä on varmaan kohta pioneja ;-) Luin blogiasi. Voi olla bloggaamiseni aika harvaa nyt kesälomien aikaan, mutta yritän ehtiä aina kun pääsen koneelle. Hyvää kesää kaikille.