• pelsepuuppi

hammas

mul on ollu oikes alaleuas viisaudenhammas jo pitkään tosi pahana. sillee murentunu vaan isoks kraateriks mis reunois hiukan jälel kovaa hammasmaist matskuu et tunnistaa et siin on joskus ollu hammas. se ei o missää välis särkeny, mut viime perjantaina se alotti sellasen helvetillisen kivun. ja jatku pitkään, aina sunnuntaihin saakka. sillo sain tarpeekseni ja soitin päivystyksee mihin pääsinki kivasti ihan muutamas tunnis. ne otti röntgenin ja katteli, iski (mun pyynnöst) kolme puudutuspiikkii ja hetken pääst lekuri sano vaa hoitsul et täytyy halkasta hammas ja ottaa paloina. siin ei menny kauaa, en tuntenu mitää ja nyt vaan verihyhmänen reikä entisen viisarin paikal. je suis happy. joo oon varautunu kipuihi ja edelleen imusolmukkeet turvoksis ja arkoina ja sillee syön enimmäksee pehmeet ruokaa. tai nio, eile söin kaikkee normaalii sit jo illal, niinku makaronilaatikko ku olin theny mikä oli btw ihan sairaan hyvää, sellai kinda kasvisversio et oli siin munamaitoo ja juustoo. mut siis se ei o se ongelma vaan se, et mulle ei jääny mitää valittamista eilisest hoidost ja systeemist. mulla on viel ylhääl molemmat viisarit talles, mut niis ei toistaseks mitää häikkää. mul on kurkku semmonen et alkaa pykii hirveesti vastaa jos menee liian syväl jotai vieria esinei niinki lusikka tai hammasharja. täytyy oikee keskittyy siihen hrjaamisee ettei spyttaa aina vessan peilii. ja mul kuulemma kehittyny pieni reikä siihen viereisee hampaasee just sillee hankalasti ollu niinku siel hampaiden välissä, et saanu rauhas muhii. oon soittanu hammaslääkäriin kesäkuun alus ja he lupas toivorikkaina et puolen vuoden päästä (näitä päiviä) pääsen varaamaan aikaa, mis menee sit sellanen 4-5 kuukauta. siis puolen vuoden jono ajanvarauksee. mä en ihan oo kartalaa et onk tää hyvä meisinki tai ei, kuitenki on meisinkii.

illal on kokous mis käyn läpi ehdotuksii ja tulevaa, suurii linjoi ja häppeningei. aikatauluu ja ideoi, suunnitelmii ja nälemyksii. hiukan lämpöö ja kaikke emut sellasyt se on.

http://www.youtube.com/watch?v=GY459kTn32c

3 kommenttia

mopsi22

14.12.2009 16:59

Tarkentakoon ken tietää, mutta eikös laki sano että (hammas)hoitoon on päästävä 6 kk sisällä? Että siittä vaan poliisille soitteleen, josko ne varais sitte sulle ajan ;)

pelsepuuppi

14.12.2009 18:05

juu käsittääkseni on puolen vuoden hoitotakuu et pitäs päästä. hoitsu selitti tänää puhelimes et miks on tällaset jonot ja se ihan made sense, et potilai liikaa ja lekurei liian vähän. ja se miten hoitsu semn mul selitti oli tietty tärkein syy et uskoin ja olin komppaavaa potilast. toisaalta nyt kans se et ihan just tähän hätään ei ees oikee olis fiksuu alkaa sorkkii naapurihammast ku just vast revelty leuka auki. mul mennee tuonne helmikuulle se aika ja tarkistus. ja sano kans jo puhelimes et paljon tehdään ostosopimuksii yksityisten kanssa.

martin

15.12.2009 17:17

Parasta toivon!