Aikuisen oikeesti

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2013.

Kävelin tänään muina miehinä yhden nuorten ulkomaalaistaustaisten miesten ryhmän ohitse enkä ollut edes lähellä heitä, kun yksi heistä huusi terävällä kovalla äänellä ainoastaan yhden sanan: "GAY!". Se kaikui sitten niin, että huudon kuuli varmaan jokainen lähistöllä oleva. Minua se ei säikäyttänyt millään lailla. Se ei yllättänyt, koska moni ulkomaalaistaustainen on sanonut sen monta kertaa, mitä mieltä ovat seksuaalisista vähemmistöistä tai minusta. Mitä ihmeen väliä sillä on, jos HE eivät hyväksy homoja? Minua heidän mieleipiteensä ei kiinnosta yhtään enkä välittäisi kuulla niistä.


Tänään vasta kuulin, että Ruotsin työvoimatoimisto käännättää koulutodistukset jne ilmaiseksi, kun minä maksoin kalliit hinnat siitä, että käännätin omia todistuksiani Suomen suurlähetystössä pari vuotta sitten. En tiennyt eikä tiedä moni muukaan.


Nyamko Sabuni lähti hallitukssta. Hyvä, että sentään älysi lähteä. Varmaan saanut naisjärjestöiltä kovaa kritiikkiä, vaikka ay-liikkeet neuvottelevat palkat ja kuntien päättäjät pakottavat alhaisiin palkankorotuksiin. En kyllä ymmärrä, miksi joidenkin ihmisryhmien pitää olla hyväntekijöitä, kun toiset imuroivat rahat. Tämä tarkoittaa alhaisia eläketuloja vanhuudessa. Kuinka ison eläkkeen tulet saamaan, kun jäät eläkkeelle? Voitko mahdollisesti muuttaa vaikkapa Espanjaan tai Thaimaahan elämään leppoista elämää isoilla eläketuloilla? Harva voi.


"Redneck" tarkoitti aikoinaan Appalakkien alueen ay-liittoon kuuluvia järjestäytyneitä kaivostyöläisiä, jotka käyttivät tunnuksenaan punaista huvia kaulansa ympärillä joskus 1920-luvulla. Nämä olivat niiden skottilaista alkuperää olevien jälkeläisiä, joka muuttivat Yhdysvaltoihin 1700-luvulla Pohjois-Irlannista, jonne olivat menneet 1600-l kun Englannin kuningas antoi heille maata sieltä, mutta heitä hyljeksittiin siellä paikallisten taholta. Yhdysvalloissa he ajautuivat intiaanien alueelle vuoristoon, koska muualla ei ollut tilaa. Siellä oli myös ensimmäinen siirtokuna, joka julistautui itsenäiseksi ja kävi sotaa englantilaisten kanssa, jotka vuoristolaiset voittivat. Näsitä alettiin käyttämään sitten nimitystä "hillbilie". He elivät eristyksissä kunnes tuli rautatie, mitä he aluksi rakenisvat ja myöhemmin heistä tuli kaivostyöläisiä. Kun tuli 30-l lama, he alkoivat muuttamaan Kaliforniaan ja muihin suurkaupunkeihin työn perässä.


Täällä ruokakauppojen tuotelaputuksia kannattaa katsoa tarkkaan, kun nimittäin tehdään hämääviä "laputuksia". Tuotteen kohdalla saattaa olla tähtilappu, että tuote muka olisi erikoistarjous, mutta kun tarkemmin katsoo, niin tuote onkin normaalihintainen eikä mitään hinnanalennusta ole. Moni kiireessä ostava asiakas ei katso tarjoushintoja tarkemmin ja ostaa usein aivan normaalihintaista ruokaa luullen ostaneensa aletuotteen.

Muistan kun olin Suomessa ja seurasin ruoan hinnoittelua. Ostin kerran peräkkäin samasta kaupasta 1 mehumerkkiä, mustaviinimarjamehua ja ei mennyt kuin kuukausi, niin sen hintaa oli heti nostettu. Kauppiaat katsovat koko ajan, mitä tuotteita ostetaan ja nostavat pikapikaa hintaa, jos menekkiä alkaa tulla.