Havaintoja

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2017.
Edellinen

Uusnatsien mielenosoitus ja Aa-seurakunnan syyskinkerit 21.10.2017 - 52 kuvaa, täydennetty 12.12.

Tämä blogikirjoitus on julkaistu 26.10.2017

Päivitykset

2.11.2017
Täydensin päätekstiä kirjoittamalla mm. perussuomalaisten lämpimistä suhteista uusnatseihin, lisäsin kuvan ja tekstin Suomen (kenties) tunnetuimmasta uusnatsista, täydensin kuvatekstejä sekä kerroin enemmän Aa-seurakunnan syyskinkereistä.

12.12.2017
Kerroin käräjäoikeuden päätöksestä lakkauttaa Pohjoismainen vastarintaliike ja Pohjoinen perinne ry. Kohdan ”Uhka hlbt-kansalaisille” jälkeen lyhyesti PVL:n ajamasta homovihalainsäädännöstä.
Käräjäoikeuden päätöksen yksityiskohtaisemmat perustelut löytyvät antamieni linkkien takaa. Lisäsin myös linkit Ruotsin tiedotusvälineiden uutisiin PVL:n lakkauttamisesta.
Pahoittelen päivitysten viivästymistä.

-------

POHJOISMAISEN VASTARINTALIIKKEEN MIELENOSOITUS TAMPEREELLA LAUANTAINA 21.10.2017

Tietoa järjestäjistä ja osallistujista

Nordiska motståndsrörelsen (NMR),
suomeksi Pohjoismainen vastarintaliike, englanniksi Nordic Resistance Movement, viroksi Põhjamaade vastupanuliikumine, on Ruotsista johdettu Pohjoismaissa toimiva äärioikeistolainen ja uusnatsistinen järjestö. NMR:n tavoitteena on muuttaa Pohjoismaat kansallissosialistiseksi liittovaltioksi. NMR:n ihailun kohde on Adolf Hitler.

NMR:n tavoitteisiin kuuluu mm. perustaa instituutti, joka määrittelee, kuka on pohjoismaalainen. ”Epäkelvot” ihmiset lähetettäisiin täältä pois. ”Suvakit” eli esim. rasismia ja homovihaa vastustavat, erityisesti tietyt toimittajat ja poliitikot, ovat isänmaan pettureita ja heidät tulisi tuomita erityistuomioistuimissa kuolemaan. NMR ei hyväksy ruotsalaista demokratiaa, vaan haluaa kumota sen vaikka väkivalloin.

Yli puolet NMR:n johtohenkilöistä ja aktivisteista on tuomittu rikoksista eli NMR on rikollisten johtama järjestö. NMR:n aktiivit ovat syyllistyneet 10 vuoden aikana useisiin väkivalta- ja omaisuusrikoksiin, joihin kuuluvat mm. murha, murhapoltto, aserikokset ja monet väkivallanteot. Tuorein tänä vuonna tehty murhapoltto kohdistui sosialidemokraattiseen poliitikkoon. Ruotsin suojelupoliisi Säpo luokittelee NMR:n Ruotsin vaarallisimmaksi natsijärjestöksi.

Uhka hlbt-kansalaisille
NMR luokittelee homot ja lesbot ali-ihmisiksi. Ruotsin äärijärjestöjen teoista raportoiva Expo kertoo, että äärioikeisto-/natsijärjestöjen homoviha on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Uusnatsien ohjelmaan on vastikään ilmestynyt suunnitelma ”homolobbyn” tuhoamiseksi. Esimerkiksi tänä vuonna NMR on muun muassa hyökännyt Kalmarin ja Karlstadin pride-kulkueita vastaan, tuhonnut Bodenin ja Helsingborgin hlbt-järjestöjen omaisuutta, murtautunut Ruotsin hlbt-järjestön RFSL:n varapuheenjohtajan kotiin, uhkaillut häntä sekä muita järjestön työntekijöitä, joista osa joutunut siirtymään muualle asumaan jne.

