Havaintoja

Näytetään bloggaukset elokuulta 2014.
Edellinen

Kesän 2014 kuulumisia 38 kuvan kera - täydennetty

Kevään ja kesän tasa-arvoaiheita, linkkejä sekä 38 kuvaa luonnosta ja eläimistä.
18.8.14: Täydensin hieman tekstejä ja lisäsin kappaleen kesänvietostani.
***
EUROOPAN PARLAMENTIN VAALIT

Suomen osalta vaalitulos oli siinä mielessä hyvä, että homojen oikeuksia vastustavat fundikset Sari Essayah (kd), Hannu Takkula (kesk) ja Eija-Riitta Korhola (kok) jäivät valitsematta europarlamenttiin. Suomen mepit ovat nyt keskimäärin inhimillisempiä kuin aiemmin, sillä ihmisarvon puolustamisen lisäksi he kannattavat myös ympäristön ja eläinten suojelua.
Eläinten hyvinvointia ovat sitoutuneet edistämään muiden muassa Heidi Hautala (vihr), Liisa Jaakonsaari (sd), Merja Kyllönen (vas), Sirpa Pietikäinen (kok) ja Henna Virkkunen (kok). Eläinten-, ympäristön- ja ilmastonsuojelu eivät ylipäätään ole Jussi Halla-aholle ja Sampo Terholle tärkeitä. Halla-aho sai yhden pisteen ja Terho täydet nolla pistettä eli saman, minkä toiminnastaan meppinä Brysselin suomalaistoimijoilta kysyttäessä.

***
LAKIVALIOKUNTA JA KANSALAISALOITE TASA-ARVOISESTA AVIOLIITTOLAISTA

Lakivaliokunta osoitti venkoilullaan halventavansa demokratiaa. Valiokunta oli kutsunut kuultavaksi yli 60 asiantuntijaa, mutta vain pieni osa oli asiaan liittyviä todellisia asiantuntijoita ja homojen edustajia. Uskontopohjaista homovihaa potevat olivat haalineet homojen kansalaisoikeuksia vastustamaan jos jonkinlaista kirkkokuntaa ja lahkoa islaminuskoisia myöten, joille ei vähääkään kuulu, kuka kenenkin kanssa maistraatissa avioliiton solmii.

Äänestys mietinnöstä oli lähinnä farssi, jollaista ei Suomessa enää olettaisi näkevänsä.
Kokoomuksen neljästä edustajasta kolme äänesti tasa-arvoista avioliittolakia puoltavaa mietintöä vastaan, vaikka kyselyn mukaan kokoomuksen äänestäjistä 69 % kannattaa aloitetta ja vuoden 2010 puoluekokouksessaan kokoomus päätti edistää tasa-arvoista avioliittolakia. Mietintöä vastusti myös valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok), jonka selittelyt osoittivat taas kerran, että hän on sopimaton ja epäpätevä lakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Vastenmielinen tapaus, joka ei onneksi pyri eduskuntaan enää ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaisten Arja Juvonen ei uskaltanut uhmata Soinin (Vatikaanin) asettamaa kieltoa, joten kutsui paikalle uskontopohjaista homofobiaa potevan Mika Niikon äänestämään kansalaisoikeuksiamme vastaan.

Sdp puolestaan halusi todistaa mokailukykynsä. Sdp:n Suna Kymäläinen oli kuulemma sairas ja Mikael Jungnerin aika meni taksimaksun maksamiseen. Koska Sdp:n varajäsenet Mika Kari ja Raimo Piirainen eivät myöskään päässeet kokoukseen, tilalle tuli Keskustan Eeva-Maria Maijala, jonka blogikirjoitukset todistavat uskontopohjaisesta homo-ongelmaisuudesta sekä osoittavat hänen elävän luulojen, uskomusten ja pelkojen vallassa. Tynnyrissä kasvaminen ja eläminen ei näköjään estä kansanedustajaksi pääsemistä.

