• Havainnoija

Monenlaista ilmaa

on pitänyt ja meitä koetellut.
Talvi alkoi joskus aikoja sitten lumisateella, joka yltyi muutaman päivän myrskyksi ja sen jälkeen tulivat pakkaset. Osasin varautua hankkimalla pitkät kalsarit (siis sopivat, mutta niistä käytetään tällaista nimitystä), kolmet villasukat, eristävät pohjalliset talvikenkiin sekä auringonpuutteeseen ison pullollisen Møllerin kalanmaksaöljyä, sitä perinteisen maistuvaa.

Pakkanen ei yksistään estänyt tai lyhentänyt ulkoiluretkiä jossain vaiheessa, vaan lisänä oli usein 15–19 metriä sekunnissa puhaltava tuuli. Sitten kun oli tyyntä, niin silloin noin kilometrin päässä oleva Ilmatieteen laitoksen mittari näytti -30, mikä osaltaan hillitsi ulkoiluintoa.

Nyt on jo useiden päivien ajan ollut meikäläiselle siedettävät mittarilukemat ja siksi olenkin pyrkinyt ulkoilemaan parisen tuntia päivittäin.
Tänään nousin ajoissa, sillä iltapäivään saakka luvattiin ulkoilukeliä. Kävelin lammelle saakka, joka oli paksussa jäässä ja kaupungin harja-auto puhdisti sitä lumesta eli nyt pääsisi luistelemaan.

Tänään ei aurinko valitettavasti näyttäytynyt, oli hämärää ja harmaata, mutta valopilkkujakin löytyi, joista vastasivat L-kaupan kolme miestyöntekijää.

Tämä oli melko mitäänsanomaton blogikirjoitus.
Oli tarkoitus kirjoittaa syrjinnästä, homovastaisista järjestöistä ja siitä, miksi jotkut nuoret, joilla asiat näyttävät päällisin puolin olevan hyvin, muuttuvat jossain vaiheessa rasistisiksi ja homofobisiksi alkaen levittää kaikkialla eri kansanryhmiin kohdistuvaa halveksuntaa ja valheellisia väittämiä. Tästä on runsaasti esimerkkejä myös ranneliike.netin sivustolla.
Palataan asiaan toisella kertaa.
---
Alempana muutama talvinen kuva.