Havaintoja

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2016.
Edellinen

Alkuvuoden 2016 puuhasteluja 16 kuvan kera - täydennetty

2.2.16: Täydensin tekstejä, lisäsin yhden linkin sateenkaariasioihin ja päivitin Pihabongaus-kohtaa.
___

Muuttohommia ja muuta ajankohtaista

Eräs neljän hengen naapuriporukkaamme kuuluva on muuttamassa ulkomaille. Hän on jo löytänyt mieleisensä asunnon ja pari viime kuukautta on kulunut nykyisen asunnon, ullakkokomeroiden (2) ja kylmäkellarivaraston tyhjentämiseen sekä tarpeellisen irtaimiston kuljettamiseen uuteen kotiin. Merkittävän osan käyttötavaroista ja muusta hän on lahjoittanut kierrätyskeskukseen ja hyväntekeväisyyteen, mutta meille naapureillekin on riittänyt melko, etten sanoisi hyvin paljon.

Itse olen saanut häneltä esimerkiksi kaksi pöytää, television, suuren määrän säilykkeitä ja kuivamuonaa, koko kylmäkellarikaapin sisällön, pyyhkeitä, lakanoita, pesuaineita ja paljon muuta, joista kuvia alempana. Olen auttanut tarvittaessa parhaani mukaan samoin kuin monet muut. Kaikki on sujunut hyvin, joskin täytyy sanoa ja naapurini itsekin sanoi, että hän on vuosien varrella kerännyt aivan liian paljon kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mikä on aiheuttanut ja aiheuttaa vieläkin paljon työtä ja vaivaa, joskin ylimääräiset taloustarvikkeet ja paljon muuta monelle muulle tarpeellista on lähtenyt ja lähtee kiertoon.

Me kolme jäljelle jäävää olemme haikein mielin, kun pienen ryhmämme aktiivijäsen, kokoonkutsuja ja järjestäjä jättää meidät. Hän on siis vielä täällä, joskin juuri tämän viikon ajan uutta ulkomaankotiaan sisustamassa, ja siksi me kaikki neljä olemme tavanneet tavanomaista useammin ja kokoontumisemme ovat venyneet joskus aamuneljään syntymäpäiviä juhlien tai ihan vaan maailmaa parantaen. Onneksi meille tarjoutuu vielä tilaisuuksia istua iltaa useampaan otteeseen, sillä naapurimme muuttaa viimeisimmän tiedon mukaan vasta parin kuukauden päästä.
___

Linkkejä

Sateenkaariasiaa

Älä käännä selkääsi
Kaksi estettyä itsemurhaa, suosittelen lukemaan
http://www.pirkanmaanseta.fi/ala-kaanna-selkaasi-sina-voit-olla-han/

Edistys on ollut nopeaa. Kartassa näkyy Euroopan parisuhde- ja avioliittolakitilanne vuonna 1989
http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210863-arvokasitykset-muuttuvat-ja-lakien-tulkinnat-samoin

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslait
http://stm.fi/tasa-arvo/lainsaadanto

Syrjinnästä voit tehdä kantelun yhdenvertaisuusvaltuutetulle
http://www.syrjinta.fi/kantelun-tekeminen
Lomake
http://www.syrjinta.fi/web/fi/kantelulomake

----

Eläinystävät

Lintujen määrä Suomessa, syysmuutto 2015 ja Pihabongauksen tulokset

300 miljoonaa muuttolintua
Lintujen määrä Suomessa on suurimmillaan elokuun loppupuolella, jolloin lähes kaikkien lintujen poikaset ovat kuoriutuneet ja syksyn massamuutto on vielä edessä. Pesimisonnesta riippuen Suomessa on silloin 300-400 miljoonaa lintua, joista tänne talvehtimaan jää 10-15 miljoonaa.

600 000 peippoa Espoon yllä
Syyskuun loppupuolella oli peippojen massamuutto käynnissä ja yhtenä päivänä Espoon ylitti 600 000 peippoa. Kymmeniä tuhansia havaittiin samana päivänä myös muissa etelärannikon kaupungeissa.
100 000 hanhea
lepäili muuttomatkallaan Loviisan ja Pyhtään seudulla
http://yle.fi/uutiset/valtava_parvi_venalaisia_hanhia_valtasi_pellot_niita_tulee_koko_ajan_lisaa__video/8355742

Pihabongauksen tulokset
Pihabongaus järjestettiin viime viikonloppuna. Lintuja tarkkailtiin pihassa tai muussa paikassa tunnin ajan ja havaittujen lintujen määriä ilmoitetaan parhaillaan BirdLifen tietokantaan. Ajantasainen tilanne näyttää seuraavalta yleisimpien lajien kohdalla:
http://www.tiira.fi/pihabongaus_2016/tulokset.php
Jos klikkaat esimerkiksi hömötiaisen kohdalla "kartta"-kohtaa, näet missä päin Suomea hömötiaisia on havaittu:
http://www.tiira.fi/pihabongaus_2016/maps/POEMON.jpg

---
Harvinainen video liito-oravan elämästä
http://yle.fi/uutiset/harvinainen_video_liito-oravasta_se_on_aika_harmiton/8218544

Porot lepäilemässä Kemijärven uimarannalla
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440724307774.html

Kaksi miljoonaa lohenpoikasta ui Tornionjoesta mereen
http://yle.fi/uutiset/tornionjoelta_vaelsi_yli_kaksi_miljoonaa_lohenpoikasta_merelle/8355195

Juttu ja video lepakoiden rengastamisesta
http://yle.fi/uutiset/lepakot_liitelivat_sittenkin_ja_pystyivat_myos_lisaantymaan__video_lepakoiden_rengastuksesta/8299547
___

Ensimmäinen kuva on pikkulintujen talviruokintapaikan vierestä.


Ruokahuollon varmistus

Ruokahuoltoni koheni huomattavasti kiitos ulkomaille muuttavan naapurini, jonka ruokakaapista sain ”jonkin verran”. Osasta on parasta ennen -päivä mennyt, mutta jos kunnollista, syön joko itse tai tarjoan eläimille. Kuvasta puuttuvat perunamuusipakkaukset, pussikeitot ja mausteet.


Kylmäkellarikomero

tai oikeammin sen sisältö jäi myös minulle. Olen tällä viikolla käynyt läpi sisältöä, josta valitettavasti suurin osa menee poistoon. Komerossa on paljon enemmän tavaraa kuin mitä kuvasta voisi päätellä.


Pöytiä ja liinavaatteita

Naapurini lahjoitti minulle myös kaksi sohvapöytää, joista lasipöydän takana oleva puinen on vielä pakkauksessaan. Televisio tuli niiden mukana.

Lisäksi sain kaksi isoa kassillista keittiöpyyhkeitä, käsipyyhkeitä, kylpypyyhkeitä, erilaisia lakanoita ja tyynynliinoja sekä erikseen vielä tyynyjä ja peittoja (täkkejä), pesuaineita ja paljon muuta. Suuri ellei suurin osa on käyttämättömiä.
---
Tyhjä lasipöytä näytti kuvassa olemattomalta, joten asetin sille hieman rekvisiittaa.Edellinen