Homovihalaki
NMR/PVL todisti Pirkanmaan käräjäoikeuden istunnossa halveksuntansa ja vihansa seksuaalivähemmistöjä kohtaan: PVL:n tavoitteena on saada Pohjoismaihin samanlainen homovihalainsäädäntö kuin Venäjällä.
------
Suomi

Pohjoismainen vastarintaliike (PVL)
NMR:n veljesjärjestö Suomessa on Pohjoismainen vastarintaliike PVL. Sillä on samat tavoitteet kuin ruotsalaisella pääjärjestöllä. PVL:n aktiivijäsenissä on rikoksista tuomittuja samoin kuin Ruotsissa. Väkivallanteoista voidaan mainita mm. kaasuhyökkäys Helsingin pride-kulkueeseen, kaasuhyökkäys poliitikkoa vastaan Oulussa, puukotus Jyväskylän kaupunginkirjastossa, mellakka Jyväskylän keskustassa ja tappo Helsingissä.
Sisäministeriön julkaiseman ekstremismiä koskevan katsauksen mukaan vuonna 2015 kirjattiin 33 äärioikeistolaiseen ekstremismiin liittyvää rikosepäilyä. Satunnaisia väkivaltaisten äärioikeistolaisiksi profiloituneiden henkilöiden tekemiä pahoinpitelyrikoksia tuli ilmi 12.

Soldiers of Odin (SoO)
on kiihkokansallinen ja rasistinen ”katupartiointia” järjestävä äärijärjestö, jonka johdossa ja aktiiveissa on useita väkivalta- ja muista rikoksista tuomittuja. Esimerkiksi SoO:n perustaja Mika Ranta, joka on tuomittu pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä, on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajajäsen. Kaikilla Joensuun SoO:n johtohenkilöillä on useita rikostuomioita, Tampereen osastoon kuuluvilla mm. naisiin kohdistuvia pahoinpitelyitä, Helsingin SoO veti takaisin rekisteröitymisilmoituksensa, koska sen puheenjohtajaksi aiottu oli pahoinpidellyt vaimoaan jne.
SoO:lla on paljon perussuomalaisia kannattajia.

Suomen Sisu
on äärikansallismielinen järjestö, jota suojelupoliisi eli supo on kutsunut äärioikeistolaiseksi. JSN:n päätöksen mukaan Suomen Sisua voi kutsua natsihenkiseksi.
SS:n puheenjohtajana toimii kansanedustaja Olli Immonen (ps), jäseninä mm. perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kansanedustajat Juho Eerola (ps) ja ex-kansanedustaja James Hirvisaari (ps). SS on suosittu perussuomalaisten keskuudessa. Tässä SS:n puheenjohtaja Olli Immonen (ps) poseeraa vastarintaliikkeen jäsenten kanssa takanaan taposta ja useista muista väkivallanteoista tuomittu Torniainen:
https://varisverkosto.com/wp-content/uploads/2016/09/schauman.jpg

Sen jälkeen kun PVL oli syyllistynyt tappeluun ja puukotukseen Jyväskylän kaupunginkirjastossa, niin Suomen Sisun jäsen, kansanedustaja Juho Eerola (ps) neuvoi twitterissä Jyväskylän kirjastohyökkäyksen tehneitä uusnatseja menemään seuraavan kerran paikalle vähemmän huomiota herättävästi pukeutuneena ja myöhemmin hän syyllisti rikoksen uhria. Eerola on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja.
Näiden neljän eli NMR:n, PVL:n, SoO ja SS:n aktiiveja, jäseniä ja perässähiihtäjiä osallistui lauantaina 21.10. uusnatsien järjestämään mielenosoitukseen.
Perussuomalaisten jäsenet ovat tehneet yhteistyötä tai tukeneet Pohjoismaista vastarintaliikettä (aiemmin Suomen vastarintaliike), Soldiers of Odinia, Suomen Sisua, Rajat kiinni ja Suomi ensin -liikettä.

