Havaintoja

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2013.

Valtakunnallisen Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi kertoi lyhyesti homojen oikeuksien tämänhetkisestä tilanteesta ja jakoi Setan myöntämän Asiallisen tiedon omenan sekä Kunniarotta-antipalkinnon.


Kuvassa Juha-Pekka Hippi on juuri heittänyt ilmaan sulhas/morsiuskimpun, josta osa näkyy T:n ja U:n välissä. Perimätiedon mukaan kukkakimpun kouraansa kahmaiseva tai kätöseensä nappaava pääsee/joutuu naimisiin lähiaikoina.

Luotettavana tietona kaupungilla kerrottiin ja painetussa sanassakin mainittiin, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee Suomessa voimaan ensi vuonna.
Tähän on luottaminen.


Tässä olivat tämän kesän sateenkaariseikkailuni. Monet kiitokset Pirkanmaan Setalle, yhteistyökumppaneille ja kaikille aktiiveille.

Olisin toki halunnut käydä keväällä Rovaniemen ja Joensuun sateenkaaritapahtumissa, mutta valitettavasti minulla ei ollut silloin varaa matkustaa niin kauas.
Helsingin pride-viikko on edessä, ja siitä kertovat kaikki tärkeimmät tiedotusvälineet, joten voin rauhassa havainnoida tapahtumia sekä oleilla ja lukeilla muiden kertomuksia.
---
Toistaiseksi en onnistunut nappaamaan kuvia ikkunan alta silloin tällöin kulkevista oravista, rusakoista ja ketusta, joten tarjonta rajoittuu tällä kertaa puluihin. Toisen koivessa oli hieman narua (ansalankaa?), jota en saanut irrotettua, mutta ei se onneksi hyväkuntoisen pulun menoa haitannut.
---
Lämpöistä kesää kaikille!


Tamperelaisten yhdenvertaisuus, paneelikeskustelu 13.6.2013 - päivitetty

Pirkanmaan Seta ja Tampereen Vihreät järjestivät työväenmuseo Werstaan auditoriossa paneelikeskustelun otsikolla
”Tamperelaisten yhdenvertaisuus, kaikkien oikeus palveluihin ja kaupungin rooli syrjintää edistävän toiminnan ja vihapuheen kitkemiseksi”.

Paneloijat
- kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sdp)
- apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr)
- valtuutettu Minna Minkkinen (vas)
- valtuutettu Jouni Markkanen (kok)
- kristillisdemokraattinuorten pj Jesse Räsänen

Muiden puolueiden edustajia ei ilmaantunut, ja jos oikein kuulin, eivät edes olleet vaivautuneet vastaamaan kutsuun.

Pääasiassa Marin, Parviainen ja Minkkinen esittelivät kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmaa, johon linkki alempana.
Tässä vaiheessa sitä tuskin tarvitsee sen kummemmin käydä läpi, sillä jokainen voi perehtyä siihen itse. Suunnitelmassa on näköjään teoriassa yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista, jotka on jossain vaiheessa tarkoitus toteuttaa.

Yleisökysymyksissä puututtiin muun muassa kaupungin homovihamielisiin lääkäreihin ja sairaanhoitajiin. Kaikenlainen uskontoon perustuva syrjintä ja homoviha tietenkin tuomittiin, vaikkakaan kokoomuslainen ja kristillisdemokraatti eivät kommentoineet sen kummemmin. Näiden kahden kannanotot olivat melko ympäripyöreitä, siis sen muutaman kerran, kun jotain sanoivat.

Apulaispormestari Parviaista kiitettiin venäläisfasistien esiintymistilaisuuden estämisestä kaupungin tiloissa. Venäläisporukka suomalaisdesantteineen oli varannut tilat kirjastosta ”perheasioiden käsittelytilaisuuden” nimellä.
Parviainen kertoi toimittaneensa poliisille selvityksen kieltopäätöksestään.

Valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sdp), joka on itse sateenkaariperheessä kasvanut, kertoi joutuneensa vastaamaan kysymyksiin, mitä sateenkaariperhe tarkoittaa.
Marin kertoi myös tehneensä paljon työtä sen eteen, että sdp:n puoluejohto asettui tasa-arvoisen avioliittolain puolelle ja translain muuttamisen kannalle.
Minna Minkkinen (vas) kertoi myös hänen puolueestaan löytyvän vanhakantaisuutta.

