• Havainnoija

Ek-s ja muuta asiaa - päivitetty

Ranskan senaatti hyväksyi viime yönä (9.4.) avioliiton samaa sukupuolta oleville.

Tämä ja muuta edistystä alempana. Selvensin tekstiä tai ainakin yritin ja vaihdoin kuvan.
---
Ei tullut takatalvi, sillä kevät ei ollut vielä saapunut eli sama talvi jatkuu edelleen. Tunnettu ja luotettava sääprofeetta kertoi Ylen sivuilla, että lumet sulavat toukokuussa ja lämpöäkin on luvassa – syyskuussa. No, meillä on ainakin reilusti aikaa varautua.

Oli tarkoitus aloittaa kevätsiivous, mutta se ei nyt sitten onnistunutkaan, joten aloitin Ennen kevättä -siivouksen (Ek-s). Kahden päivän aikana on pölyjä pyyhitty ja huonekaluja mikrokuituliinalla puhdistettu. Edellinen asukas jätti vaalean nahkasohvan ja kaksi nahkaista nojatuolia (ei halunnut raahata niitä mukanaan muuttaessaan joitain vuosia sitten Keski-Eurooppaan), joiden puhdistaminen oli yllättävän hankalaa.

Tapasin eilen erään entisistä naapureistani L-kaupassa ja totesimme siivouksesta keskusteltuamme, että meillä on sama vaiva: mukavuudenhaluisuus & laiskahkoisuus. Tulimme siihen tulokseen, että koska se on synnynnäistä, sille ei oikein voi mitään. Täytyy vaan oppia elämään sen kanssa.

***
Edistystä maailmalla.

Ranskan senaatti hyväksyi eilenehtoolla (9.4.) avioliittolain tärkeimmän kohdan eli avioliiton avaamisen samaa sukupuolta oleville äänin 179-157. Siihen ei tullut muutoksia eli se on samansisältöinen kuin kansalliskokouksen hyväksymä.

Senaatti alkaa seuraavaksi käsitellä tasa-arvoista adoptiolakia.
http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/04/10/le-senat-adopte-l-article-qui-ouvre-le-mariage-aux-homosexuels_3156954_3224.html

Britanniassa alahuone jatkaa avioliittolain käsittelyä.
***
USA:ssa jännitetään, mikä seuraavista kolmesta on se 10. osavaltio, joka säätää yleisen ja yhtäläisen avioliittolain.

Illinoisin uusi avioliittolaki on jo hyväksytty senaatissa ja nyt se odottaa, kunnes edustajainhuoneessa on reilu enemmistö lain puolesta. Tähän mennessä on myös kaksi republikaaniedustajaa ilmoittanut kannatuksensa, joten tarvittava määrä lain varmaan läpimenoon saadaan toivottavasti lähiaikoina.
Päätoimija oikeuksiemme puolesta on Equality Illinois:
http://www.eqil.org/
---
Delawaressa tasa-arvoinen avioliittolaki tuodaan edustajainhuoneen käsittelyyn tällä viikolla.

Rhode Islandin edustajainhuone on puolestaan jo ehtinyt hyväksyä uuden avioliittolain äänin 51-19 ja nyt odotellaan senaatin äänestystä.
---
Uuden-Seelannin parlamentti on hyväksynyt uuden avioliittolain jo kahdesti äänin 80-40 ja 77-43. Kolmas kerta toden sanoo ja se on ilmeisesti ensi viikolla.
Tässä uutinen erimielisten ryhmien kokoontumisesta parlamentin edustalle. Vastapuoli rukoili ja lauloi, meidän puoli näytti mm. plakaattia, jossa luki ´En aio naida kissaasi´.
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10874111
---
Utahin mormoniosavaltion senaattori Orrin Hatch on keksinyt omasta mielestään loistavan keinon säilyttää ”perinteinen heteroseksuaalinen avioliitto”: säädetään parisuhdelaki, niin homot ja lesbot eivät kuuna päivänä vaadi enää mitään avio-oikeuksia. – No tuota…
Senaattori Hatchin (79) haastattelu, jossa hän paljastaa loistoideansa, löytyy paikallisen radioaseman tältä sivulta:
http://610kvnu.com/podcasts/cross-talk

***
Hääuutinen Etelä-Afrikan tasavallasta.
Tswanaheimon Cameron Modisanen ja zuluheimon Thoba Sitholin häitä juhlittiin KwaDukuzassa, joka sijaitsee KwaZulu-Natalin provinssissa. Vihkiäisiä vietettiin perinteisin menoin noin 200 häävieraan voimin.
Johannesburgissa toimivan uutiskanavan video ja artikkeli:
http://www.enca.com/south-africa-life/first-traditional-gay-wedding-makes-history

- Voitte suudella sulhasta