-------

Natsikäräjät Tampereen oikeustalolla 26.-27.10.2017

Suomen poliisihallitus on nostanut kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi, koska PVL:n toiminta on Suomen lain ja hyvien tapojen vastaista. Samalla poliisi haluaa kieltää sen alayhdistyksen, Pohjoinen perinne ry:n. Suojelupoliisin erikoistutkija Tommi Partanen kertoi, että PVL on luonteeltaan militantti ääriliike, jonka tavoitteena on kumota valtiosääntö tarvittaessa vaikka väkivaltaisella kumouksella. Partasen mukaan Euroopassa ei ole toista vastaavaa järjestöä, joka ajaisi kansallissosialismiin perustuvaa valtiota.

Käräjillä poliisihallitus esitti kanteensa ja perustelunsa lakkauttamisella, PVL lakimiehineen tietenkin vastusti lakkauttamisvaadetta. Esille tuli monenlaista, esim. PVL:n ohjelman mukaan kansojen sekoittuminen on uhka ekosysteemille ja biologiselle monimuotoisuudelle. Kysyttäessä tarkennusta PVL:n asianajaja sanoi: ”Tarkoitusperä on jossain määrin luonnonsuojelullinen”.

Oikeudessa kuultavina olivat mm. PVL:n puheenjohtaja Antti Niemi Orivedeltä, taposta tuomittu Jesse Torniainen ja ruotsalainen NMR:n natsijohtoon kuuluva Pär Öberg, joka puhui muun muassa siitä, kuinka lähellä vastarintaliikkeen ideologinen pohja on Adolf Hitlerin ajattelua ja ideologiaa. Joukko ruotsalaisia uusnatseja oli seuraamassa istuntoa.
PVL:n Suomen-osaston johtajaa Antti Niemeä luonnehditaan järjestössään taustapiruksi, joka jättäytyy sivuun järjestönsä toteuttamista iskuista. Uutisissa kerrottiin, että Niemi etsiytyi oikeussalin kauimmaiseen nurkkaan ja katseli ikkunasta (lumi)valkoista Tamperetta.

-----

Käräjäoikeuden päätös 30.11.2017

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi lakkautettaviksi seuraavat uusnatsistiset järjestöt:
-Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) ja sen kaikki alueosastot
-Pohjoinen perinne ry
Oikeuden päätöksen mukaan PVL panettelee ja solvaa kansanryhmiä sekä levittää vihapuhetta, hyväksyy väkivallan ja kannustaa siihen:
”Loukkaavien ja vihamielisten ilmaisujen lisäksi väkivaltaa ja häirintää käyttämällä ja siihen hyväksyvästi suhtautumalla sekä toiminnan itsepuolustukseksi selittämällä yhdistys kannustaa kannattajiaan väkivallan ja häirinnän käyttöön vihollisiksi väitettyjä tahoja vastaan.”

Päätöksen seuraukset
-PVL saa jatkaa toimintaansa päätöksen voimaantuloon saakka. Jos PVL valittaa päätöksestä, käräjäoikeuden päätös käsitellään Turun hovioikeudessa.
-Pohjoinen perinne ry joutuu lopettamaan nykyisen toimintansa heti. Se on hoitanut PVL:n verkkokauppaa ja julkaissut Magneettimedia-verkkolehteä. Yhdistys ei myöskään saa enää hoitaa omaisuuttaan, vaan sen hoitajaksi tulee käräjäoikeuden nimeämä uskottu mies.