Lakivaliokunnan paikalle saapuneista jäsenistä seuraavat äänestivät kansalaisoikeuksieni puolesta:
Johanna Ojala-Niemelä (sdp)
Kristiina Salonen (sdp)
Jaana Pelkonen (kok)
Aino-Kaisa Pekonen (vas)
Oras Tynkkynen (vihr)
Stefan Wallin (rkp)

Seuraavat kansanedustajat äänestivät kansalaisoikeuksiani vastaan. Useimpien taustalla on heidän valitsemansa homovihamielinen uskonto, joka on korvannut tiedon ja järjen:
Anne Holmlund (kok)
Kari Tolvanen (kok)
Markku Mäntymaa (kok)
Mika Niikko (ps)
Kaj Turunen (ps)
Peter Östman (kd)
Arto Pirttilahti (kesk)
Ari Torniainen (kesk)
Eeva-Maria Maijala (kesk)
James Hirvisaari (muu11)

***
HOMOFOBI VALITTIIN MIELENTERVEYDEN KESKUSLIITON PUHEENJOHTAJAKSI

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok), joka vastustaa homojen kansalaisoikeuksia, valittiin Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtajaksi. Tolvanen kertoo, että itsemurhia on edelleen liikaa. Tolvanen jätti kertomatta, että homonuorten itsemurhia on suhteellisesti moninkertainen määrä muuhun väestöön verrattaessa ja itsemurhariski saksalaistutkimuksen mukaan 10-kertainen.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia tulisi tukea sekä rohkaista syrjintää kokeneita nuoria uskomaan itseensä. Tähän kuuluu tärkeänä osana homonuorten tulevaisuudenuskon vahvistaminen ja oikeus omannäköiseensä elämään.
Se että Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtajana toimii Kari Tolvanen, joka pitää homonuoria alempiarvoisina vastustaen täysiä kansalaisoikeuksia ”perinteisiin” vedoten, ei lupaa hyvää. Sivistysmaissa kuten Ruotsissa ja Norjassa vastaava ei tulisi kysymykseen.

***
LAKIVALIOKUNNAN PUHEENJOHTAJA ANNE HOLMLUND (kok) OLISI PUDONNUT EDUSKUNNASTA, JOS

uusi vaalipiirijako, joka on käytössä ensi kevään eduskuntavaaleissa, olisi ollut käytössä viime eduskuntavaaleissa 2011. Teuvo Hakkarainen (ps) olisi jäänyt myös kotimaisemiinsa samoin kuin Sinuhe Wallinheimo (kok), Mikko Alatalo (kesk) ja muutama muu. Vihreät olisivat saaneet 2-3 kansanedustajaa enemmän.

Suomessa käytössä oleva d´Hondtin vaalilaskentatapa on epädemokraattinen, sillä se suosii suuria puolueita. Seuraavassa esimerkkejä siitä, kuinka monta ääntä tiettyjen puolueiden piti saada vuoden 2011 eduskuntavaaleissa saadakseen yhden kansanedustajan eduskuntaan:

Vihreät 21 317
Vasemmistoliitto 17 074
---
Kokoomus 13 617
Sdp 13 370
Kesk 13 236

Lukumäärät osoittavat, että Suomessa käytetty laskentatapa on epäoikeudenmukainen ja epädemokraattinen suosimalla suuria puolueita.
Tilanne on siis hieman oikeudenmukaisempi ensi kevään eduskuntavaaleissa, sillä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirit on yhdistetty Savo-Karjalan vaalipiiriksi sekä Etelä-Savo ja Kymi yhdistetty Kaakkois-Suomen vaalipiiriksi. Mikäli Satakunnan vaalipiiri olisi yhdistetty Varsinais-Suomeen tai Pirkanmaahan ja Keski-Suomi Vaasan vaalipiiriin, demokratia ja oikeudenmukaisuus olisivat lisääntyneet edelleen, mutta sitä hallitus ei saanut aikaiseksi, sillä erityisesti kokoomuslaiset ja sosialidemokraatit vastustavat tietäen menettävänsä muutaman eduskuntapaikan.

Valtio-opin professori Heikki Paloheimon mukaan vaalipiirien rukkaaminen on turhaa pipertämistä, sillä koko d´Hondtin vaalilaskentamenetelmä joutaisi roskakoriin. Paloheimo on ehdottanut tilalle reilumpaa Sainte Laguën menetelmää, joka on käytössä muissa Pohjoismaissa tai Haren kvoottimenetelmää, mutta edellisen ja nykyisen hallituksen suuret puolueet eivät ole niille lämmenneet.

***
KOTIMAASTA KIINNOSTUNEILLE

Adoptiot 2013
Tilastokeskuksen ilmoituksen mukaan Suomessa tehtiin 459 adoptointia viime vuonna, joista 292 kotimaisia.
Rekisteröidyssä parisuhteessa elävien pariskuntien perheensisäisten adoptointien määrä oli 101 eli kymmenen enemmän kuin edellisvuonna.

