• Havainnoija

Esitutkinta: Professori Puolimatkan lausunto lakivaliokunnalle todettu vilpilliseksi

PUOLIMATKAN VALHEIDEN VERKKO AVATTU: VILPILLISTÄ MENETTELYÄ LAKIVALIOKUNNALLE OSOITETUSSA LAUSUNNOSSA

Professori Tapio Puolimatka toimitti viime keväänä lakivaliokunnalle tasa-arvoista avioliittolakia koskevan lausunnon, joka on epätieteellistä puppua. Puolimatka oli vetänyt johtopäätöksiä, joita hänen käyttämänsä lähteet eivät vahvistaneet. Puolimatka väitti esimerkiksi, että hänen käyttämänsä lähteet todistavat sateenkaarivanhempien olevan huonompia vanhempia kuin keskimäärin. Puolimatka sai tutkimukset tukemaan homovihamielisiä näkemyksiään siten, että hän jätti lainauksistaan pois ne kohdat, joissa sanottiin, että mitään vertailuja ja johtopäätöksiä homo- ja heterovanhempien huonommuudesta tai paremmuudesta ei voida tehdä kyseisten tutkimusten perusteella.

Puolimatkan sekoilut jäivät tavallaan unohduksiin, kun eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista (hurraa!). Puolimatka ei kuitenkaan ymmärtänyt pitää suutaan supussa, vaan jatkoi ristiretkiään homoja vastaan eri lehdissä ja mielipidepalstoilla lausuntoaan puolustaen. Ei hyväksynyt kritiikkiä ja vertasi Suomea entiseen Neuvostoliittoon. Tiedeyhteisö sai Puolimatkasta tarpeekseen joulukuussa.

---

Puolimatkan lausunnosta lakivaliokunnalle käynnistettiin esitutkinta, joka on edennyt seuraavasti:

1. FM Joonas Mattsson kirjelmöi Jyväskylän yliopiston rehtorille Matti Manniselle esittäen epäilyn, että Puolimatkan tapa käyttää lähteitä lausunnossaan lakivaliokunnalle EI OLE suomalaisissa yliopistoissa noudatettavan hyvän tieteellisen käytännön mukainen.
2. Rehtori aloitti tutkinnan,
3. Puolimatka antoi vastineen ja
4. viimeksi Mattsson antoi oman vastineensa Puolimatkan vastineeseen.

Mattsson toteaa vastineessaan, että Puolimatkan tapa käyttää lähteitä ei ole Tutkimuseettisen neuvottelukunnan laatimien hyvän tieteellisen käytännön ohjeiden mukainen.
Mattsson epäilee Puolimatkan syyllistyneen vilppiin, ja pitää Puolimatkan vilpillistä menettelyä erityisen vakavana siksi, että se on vaikuttanut maamme lainsäädäntöön:

”Erityisen raskauttavana näen tämän (Puolimatkan) vilpillisen menettelyn, koska se on vaikuttanut kansanedustajien käsitykseen hyvästä tieteestä.”
”Puolimatkan vilpillinen menettely on siis vaikuttanut lainsäädäntöön, mikä tekee vilpistä erityisen vakavan asian. Professorilla on erityinen auktoriteettiasema perustuen tieteellisiin meriitteihin. Tästä syystä auktoriteettiasema tuo mukanaan myös erityisen vastuun siitä, että tällä auktoriteetilla lausuttuihin asioihin todella voi myös luottaa, vaikka kuulijalla ei olisikaan riittäviä taitoja arvioida näiden väitteiden paikkansapitävyyttä.”

Mattssonin vastine kokonaisuudessaan:
http://etiikka.fi/wp-content/uploads/2015/01/Vastine_Mattsson.pdf

Tämä on siis vasta alkua. Mattssonin vastineesta käy ilmi, että lisää on tulossa. Puolimatkan tapauksessa on kyse tieteellisestä vilpistä, eikä sellaista anneta koskaan anteeksi.
---

Professorin etiikka ja avioliittolaki

Etiikka-julkaisun verkkosivulla on lyhyehkö ja helppolukuinen selvitys siitä, millä tavalla ”valikoivasti” Puolimatka on lukenut tutkimuksia jättäen tärkeät kohdat pois, jotta lopputulos vastaisi ja vahvistaisi hänen fundamentalistis-homovihamielisiä käsityksiään.
Etiikka.fin kirjoitus ”Professorin etiikka ja avioliittolaki”:
http://etiikka.fi/professorin-etiikka-ja-avioliittolaki/

***
Kristofasismin syvin olemus

Tapio Puolimatka on mielestäni patologinen valehtelija, tyyppiesimerkki kristofasistista, jolla on omasta mielestään oikeus syytää valheellisia väitteitä homoista välittämättä siitä, että hän samalla myrkyttää suomalaista yhteiskuntaa, vaikeuttaa kokonaisen kansanryhmän elämää ruokkimalla homovihaa sekä vaikeuttaen sateenkaariperheiden ja erityisesti niissä elävien lasten elämää. Tällä hetkellä yhdistyneet kristofasistit pyrkivät mm. kumoamaan eduskunnan 12.12.2014 hyväksymän lain avioliittolain muuttamisesta tasa-arvoiseksi.

Saksassa luterilaiset ja katoliset äärikristityt pyrkivät estämään opetussuunnitelmiin tulevan päivityksen, joka ottaisi huomioon myös homot ja sateenkaariperheet, Amerikassa pyrkivät säätämään lakeja, joilla annettaisiin ”syvästi uskonnollisille” oikeus syrjiä homoja niin liikemaailmassa kuin sairaaloiden ensiavussa vain joitakin esimerkkejä mainitakseni.
Puolimatka ja hänen kaltaisensa paholaiset on pysäytettävä.