Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2007.

Löytö

Luin juuri JP:n blogia. Onne tammesta ja plataanista! Itsekin tein eilen löydön. Olin hoitamassa eilen töiden jälkeen muutaman asian ja päätin mennä kävelemään läpi pari taimimyymälää ja olla ehdottomasti ostamatta mitään. Melkein onnistuin, mutta sitten eteen osui kivikkotohvelikukan (Calceolaria biflora) taimia, isoja, reheviä ja täynnä kukkia. Hintakin oli vain 3,5. Oli pakko ostaa. Olin hankkinut kyseisen kukan siemeniä pari vuotta sitten, mutta ne ovat vielä kylvämättä :-). Kallat pukkaavat vahvaa versoa ja messuilta ostamani hapsijukan "ruoto" on alkanut tehdä uusia lehtiä. Kylvin maissin siemenet pari päivää sitten ja nyt jo ensimmäiset tulossa ylös, kiitettävän nopeaa toimintaa. Olen tänävuonna päättänyt tehdä maissiPELLON, eli taimiruukkuja on yhteensä 50. :-)

P.S laitan kuvan tohvelikukasta kunhan ehdin. Ai niin Sleepygay kyseli "Oman" puutarhayhdistyksen perustamisesta! Mitäs mieltä olisitte pojat (ja tytötkin :-)Laiska

Kiirettä on pitänyt, enkä ole oikein jaksanut blogata. Kasveja tuli taas hankittua/saatua muutamia. Olin vapaapäivänäni käymässä Hämeenlinnassa ja pakotin ystäväni viemään minut Terolan taimitarhalle. Heiniä jäi sieltä käteen. Ostin mm. palmusaraa, isosiniheinää ja mammuttiheinää ja kirjokastikkaa. Ai niin ja huiskunauhusta. Joku voi pitää sitä rikkaruohona, mutta minusta se on hauska. Lisäksi sain ystävältäni kotkanakileijaa, etelänkevätesikkoa, vanhaa keltaista (tavallista) päivänliljaa, pääskynkukkaa, talonpoikaispionia (sitä kerrottua punaista) taatankurjenmiekkaa ja pienen alun kivikkokurjenmiekkaa... Nuokin kun taas kaivaa maalla penkkeihin :-)

Mihin muut ovat tuhlanneet rahojaan?

Mites JP kasvien siirto uudelle torpalle sujuu. Apoptoosi? Ransu? Muut?