Väestö
Maamme ennakkoväkiluku oli kesäkuun 2014 lopussa 5 460 459.
Väkiluku kasvoi puolivuotiskaudella tammi-kesäkuussa 9 190:llä, mikä on 1 620 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.
Tammi-kesäkuussa syntyi 28 490 lasta. Kuolleiden määrä oli 26 010 eli luonnollinen väestönlisäys oli 2 480.

Maakunnat
Väkiluku kasvoi puolivuotiskaudella Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Keski-Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.

Väkirikkaimmat maakunnat asukaslukuineen; suluissa maakunnan kasvi, lintu, järvi ja laulu.
Uusimaa 1 595 699 (valkovuokko, mustarastas, Tuusulanjärvi, Uusmaalaisten laulu: ”Missä maat on mainiommat...”)
Pirkanmaa 500 968 (tuomi, västäräkki, Längelmävesi, Kesäpäivä Kangasalla: ”Mä oksalla ylimmällä...”)
Varsinais-Suomi 471 201 (tammi, naakka eli hakkinen, Pyhäjärvi, Varsinaissuomalaisten laulu: ”Helky laulu Auran rantain...”)
Pohjois-Pohjanmaa 404 085 (suopursu, kurki, Pyhäjärvi, Kymmenen virran maa: ”Maa ponteva Pohjolan äärillä on...”)
Keski-Suomi 274 819 (päivänkakkara, metso, Keitele, Keski-Suomen kotiseutulaulu: ”Männikkömetsät ja rantojen raidat...”)
Pohjois-Savo 248 025 (kotipihlaja, kuikka, Juojärvi, Savolaisen laulu: ”Mun muistuu mieleheni nyt suloinen Savonmaa”)
Satakunta 224 285 (tyrni, sinitiainen, Pyhäjärvi, Satakunnan laulu: ”Kauas missä katse kantaa...”)
Päijät-Häme 202 439 (ruiskaunokki, valkoselkätikka, Päijänne, Vihreiden harjujen maa: ”Tuulessa purje vie venettään yli välkkyvän Päijänteen...”)
Etelä-Pohjanmaa 194 063 (maitohorsma, isokuovi, Lappajärvi, Vaasan marssi: ”Miss´ laaja aukee Pohjanmaa...”)

***
KESÄNVIETTOANI

Suomen kesä on ollut tälläkin kertaa hyvin monipuolinen.
Olen liikkunut paljon vähemmän kuin viime kesänä, sillä kesäkuun sateet ja myrskyt haittasivat ja sitten heinäkuun helteet, jolloin lenkit jäivät lyhyiksi. Nyt kun ilmat ovat viilenneet, tarkoitukseni on huolehtia kunnostani paremmin.

Vapaa-aikani olen viettänyt pääasiassa naapurieni kanssa. Olemme kokoontuneet kerrostalomme pihassa joka päivä, helteellä istuneet keinussa ja penkeillä puoleenyöhön saakka, koska asunnoissa on ollut tukalaa. Pihamme on varsinainen aarreaitta, sillä kymmenet puut, lukuisat pensaat ja muut istutukset sekä isokokoinen nurmikko houkuttelevat paikalle oravia poikasineen, rusakoita eli peltojäniksiä poikasineen, siilejä poikasineen ja monia lintulajeja harakoista viherpeippoihin. Syksyn lähestymisen huomasi tänään, kun pihaan ilmestyi kymmeniä varpusia ja räkättirastaita.
Kaikki ”pihanaapurini” ovat kiinnostuneet ympäristöstä ja eläimistä. Muutaman kerran olemme hakeneet kirjastosta luonto-oppaita sekä eläin- ja lintukirjoja oppiaksemme tuntemaan pihan kasveja ja saadaksemme lisätietoa esimerkiksi oravasta, jäniksestä ja siilistä.

Alempana on linkkejä eri aiheisiin ja niiden alapuolella 38 itse ottamaani kuvaa Suomen kesästä.

