Aikuisen oikeesti

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2010.
Edellinen

QX:

Enligt rapporten Hon Hen Han ska var femte homosexuell, bisexuell eller transperson i åldrarna 16–25 ha blivit utsatt för våld eller allvarliga kränkningar i den egna familjen.

Rapporten visar också att hbt-ungdomar i allmänhet mår psykiskt sämre samt i större utsträckning funderat på att ta sitt liv, än heterosexuella ungdomar i samma åldersgrupp.

RFSL ungdoms ordförande Felix König säger till SVT:s Rapport:

– Många ungdomar saknar ett socialt stöd, man känner sig ensam, har ofta ångestproblem och har blivit utsatt för våld och trakasserier. Så den bilden stämmer tyvärr.
----------------------------------------
Suomessa ei vissiin oo tutkittu henkisen ja fyysisen väkivallan yleisyyttä perheissä.

Muistan vaan kun mun isän kommentti oli mun hiusten värjäämiseen et "vittu, mikä sä luulet olevas!" ja seuras jäätävä hiljaisuus ja odotin et saan silt turpaan. Must tuntuu et monesti äidit saattaa yllyttää omia miehiään väkivaltaan omia lapsiaan kohtaan. Eiks oo kumma?En tiedä yhtä muutosvastarintaista jengiä kuin vanhustenhoidon nurset. Posket lommolla vedetään röökiä. Joka asiaan väitetään vastaan ja syynä on vetelyys. Läskit vetelät muijat! Omituista sakkia. Osa aivan seinäänpäin juosseen oloisia. Onks ne ees selväjärkisiä? Sanokaa et mitä ihmettä tehdään hoitolaitoksilla, jotka ottaa leijonanosan vahusten rahoista, mut omaisten tulis hoitaa käytännössä omaisiaan: pitäis olla kävelyttäjinä, syöttäjinä jne.....haloo! Se on NIITTEN duunia! Sit ne vittuilee omaisille. Läskit, lihavat akat...rumat, läskit, lihavat pystyynnostettujen sikojen oloiset törkeet lahnat. Ykskin heitti mulle et "toikin tuollainen tuossa", joka tarkotti mun mutsia. Mä seisoin vieressä. Sit yks siivooja heitti: "tulisit kävelyttämään!" Sitten yks yövuorolainen sano: "en mittaa, kun nyt on yö" ja mun mutsilla oli verenpaineet ollu yli 200 aikaisemmin päivällä. Täs valtiossa on koko joukko lääkäreitä, jotka haluis et ammattitaidottomat omaiset hoitais vaikeesti sairaita omaisiaan himassa 24 t ilman palkkaa. Lopetetaan kaikki sairaalat ja muutetaan savannille samantien! HAISTAKAA PASKA!
Yksi syy masentumiseen lisää.
Suomi on sama kuin jos asuisi jääkaapissa ilman valoa.
-------

Talvi heikentää älyllistä toimintakykyä. Pitkäaikainen kylmälle ja pimeälle altistuminen laskee mielialaa ja henkistä suorituskykyä jopa terveillä ihmisillä, kertoo Oulun yliopistossa tehty väitöstutkimus. Sen sijaan lyhytkestoinen altistus kylmälle ja pimeälle lisää vireystilaa ja parantaa älyllistä toimintakykyä.

"Kun kylmyys vain jatkuu ja jatkuu, elimistö väsyy pitämään yllä korkeampaa vireystilaa. Tällöin kylmän aiheuttamat tuntemukset alkavat olla epämiellyttäviä ja ne rupeavat häiritsemään keskittymiskykyä", sanoo tutkija Tiina Pääkkönen.

Ilmiön syynä ovat muutokset melatoniinin eli pimeähormonin ja kilpirauhashormonien tasoissa.

Pääkkösen väitöskirja tarkastetaan Oulun yliopistossa perjantaina

Ihmettelin, kun maajussiehdokas hylättiin liiallisen kiltteyden takia, koska miehessä pitää "olla vastusta". Mä en usko tuohon, koska, kun miehessä ON vastusta, nainen takuulla kärsii vielä enemmän kuin etukäteen kuvittelee. KUN miehessä on vastusta, hän osaa manipuloida ja ottaa tilaa, käyttää valtaa, alistaa jne. Monesti vastus on synonyymi tunteettomuudelle. Eri asia, jos haluaa, et mies on lihaksikas ja komea fyysisesti, mutta en usko ns. määräilevyyteen ja komenteluun missään suhteessa. Sitten näitä onnettomia hakeutuu suhteisiin vaikkapa tietyistä kaukaa etelän tai idän ilmansuunnasta tulevan miehen kanssa, missä takuulla saa vastusta osakseen. Oliko silloin hyvä? Hieman epäilen.

Naisilla on vissiin tarve murrosikäiseen kapinointiin ja riitelynhalua. So? Omapahan on asia, jos haluaa avioliittohelvettiä.

Milloin ihmiset alkavat olla tyytyväisiä hyvään, normaaliin arkielämään?

Edellinen