Puutarhaunelmia

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2008.

Uskomaton uuvahdus...

...tuntuu ettei jaksa mitään. Melkein kuin talvella kun haluaisi vain kääriytyä peittoon ja odottaa kevättä Viimeiset päivät koulussa menee ihan sumussa. Tuntuu juuri nyt ettei edes lapioon jaksa tarttua. No toisaalta. Ei se ole iha niin pahaa kuin miltä kuulostaa. Ostin äsken muutaman Ruissalon pähkinäpensaan taimen, yhden punatammen alun ja amerikanjalopähkinän. Kirje toi pieniä jalkalehden taimia ja pari keltakatkeron tainta :-)

Kuvia seuraa :-)


Kyllä se päivittyy....

Anteeksi Apoptoosi...nythän on sulan maan aika ja ...eihän mua pidä irti pellosta villihevosetkaan. Olen naisten kanssa vaihtamassa taimia sekä Turussa, että Raumalla. Kivaa oli :-) ainoana miehenä joukossa. Sain hirveän läjän vaihtareita.

Torpalla oli pakkanen tehnyt tuhojaan. Katsura oli jo hyvässä lehdessä, melkein kaikki lehdet olivat paleltuneet. Samoin pellavaliljan, heikinliljan, kilpiangervon, kotkansiiven ym. alut. Liljat erityisesti harmittaa. Ai niin pojat, mulla kukki ekaa kertaa keisarin pikarililja ja sekin on ihan nuupallaan pakkasten jälkeen. Toisaalta vanhat maatiaiset ja esim. kanadanlilja eivät olleet moksiskaan. Siinä taas näkee mitä kannattaa kasvattaa.

Positiivista oli että mun Trilliumit olivat lähteneet kasvamaan ja yksi jopa teki pienen kukankin. Samoin keltakielokki oli säilynyt ja kukki....jee.

Ai niin ei mun mies ole laittanut mua hiomaan mitään typerää tuolinjalkaa. On huomannut, että turha vaiva yrttää tässä vaiheessa kevättä.

Kävin katsomassa muuten Ruissalossa. Hienoa oli.


Torpalta...

... Vappu meni aivan uskomattomassa työnteossa. Sain inspiksen tehdä hieman hiekkakäytävää. Laitoin maahan laudat reunoiksi ja alle salaojaputken, soraa, kankaan ja lopuksi soraa. Narsisseja kukkii siellä täällä. Kaikki röyhähti kasvuun sadekuuron jälkeen. Viiniköynnös oli varmuudeksi peitettynä talven maahan turpeen ja tammenlehtien alle ja olikin talvehtinut loistavasti (tänä talvena olis varmaan ilman suojaustakin). Tein saman köynnösruusulle (hunajaruusu) joka kahtena aiempana vuonna on mennyt maata myöten. Aitaa tuli aimo pätkä lisää ja maalasin sen punamullalla. Pergolaan istutin tuoksuköunnöskuusaman ja yhden kärhön köynnösruusujen seuraksi. Enää 2000 vuotta ja puutarhani on täydellinen :-).

P.S Luulin kaikkien jo hautautuneen maalle maata möyrimään.