• Havainnoija

Maailma täytti 4 540 000 000 vuotta

Meidän kalenterimme mukaan nyt alkoi vasta vuosi 2013, mutta onhan se helpompi kirjoittaa. Suurin osa maailmasta elää jo uutta vuotta, sillä läntisimmässä Euroopassakin (Portugali, Britannia, Irlanti ja Islanti) ylitettiin vuodenvaihde muutama tunti sitten. Useimmat isoihin ihmisapinoihin kuuluvat homo sapiensit ovat luultavasti tällä hetkellä lepäämässä ja Uudessa-Seelannissa sekä Australiassa on jo (aamu)päivä mahdollisine kivistyksineen.

Seuraavat tasa-arvossa ja yhdenvertaisuudessa edistyneet maailmankolkat siirtyvät tähän vuoteen meidän kellomme mukaan seuraavasti:

05.00 Grönlanti, Brasilia, Uruguay ja Argentiina
07.00 Maine, Massachusetts, Vermont, Connecticut, New York ja Maryland
08.00 Illinois, Minnesota ja Meksiko
10.00 Kalifornia, Oregon ja Washington

Päivällä oli runsaasti väkeä liikkeellä ja lähes kaikilla näytti olevan tulenpalava kiire, joka tarttui niin, että tärkeimmäksi tehtäväksi tuli ehtiminen seuraavista liikennevaloista, vaikka mitään kiirettä ei ollut.
Tänä vuonna otetaankin sitten iisimmin ja muistetaan välillä rentoutua, jookos. Riittävä määrä rauhaisaa unta on myös välttämätöntä. Sen jälkeen jaksaa melkein mitä vaan.
***
Sunnuntaiaamuna ennen auringonnousua oli hyvä ulkoilukeli. Melu ja kiire eivät häirinneet. Lenkin varrella oli monenlaisia uusia taideteoksia, tässä yksi isokokoinen.