Näissä uutisissa tarkemmat perustelut
Helsingin Sanomat
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005470835.html
Yle
https://yle.fi/uutiset/3-9953919
Kaleva
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oikeus-paatti-lakkauttaa-uusnatsijarjesto-pohjoismaisen-vastarintaliikkeen-jarjeston-asianajaja-todennakoisesti-valitetaan/777774/
IltaSanomat
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005470840.html

Ruotsin tiedotusvälineiden uutisointi PVL:n lakkauttamisesta
SVT
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordiska-motstandsrorelsen-forbjuds-i-finland
Dagens Nyheter
https://www.dn.se/nyheter/varlden/nordiska-motstandsrorelsen-forbjuds-i-finland/

-------

Muita linkkejä

PVL

Taposta tuomittu Jesse Eppu Torniainen ohjaamassa uusnatsien mielenosoitusta:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710212200477630_u0.shtml
Torniainen oli ennen taposta langetettua tuomiota tuomittu yli 10 rikoksesta, joista ainakin viidessä oli ollut kyse väkivallasta.

Torniainen Pirkanmaan käräjäoikeudessa 25.10.2017
Muutama päivä uusnatsimielenosoituksen jälkeen Torniainen oli käräjillä syytettynä väkivaltaisesta mellakasta Tammelan stadionilla. Syyttäjä vaatii Torniaisella ja kahdelle muulle ehdotonta vankeusrangaistusta.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/573353-tammelan-futisnujakan-oikeuskasittely-alkoi-eppu-torniaiselle-vaaditaan-ehdotonta

Tavarataloliikemies Juha Kärkkäinen on ollut useita vuosia yhteistyössä uusnatsijärjestö PVL:n kanssa ja tukenut sitä. Usea suomalaisyritys harkitsee yhteistyön lopettamista Kärkkäisen tavaratalojen kanssa:
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005420143.html
Kärkkäisen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on vahvistettu Rovaniemen hovioikeudessa.

Finlayson ilmoitti lopettavansa yhteistyön Kärkkäisen tavaratalojen kanssa jo 2015. Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila on saanut useita tappouhkauksia:
https://yle.fi/uutiset/3-9899976
Kurttila haluaa mm. palauttaa leijonariipuksen uusnatseilta Suomen kansalle.
-----

Historiasta kiinnostuneille
Saksan yleisradioyhtiö ARD:n tietopaketti: Kansallissosialismi eli natsismi ja toinen maailmansota
http://www.ard.de/home/wissen/Nationalsozialismus_Deutschland_unterm_Hakenkreuz/1539466/index.html


Me torilla

Uusnatsien ideologiaa vastustavaan mielenosoitukseen Keskustorille kokoontui tavallisia rauhallisia ihmisiä, kuten kuvista voitte havaita. Koleasta ja kosteasta ilmasta huolimatta osallistujia oli 600-800. Torilla pidettiin puheita, tanssittiin rumpuryhmän säestyksellä sekä ilmaistiin mielipiteitä suullisesti ja kirjallisesti.

Valtamedia ei meistä tavallisista ihmisistä kiinnostunut. Uutisissa käsiteltiin lähinnä muutaman höyrypään kähinöintiä toistensa ja poliisin kanssa. Erityisesti tietyt perussuomalaisaktiivit ja muut meitä ”suvakkeja” vihaavat halusivat syyllistää meidät, jotka osallistuimme rauhanomaiseen mielenilmaisuun.

Saamani tiedon mukaan Keskustorin tilaisuuden järjestäjät ovat saaneet uusnatseilta ja heidän perässähiihtäjiltään suuren määrän vihapostia.

Uusnatsit Laukontorilla, kokoontuminen ja lähtö marssille

Uusnatseja ja heidän perässähiihtäjiään kokoontui Laukontorille noin 200.
Etujoukoissa oli ruotsalaisen pääjärjestön NMR:n jäsenet Hell seger -iskulauseineen. Ruotsalaiset syyllistyivät kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja väkivaltaisuuksiin mielenosoituksessa. NMR kiitteli omalla sivustollaan Suomen poliiseja, jotka heidän mielestään sallivat pahoinpitelyn ja natsitervehdykset.
-----
Pääsekopäät

Edellinen