Kokoomuslainen ei sanonut mitään puolueensa suhtautumisesta edellä mainittuihin lakeihin. Kristillisdemokraatti kertoi jossain vaiheessa, ettei hänen puolueensa kuulu tasa-arvomyönteisimpiin. Edistystä tietenkin, että oli sen verran huomannut, mutta hän puhui sen jälkeen sukupuolineutraalista avioliitosta, jota ei ole olemassakaan eli jonkin verran pihalla kaveri oli.

Tärkeimpiin esille tulleisiin asioihin kuului mielestäni se, että syrjintää ja vihapuhetta esim. sosiaali- ja terveydenhuollossa kokeneet hlbti-kaupunkilaiset voivat ilmoittaa asiasta joissain tapauksissa myös suoraan kaupungin johdolle, jos muu ei näytä tepsivän.

Kaiken kaikkiaan poliitikot puhuivat hyvin teoreettisesti, eikä todellisiin syrjintätapauksiin ilmennyt halua puuttua. Samanlaista välinpitämättömyyttä esiintyy varmaan kaikissa kunnissa ja kaupungeissa.

Yhdenvertaisuussuunnitelma:
http://www.tampere.fi/material/attachments/y/5xEGO4TNN/yhdenvertaisuussuunnitelma2011.pdf

***
Esitteestä luin, että tänään perjantaina 14.6. järjestetään muun muassa

- Homo-, lesbo- ja transhistoria Tampereella -juhlaluento Werstaan auditoriossa alkaen klo 16

- Vagabondin tanssit aikuiseen makuun Yo-talolla alkaen klo 21.
---
Tampereen Pride-kulkue järjestetään huomenna lauantaina 15.6.2013.

Kokoontuminen Tullintorilla klo 12, josta marssitaan Itsenäisyydenkatua ja Hämeenkatua pitkin Keskustorin Laikunlavalle, jossa pääjuhla asia- ja viihdeohjelmineen. Aluksi apulaispormestari julistaa homo- ja transrauhan.
Yo-talolla alkavat Leimautumisbileet klo 21.30.
Kaupunki toimii Leimautumisviikon tapahtumien suojelijana.
---
Kuvassa valtuutettu Minna Minkkinen (vas), apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr) ja valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sdp), jotka tietääkseni toimivat aktiivisesti tasa-arvon puolesta.


Pöydän päässä seisova kaveri yritti toimia puheenjohtajana.
Ensinnäkään hän ei ollut omien sanojensa mukaan saanut lähetettyä tilaisuuden ohjelmaa ja aiheita panelisteille ja toiseksi hän yritti myös keskeyttää yhden yleisökysymyksen. Aika heikko tapaus.
---
Tilaisuuden avaaja puolestaan ehti sanoa vain pari sanaa, sillä hänellä oli kiire kalastamaan.



Uusvanhoja venäläisiä arvoja, Euroviisuja ja perussuomalaista kreationismia; piristykseksi 28 kesäku

Täydensin tekstejä ja vaihdoin yhden kuvan.
---
Kevät 2013 oli hyvin tapahtumarikas. Seuraavassa kolme poimintaa.

***
Venäjän uusvanhat arvot

Venäjä on tarkoitus siivota puhtaaksi kaikesta länsimaisesta kulttuuri-imperialismista, kuten kansalaisoikeuksista ja sukupuolisen suuntauksen biologisesta variaatiosta. ”Uusia arvoja” eli vanhaa punafasismia - anteeksi, siis stalinismia - oli tyrkyllä myös Suomeen. Sen edustajat, joihin kuului myös muuan Pietarin homopropagandalain laatinut ortodoksikiihkoilija, yrittivät erään dosentin voimin mainostaa Venäjän sananvapauden rajoituksia - Suomen sananvapaudella. Kenties tilaisuutta ei voitu pitää Venäjällä, koska sekin olisi "homopropagandaa". Uusi lakihan kieltää käytännössä h-sanasta inahtamisenkin. Todella käytännöllistä. Kiitokset muuten Tampereen kaupungille asiallisesta toiminnasta "arvodelegaation" suhteen.

