• Havainnoija

Uusvanhoja venäläisiä arvoja, Euroviisuja ja perussuomalaista kreationismia; piristykseksi 28 kesäku

Täydensin tekstejä ja vaihdoin yhden kuvan.
---
Kevät 2013 oli hyvin tapahtumarikas. Seuraavassa kolme poimintaa.

***
Venäjän uusvanhat arvot

Venäjä on tarkoitus siivota puhtaaksi kaikesta länsimaisesta kulttuuri-imperialismista, kuten kansalaisoikeuksista ja sukupuolisen suuntauksen biologisesta variaatiosta. ”Uusia arvoja” eli vanhaa punafasismia - anteeksi, siis stalinismia - oli tyrkyllä myös Suomeen. Sen edustajat, joihin kuului myös muuan Pietarin homopropagandalain laatinut ortodoksikiihkoilija, yrittivät erään dosentin voimin mainostaa Venäjän sananvapauden rajoituksia - Suomen sananvapaudella. Kenties tilaisuutta ei voitu pitää Venäjällä, koska sekin olisi "homopropagandaa". Uusi lakihan kieltää käytännössä h-sanasta inahtamisenkin. Todella käytännöllistä. Kiitokset muuten Tampereen kaupungille asiallisesta toiminnasta "arvodelegaation" suhteen.

Onneksi kansalaisjärjestöt toivat asian esille, sillä Suomestakin löytyy tahoja ja henkilöitä, joiden mielestä on oikein vaieta Venäjän ihmisoikeusrikkomuksista, kunhan kauppa käy.

Ironista kyllä, yleensä nämä kyseisen aatesuunnan edustajat ovat myös niitä "suomalaisuutta ja länsimaisuutta puolustavia maahanmuuttokriitikoita", jotka ovat kovia valittamaan sananvapauden puutetta Suomessa. Ehkä heidän kannattaisi kokeilla äiti Venäjää.

***
Euroviisut

järjestettiin tänä vuonna Malmö-Kööpenhaminan kaksoiskaupungissa. Pitopaikkana oli Malmö ja voitto meni Kööpenhaminaan.

Loppukilpailuun selviytyivät kaikki Pohjoismaat, mikä oli loistava saavutus. Suomen esitys, jossa lauloi Krista Siegfrids, sujui mielestäni hyvin, mutta siitä puuttui se vaikeasti määriteltävä jokin.

Suomen esityksen lopussa Krista antoi pusun eräälle yhtyeensä naisjäsenelle. Kuten tavallista, suvaitsemattomuutta valittavat suvaitsemattomat saivat taas syyn valittaa. Yleensä aidot patriootit tukevat omaa maatansa nimenomaan vaikka se olisi kuinka huono tai väärässä, mutta nyt oli vahingonilo ja kampitus katossa asti. Tyypillistä perisuomalaista kateutta siis.

Suomen pistesaldo oli 13, sija 24/26.

***
Perussuomalaista kreationismia

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) haluaa kreationismin koulujemme opetusohjelmaan. Mikäli näin tehdään, olisi syytä aloittaa siitä Kalevalan munajutusta, johon liittyy myös sotkalintu (Aythya). Ai niin, mutta "perussuomalaisethan" uskovat Hedelmällisen puolikuun tarustoon.

Luomiskertomukset ja monenlaiset järkeen perustumattomat uskomukset liittyvät kiinteästi perussuomalaisagendaan. Aiemmin keväällä edustajat Jurva ja Jalonen järjestivät puolueen ryhmähuoneessa eduskunnassa uskomushoitojen siunaustilaisuuden, jonka ”asiantuntijoina” oli pelkästään pseudotieteen edustajia kuten Tutteli Hammerman.
Perussuomalaisedustajissa on kaiken kaikkiaan useita eri uskontojen ja uskomuksien puolestapuhujia, yleensä sieltä änkyräpäästä. Itse Pääpersuhan ammentaa poliittiset arvonsa Vatikaanivaltion päämiehen bullista ja raamatuntulkinnasta.

Myös edustaja Halla-aho on ilmaissut käsityksiään kirkosta. Hän painottaa Perussuomalainen-lehden haastattelussa, että ”kirkkoon en tosin aio liittyä uudelleen niin kauan kuin virallinen kirkkomme keskittyy markkinoimaan ”suvaitsevaisuutta” ja monikulttuurisuutta”. Eikö esim. Soinin katolisuus ole Suomessa monikulttuurisuutta ja sen salliminen historiaa peilaten varsin suvaitsevaista?

Kaiken kaikkiaan Perussuomalaiset ovat ahkeria markkinoimaan itsensä suvaitsemista, mutta miten heidät saa ymmärtämään, kuinka kaukaa haettua on vaatia sietämään sitä, että yksi ryhmä määrää kaikesta ja poikkeavuutta ei suvaita rangaistuksetta?

***
Kesäkauden alkajaisiksi kahden viime viikon aikana ottamiani kuvia eri kohteista.
Kuvissa esiintyy muiden muassa kasvi- ja eläinkunnan edustajia, joista voidaan mainita erilaiset linnut (Aves) sekä isojen ihmisapinoiden heimoon (Hominidae) kuuluvat yksilöt, joita esiintyy runsaslukuisesti ympäri maapalloa. Niiden tärkeimpiin toimintoihin kuuluu kämmeneen sopivan esineen hypistelyn lisäksi ruokailu.