• Havainnoija

Ken on kaikkein änkyrin?

Pyhälle istuimelle Vatikaanin valtiaaksi on tarjolla laaja-alaista homofobiaa edustavia kirkonmiehiä.

Marc Ouellet, Kanada
68-vuotias emeritusarkkipiispa Québecista. Ouellet edustaa vanhoillisinta virtausta ja elää omassa maailmassaan, kuvailevat historiantutkijat.
Ouellet vastustaa aborttia, myös raiskaustapauksissa, sekä homojen avio-oikeutta, joka hänen mukaansa uhkaa synkkänä pilvenä Amerikan yllä. Eniten kritiikkiä hän on saanut katolisen kirkon hyväksikäyttötapausten vähättelystä ja vaimentamisesta.
Ouelletin aikana Québecin katolisten kirkossakäynnit ovat vähentyneet 90 prosentista 8 prosenttiin ja Québecista on tulossa virallisestikin sekulaari.

Peter Turkson, Ghana
64-vuotias kardinaali, joka johtaa Vatikaanissa paavillista Oikeuden ja rauhan neuvostoa, pitää YK:n pääsihteerin vaatimusta hlbt-kansalaisten oikeuksien kunnioittamisesta typeränä. Turkson puolustaa 37 Afrikan maan homovihalakeja (3–15 vuotta vankeutta) ja Ugandan homojenhirttämislainsäädäntöä.
Turkson hyväksyy kondomin käytön, mutta vain aviopareille tietyissä tapauksissa.

Tarcisio Bertone, Italia
78-vuotias kardinaalivaltiosihteeri, joka on toisena kirkkovaltion hierarkiassa ja toimii paavi Ratzingerin oikeana kätenä, rinnastaa homot pedofiileihin.
Bertonea yritetään kammeta ulos nykyiseltä johtopaikalta vatileaksin ja vääränlaisen henkilöstöpolitiikan vuoksi.

Angelo Scola, Italia
71-vuotias Milanon arkkipiispa, joka kuuluu äärikonservatiivien lobbausjärjestöön, on useaan otteeseen hyökännyt homoparien laillista tunnustamista vastaan. Jossain uutisessa mainittiin, että Scola olisi edistyksellinen, mutta todisteet puuttuvat.

Tarjolla on useita vastaavanlaisia eri puolilta maailmaa.
Maaliskuun loppupuolella 200 kardinaalia valitsee uuden pontifex maximuksen. Edistyksellisyys tuskin voittaa, sillä nykyinen paavi Ratzinger on nimittänyt yli puolet valinnan tekevistä kardinaaleista.

Lähteet: Catholic News Agency, Huffington Post, Queer.de ja CatholicFavors.
---
Kuvassa Ouellet, Turkson ja Bertone.