• Splenetic

Kylteripommi, pt. x

"Yliopiston brändin kehittämisen suunnittelutyöryhmä". Ei, perkele... Vai että "profiloituminen Suomen korkeakoulukentässä" ei enää olekaan toimiva nimitys kaupallistamiselle. Enkä taatusti hae tuota opiskelijajäsenen paikkaa, vaikka tästä onkin kokemusta. Vittu mitä paskanjauhantaa taas... "yliopiston brändi"...!

Tuli mieleen, että tämän yliopiston brändin kilpi kaipaa muutakin kuin kiillottamista. Jos humanistista ei enää ole omana yksikkönään, vaan on osa hallintotieteellistä tiedekuntaa, niin mitähän se kertoo humanistisen alan arvostuksessa kyseisen yliopiston "brändissä"? Juu, sen ettei mitään arvostusta ole. Eli lopputuloksena tulee olemaan se, että siinä missä humanistisen opiskelijoilla yliopistoni oli ykköstoiveena ja muiden tiedekuntien (erityisesti tekujen ja kyltereiden) opiskelijoiden keskuudessa vasta joku jälkimmäinen ("kun en päässyt Otaniemeen..."), myös humanistisen opiskelijoista tulee olemaan huomattava -ellei suurin- osa näitä, joilla yliopistoni oli vasta toisella tai kolmannella sijalla hakutoiveissa.

No, on tämäkin yksi tapa profiloitua Suomen korkeakoulukentässä; "se yliopisto jonne kaikki luuserit menevät". Way to go!