Onneksi kansalaisjärjestöt toivat asian esille, sillä Suomestakin löytyy tahoja ja henkilöitä, joiden mielestä on oikein vaieta Venäjän ihmisoikeusrikkomuksista, kunhan kauppa käy.

Ironista kyllä, yleensä nämä kyseisen aatesuunnan edustajat ovat myös niitä "suomalaisuutta ja länsimaisuutta puolustavia maahanmuuttokriitikoita", jotka ovat kovia valittamaan sananvapauden puutetta Suomessa. Ehkä heidän kannattaisi kokeilla äiti Venäjää.

***
Euroviisut

järjestettiin tänä vuonna Malmö-Kööpenhaminan kaksoiskaupungissa. Pitopaikkana oli Malmö ja voitto meni Kööpenhaminaan.

Loppukilpailuun selviytyivät kaikki Pohjoismaat, mikä oli loistava saavutus. Suomen esitys, jossa lauloi Krista Siegfrids, sujui mielestäni hyvin, mutta siitä puuttui se vaikeasti määriteltävä jokin.

Suomen esityksen lopussa Krista antoi pusun eräälle yhtyeensä naisjäsenelle. Kuten tavallista, suvaitsemattomuutta valittavat suvaitsemattomat saivat taas syyn valittaa. Yleensä aidot patriootit tukevat omaa maatansa nimenomaan vaikka se olisi kuinka huono tai väärässä, mutta nyt oli vahingonilo ja kampitus katossa asti. Tyypillistä perisuomalaista kateutta siis.

Suomen pistesaldo oli 13, sija 24/26.

***
Perussuomalaista kreationismia

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) haluaa kreationismin koulujemme opetusohjelmaan. Mikäli näin tehdään, olisi syytä aloittaa siitä Kalevalan munajutusta, johon liittyy myös sotkalintu (Aythya). Ai niin, mutta "perussuomalaisethan" uskovat Hedelmällisen puolikuun tarustoon.

Luomiskertomukset ja monenlaiset järkeen perustumattomat uskomukset liittyvät kiinteästi perussuomalaisagendaan. Aiemmin keväällä edustajat Jurva ja Jalonen järjestivät puolueen ryhmähuoneessa eduskunnassa uskomushoitojen siunaustilaisuuden, jonka ”asiantuntijoina” oli pelkästään pseudotieteen edustajia kuten Tutteli Hammerman.
Perussuomalaisedustajissa on kaiken kaikkiaan useita eri uskontojen ja uskomuksien puolestapuhujia, yleensä sieltä änkyräpäästä. Itse Pääpersuhan ammentaa poliittiset arvonsa Vatikaanivaltion päämiehen bullista ja raamatuntulkinnasta.

Myös edustaja Halla-aho on ilmaissut käsityksiään kirkosta. Hän painottaa Perussuomalainen-lehden haastattelussa, että ”kirkkoon en tosin aio liittyä uudelleen niin kauan kuin virallinen kirkkomme keskittyy markkinoimaan ”suvaitsevaisuutta” ja monikulttuurisuutta”. Eikö esim. Soinin katolisuus ole Suomessa monikulttuurisuutta ja sen salliminen historiaa peilaten varsin suvaitsevaista?

Kaiken kaikkiaan Perussuomalaiset ovat ahkeria markkinoimaan itsensä suvaitsemista, mutta miten heidät saa ymmärtämään, kuinka kaukaa haettua on vaatia sietämään sitä, että yksi ryhmä määrää kaikesta ja poikkeavuutta ei suvaita rangaistuksetta?

***
Kesäkauden alkajaisiksi kahden viime viikon aikana ottamiani kuvia eri kohteista.
Kuvissa esiintyy muiden muassa kasvi- ja eläinkunnan edustajia, joista voidaan mainita erilaiset linnut (Aves) sekä isojen ihmisapinoiden heimoon (Hominidae) kuuluvat yksilöt, joita esiintyy runsaslukuisesti ympäri maapalloa. Niiden tärkeimpiin toimintoihin kuuluu kämmeneen sopivan esineen hypistelyn lisäksi ruokailu.