Havaintoja

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2016.

Uusia lajeja pikkulintujen toisella ruokintapaikalla olivat mustarastas ja fasaani.
---
Fasaani (Phasianus colchicus; ruotsiksi fasan, viroksi faasan tai jahifaasan) on Aasiasta lähtöisin oleva peltokanalintu. Suomen fasaanit ovat yleensä torquatus-alalajia (=rotua), joka on lähtöisin Kiinasta.





Hei ny

Muista varoa sähkölankoja, lentokoneita ja ilkeitä ihmisiä. Kenties keväällä kohdataan.
---
Kaikki lokit lähtivät paukkupakkasia pakoon, niiden joukossa todennäköisesti myös kuvassa oleva harmaalokki Joonatan.

Kuvan tarina
Olin tulossa ruokakaupasta ja istuuduin penkille. Parin sadan metrin korkeudessa lenteli lokkiparvi, josta erkani yksi harmaalokki, kaarteli ensin ympärilläni ja laskeutui eteeni. Kaivoin ruokakassiani ja Joonatan hypähti viereeni penkille. Tarjosin pari palaa leipää, minkä jälkeen Joonatan hypähti vieressä olevan roskapöntön päälle ja valmistautui lentoonlähtöön. Menin kyykkyyn saadakseni kuvan alhaaltapäin. Kuvaan tuli sen vuoksi paljon ylimääräistä, minkä poistin.


Vuosi 2016 alkoi

Alkusanat

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja iloista mieltä.
---
Vuosi alkoi täällä ilman haavereita ja tällä hetkellä kuulostaa siltä, että ilotulitteet ovat loppumassa, joten linnut ja muut eläimet (esim. rusakot ja ihmiset) pääsevät kaipaamaansa rauhaan. Pakkasta on pari astetta, mutta lumi puuttuu toistaiseksi. Kunnon talvi saapuu ilmeisesti parin päivän kuluttua, joten muistakaa pukeutua sopivan lämpimästi, niin ulkoilusta nauttii enemmän.

Pari lehteä on julkaissut kuvia ja videoita vuodenvaihteen ilotulituksista
Helsingissä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010120895125_uu.shtml
Tampereella
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195012530809/artikkeli/tampereen+taivaalla+raiskyi+talta+uudenvuoden+ilotulitus+naytti.html
---

En lähtenyt tällä(kään) kertaa juhlimaan, joten vuoden 2016 ensimmäinen kuva on tästä läheltä.