Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset elokuulta 2007.

Lisää pinkkiä

Rosa rugosa 'Riitausma' lähti viimeinkin kunnolla kasvuun ja pukkaa kukkaa jatkuvasti. Ai niin ja toinenkin kasvierikoisuus on aloittanut vasta kukintansa. Sain keväällä muutaman kotkanakileijan taimen (Aquilegia glandulosa),jotka intoutuivat tekemään kukkaa,kun pääsivät mielestään riittävään kokoon. Kuva vain meni pieleen, kun otin liian läheltä
:-( Koitan hillitä itseäni, etten ostaisi sipuleita. Ai niin Jp, se kuuruoho on se tavallinen kaksivuotinen.


Viikonloppu tuli ja meni...

Koskaan ei ehdi viikonloppuna tekemään kaikkea mitä on suunnitellut. Levätäkin pitäisi, mutta puutarhassa on aina miljoona paikkaa, jotka pitäisi tehdä loppuun. Ainakin minulla on aina joku epämääräinen nyssäkkä taimia, jotka odottavat malttamattomina maahanpääsyä, tai edellisvuonna kylvettyjä perennantaimia odottamassa siirtoa lopulliselle paikalle. Nytkin istutin tarhakurjenpolvia ja - pinkkejä ;-) -ritarinkannuksia, jotka olin saanut "halvalla". Samoin kaivoin kasvimaanlaidan perennalastentarhasta hitaliljan, paratiisililjan, lapinakileijan, nukkeakileijan, metsäunikon, häränsilmän, iltahelokin, illakon, kuuruohon ja jättitulikukan taimia ja kiertelin epätoivoisesti etsimässä tyhjää tilaa, jonne survoa ne. Keväällä blogissani kuvassakin olleet sinivaleunikot ovat itäneet ja niille piti etsiä sopivan puolivarjoinen paikka ja laittaa hieman rodomultaa. Salkoruusut ovat tehneet tuhteja ruusukkeita. Taidan pelata varman päälle ja siirtää ne talveksi kellariin. Sora odottaa edelleen kärräämistä :-)


Osuva tuo edellinen otsikko :-)

Niin, siis kesän laiskuus. Ensin oltiin mökillä kesäloman loppuun ja tehtiin työtä lähes verenmaku suussa. Torppa vei kaikki mehut ja puutarha pääsi hieman kesannolle siinä sivussa. Sain sentäs tilattua kuorman multaa -jolla olen siistinyt jo monta nurkkaa- ja 40 tonnia soraa, jonka aion kärrätä "japanilaiseen puutarhaan". Lainausmerkit siksi, että se projekti ei ole juuri edistynyt. Rikkaruohot yrittävät valloittaa sitä. Viime viikonloppuna keksin uuden keinon. Laitoin ruohonleikkurin pyörät yläasentoon ja kiskoin sillä pahimman heinikon matalaksi. Kohta pääsen levittämään kangasta ja soraa päälle-vaviskaa rikkaruohot.
Sleepy hienoa! Onneksi olkoon! Onnea loistavan valinnan johdosta. Kyllä sinä ne perennat opit. Niin ja tieteellisissä nimissä auttaa aina se kun keksii jonkin hullun muistisäännön nimestä. Itse muistan esim. sellaisen kuin Eleagnus commutata =Ele Alenius kommunisti. Tyhmä sääntö mutta toimii. Täytyy sanoa, etten ole juuri ehtinyt lukea kenenkään blogeja (enkä päivittää omaani, siksi siirrän haastetta tuonnemmaksi).

Mitäs muut puutarhurit ovat puuhanneet??

Sipulien istutusaika lähestyy. Tähtilaukka (Allium chritophii-kuvassa) oli todella upea. Kukinto melkein 20 cm ja kukki todella pitkään. Suosittelen