***
LINKKEJÄ

Lakivaliokunnan äänestystulos:
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10015/kuvat/tahdon2013_lav.jpg

***
MAAILMAN PRIDET, POIMINTOJA

Valmistautumista Jeppis Prideen, 26 kuvaa:
http://online.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/34042

Jeppis Pride -kulkue, kuvia ja video:
http://online.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/34093
---
Tornionlaaksossa Pajalan ensimmäiseen pride-kulkueeseen osallistui 850, kaksi videota:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/800-tagade-med-pride-i-pajala

http://www.nsd.se/nyheter/tornedalen/just-nu-tornedalen-pride-8593126.aspx
---
Grönlanti
Pääkaupunki Nuuk järjesti historiansa viidennen pride-kulkueen kesäkuussa, video:
http://sermitsiaq.ag/kl/video-ukioq-manna-nuummi-gay-pride-peqataaffigineqarluarpoq

14 isokokoista kuvaa tekstin alapuolella:
http://sermitsiaq.ag/se-billeder-gay-pride-femte-gang
---
Norja
Oslon europride-paraatiin osallistunut Muhammed Jarrar kertoo voivansa kerrankin olla vapaasti oma itsensä ilman pelkoa, videoita:
http://www.nrk.no/norge/gikk-i-prideparade-for-forste-gang-1.11803835

Saamelaisiakin oli mukana:
http://www.nrk.no/sapmi/sanner-stottet-skeive-samer-1.11804031
---
Saksa
Saarbrückenissä järjestettiin perinteisesti yhteinen tasa-arvomarssi Saarlandin, Ranskan Lorrainen ja Luxemburgin kanssa. Liittohallituksen oikeusministeri Heiko Maas (SPD) vaati puheessaan hlbt-kansalaisille täydet kansalaisoikeudet.
http://saar.lsvd.de/csd-saarlorlux/2014/csd-bilder-und-videos/
---
Turkki
Istanbulin paraatiin osallistui kymmeniä tuhansia, myös iranilaisia oli mukana. Venäjän pääkonsulaatin porttiin kiinnitettiin homofobian vastaisia plakaatteja.
Kymmeniä kuvia:
http://gruss-vom-bosporus.berliner-zeitung.de/2014/06/30/pride-parade-in-istanbul/
---
USA

Rhode Islandin
pienen osavaltion pääkaupungin pride-paraati järjestettiin auringon laskettua. Rhode Islandilla on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki.
http://www.advocate.com/pride/2014/06/24/photos-rhode-island-pride-after-dark
---
Kiina
Shanghain pride-viikko järjestettiin kesäkuussa.
Kuvia
http://www.shpride.com/photos/

***
URHEILUA

All gay -nyrkkeilijöitä, NYC:
http://www.out.com/entertainment/sports/2014/07/08/meet-velvet-gloves-nyc-gay-male-boxers-luxury

Australia
Homomiesten rugbyjoukkue:
http://sydneyconvicts.org/

Gay Games -kisat käynnistyivät Clevelandissa:
http://www.advocate.com/sports/2014/08/12/photos-cheerleaders-pointer-sisters-and-president-kick-2014-gay-games

Kansainyhteisön kisoissa (Commonwealth Games) kultaa voitti Tom Daley.
Kuvia ja videohaastattelu:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2714338/Tom-Daley-dives-victory-wins-ANOTHER-Commonwealth-gold-10m-platform-final.html

Myös muut homomiehet menestyivät saaden mm. hopeaa.

***
KAKSI MAAILMAA

Häät Kaliforniassa:
http://www.out.com/out-exclusives/wedding-guide/vows/2014/07/21/san-diego-couple-kunal-ghose-jason-aronne-celebrate

Kaksi homovihalain perusteella syytettyä miestä menossa oikeuteen Ugandassa, kuva:
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3194192/oikeutta-pornolain-uhreille-ugandassa

Teloitus uhkaa Saudi-Arabiassa:
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3206236/homoseksuaalille-saudi-arabiassa-450-raipaniskua-ja-3-vuotta-vankeutta

***
PÖLHÖPOPULISMIN SARALTA

Evankeliumin julistaja pyrkii ps:n jäseneksi. Kannattaa lukea myös kommentit:
http://janiliukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173517-jytky-2-tulossa

Oleellisinta populismissa on kitinä ja valitus, aina ja kaikkialla:
http://ninafrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173363-kriisi-ei-lopu-mitta-on-kylla-taysi
---
Kremlin aikomuksena oli perustaa Suomeen saturadio, mutta sittemmin aikeesta luovuttiin:
http://yle.fi/uutiset/venalainen_valtionyhtio_havittelee_radioasemaa_helsinkiin__toimitilat_jo_haussa/7407744

***
ELÄINTEN ELÄMÄÄ

Kissalla yhdeksän henkeä?
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194915388890/artikkeli/pikkukissa+matkasi+tampereelle+auton+moottoritilassa+talta+se+naytti+reissun+paatteeksi.html

Yllättävä ”saalis” kalareissulta:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288700283938.html

Oravat helteellä:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288719804203.html


Edellinen