Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset elokuulta 2008.

Maalta

Tuossa pari kuvaa maalta. Omena"sato" tuli lähestulkoon korjattua ;-). Olen kasvattanut Petteri lajikkeesta säleikköpuuta navetan seinustalle ja nyt se antoi ekat omenat. Omppuja ovähän ja siksi niistä tuli aivan mahdottoman kokoisia ja upean punaisia. Makukin on aika hyvä hieman jauhoinen, mutta muuten raikas. Suosittelen. Japanilaiseen on tullut jotain uutta. Jos katsotte vanhoja blokkauksiani niin siellä on kuva siitä kun kaivuri kävi. Nyt olen tehnyt aitaa alareunaan. Ajattelin ehkä petsata sen vaaleanruskeaksi sisäpuolelta ja punamullata ulkopuolelta. tai sitten harmaannutan sisäpuolen rautavihtrillillä. Täytyy miettiä Aidan tarkoituksena on erottaa puutarhan osa muusta maailmasta ja samalla antaa hieman lisävarjoa aidanvierustan kasveille (joita ei siis vielä ole). Lampeen sain tosiaan kumimattoa. Sen laittaminen on vielä vaiheessa. Jouduin kaventamaan lampea hieman, koska matto ei meinannutkaan riittää. vesi on jo täynnä koivunlehtiä ja siemeniä myrskyjen jäljiltä. Mistähänä saan niin paljon kiviä, että saan lammen maisemoitua? Sen jälkeen lammen ympärystä. Hiekka-alueen reunoille on tarkoitus kärrätä turvetta ja samalla loiventaa reunoja.

Doorianvillakko oli täynnä perhosia(ja kimalaisia). Ajattelin jo, että kehuinko liikaa sitä perhoskasvina, muttä tänä ja viime viikonloppuna niitä on pörrännyt siinä ihan kiitettävästi. Laskin samaan aikaan 22 perhosta, suurin osa neitoperhosia, mutta pari amiraalia, nokkosperhosta ja muutama lanttu ja kaaliperhonen mahtui joukkoon. Jos joku suunnittelee perhospuutarhaa, tuntuu olevan aivan ehdoton. Suosittelen.
Täällä taas....

Viime kerrasta onkin taas vierähtänyt aikaa. Olen aika laiska ottamaan kuvia ja kesällä ei juuri tule oltua koneen ääressä. Onneksi mieheni viitsii ottaa mun rehuistakin välillä kuvia, niin on mitä laittaa :-)

Japanilainen -pitäisi kait laittaa vielä lainausmerkkeihin- on pitkän tauon jälkeen nytkähtänyt eteenpäin. Olen saanut alareunaan aidan, joka sulkee puutarhaa muulta maailmalta. Lampeen laitoin kankaan ja allasmuovin. Kaivon veden vähyys vain on hidastanut lammen täyttämistä. Ensi kerralla tarvii aloittaa lammen ympäristön maisemointi. Istutin jo muutaman puskan, mm. lännenpagodikanukan, villapajun ja liuskaharmaalepän (ajattelin, että jälkimmäisestä saa hieman japaninvaahteraa muistuttavan, kun leikkaa sen pensaaksi). Samoin JP:n tuliaismagnoliatkin pääsivät sinne multiin. Tommolasta ostin kesällä pensasaralian jne. Haaveissa olisi vielä tilata kuorma turvetta rodoja ja atsaleoja varten. Rahaa vain on muutenkin mennyt puutarhaan aivan liikaa, siksi on pitänyt hieman jarrutella. Aboan rakentaman huvimajankin ympäristö on saanut kovaa kyytiä. Revin kaikki vatut pois siitä, kun sato oli mitä sattuu ja muutin senkin perennapenkiksi. Mieheni ilmoitti, että hän haluaa sinne perhos- ja tuoksukasveja. Meinasin lentää pyllylleni pelkästä hämmästyksestä. Muistan kuinka hän ekana vuonna kiukutteli jo muutamasta perennasta kasvimaan yllälaidassa (Nyt lähes koko kasvimaa pukkaa perennaa). Tänään istutin huvimajan lähelle narsisseja. Sitä vanhaa ´Plena´lajiketta joka kukkii todella myöhään ja tuoksuu aivan käsittämättömän ihanalle.
Kuvassa palavaarakkautta ja torppa...hieno kuva vai mitä?