• Havainnoija

Eheytysuutinen Saksasta

Saksan valtakunnallisen homo- ja lesbojärjestön LSVD:n Sachsenin eli Saksin osavaltiojärjestö on perustanut tänään instituutin, jonka tehtävänä on auttaa eheytymään homoiksi niitä, jotka kärsivät itseä häiritsevästä heteroseksuaalisuudesta tai ei-toivotuista heteroseksuaalisista tuntemuksista.

Instituutti on nimeltään Deutsches Institut für Heteroheilung (DIHH), suomeksi Saksan heteronparannuslaitos, ja sen johtajana toimii tohtori h.c. Christel Rebecca von Holdt.

Tohtori von Holdt kertoo muun muassa, että Saksin homojärjestö saa päivittäin yhteydenottoja ei-toivotuista heteroseksuaalisista viettymyksistä kärsiviltä, jotka haluaisivat homoseksuaalisen potentiaalinsa edistämistä, mutta ovat tähän mennessä jääneet apua vaille. Nyt tilanne korjaantuu instituutin käynnistäessä toimintansa ja tarjotessa asiantuntijoiden ja ammattiauttajien vetämiä parannuskursseja heteroseksualismista.

Heteroseksualismia ei pidetä synnynnäisenä taipumuksena. Se johtuu suurelta osin lapsuudenaikaisista traumaattisista kokemuksista (viettely, hyväksikäyttö, etäiset suhteet vanhempiin yms.), toteaa von Holdt, ja jatkaa, että DIHH järjestää psykoterapiaa, luottamuksellisia keskusteluja seksuaalisuudesta sekä roolipelejä, jotka yhdessä auttavat voittamaan itseä häiritsevät heteroseksuaaliset viehtymykset ja tuntemukset. Terapian läpikäyneet eheytyvät itsevarmoiksi, tasapainoisiksi ja onnellisiksi homoiksi ja lesboiksi.
Paikallinen Kela korvaa osan terapiakustannuksista.
---
Ilahduttava uutinen Keski-Euroopasta näin kevään kynnyksellä.
Osavaltion homo- ja lesbojärjestön virallinen tiedote:
http://www.sachsen.lsvd.de/

Kuvassa instituuttia johtava tohtori von Holdt.