• Havainnoija

Homofobian vastainen päivä 2013

Ranneliike.netin artikkeleissa on jo käsitelty aihetta, mutta laitan nyt kuitenkin tämän muutama tunti sitten kirjoittamani tekstin.
***
Tänään 17.5. vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää (IDAHO).
Päivän aikana järjestettävien tilaisuuksien ja tapahtumien tarkoituksena on muun muassa kiinnittää eri maiden tiedotusvälineiden, kansalaisten ja päättäjien huomio hlbtiq-kansalaisten kokemaan syrjintään ja väkivaltaan.

Homo- ja transfobian vastaista päivää vietetään tänä vuonna yli 100 maassa ja arviolta 1000 kaupungissa.

Saksassa tilaisuuksia on 40 kaupungissa, joista mainittakoon venäläis-saksalaisen järjestön Quarteeran flashmob Berliinissä.
Venäjällä tapahtumia on myös useissa kaupungeissa. Tällä kertaa ilmapalloihin kiinnitetään surunauhoja Volgogradissa murhatun Vladislav Tornovoin muistoksi.

Pietarissa poliisin on tarkoitus turvata tilaisuutta, sillä kaupunki antoi tänä vuonna luvan sen järjestämiseen.
Tallinnassa USA:n, Britannian, Itävallan ja Australian suurlähetystöt nostavat salkoon sateenkaarilipun.

***
Suomi

Turun tilaisuus ´Homot: Eilisen mestattu lainsuojaton - huomisen täysivaltainen kansalainen?´ järjestetään Kyynelten kalliolla noin klo 18.
Tarkempi ohjelma löytyy tältä sivulta:
http://www.tuseta.fi/

Tampereella pitopaikkana on työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 2. kerroksen aula klo 16.30-18.00. Tämän sivun alaosassa tarkempi ohjelma:
http://treseta.fi/component/eventlist/details/856-1705-homo-ja-transfobianvastainen-paiva-werstaalla-klo-16-30-18-00?Itemid=85

Joensuussa jatkuu Hohto-viikko ja tänään perjantaina järjestetään free hugs -halailua kaupungilla klo 15, jonka jälkeen piknikki Ilosaaressa. Tältä sivulta löytyy tarkempi ohjelma:
http://www.hobiles.fi/

Helsingissä järjestetään päätapahtuma, jossa muun muassa valitaan uusi hyvän tahdon lähettiläs ja annetaan lahjoitus sateenkaarikansan Homoinfo-tukipalvelulle.
Tarkempaa tietoa löytyy tältä sivulta:
http://www.1705.fi/

***
Kuva on Pietarissa vuonna 2010 järjestetystä tapahtumasta.
Alempana kaksi kuvaa Helsingistä.