Aikuisen oikeesti

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2009.
Edellinen

HS tänään:

Poliisi päätti Venäjän opposition Erimielisten marssiksi -kutsutun mielenosoituksen vajaassa tunnissa pidättämällä kymmeniä ihmisiä Voitonaukiolla Majakovski-metroaseman edustalla tänään lauantaina. Poliisin mukaan pidätettyjä on 50, mielenilmauksen järjestäjien mukaan 70.

Pidätettyjä on huomattavasti enemmän kuin syyskuussa, kun mielenositus samoilla vaatimuksilla järjestettiin edellisen kerran. Osa pidätettiin jo heidän ollessa matkalla aukiolle.

Mielenosoituksen kutsuivat koolle useat puolueisiin järjestäytymättömät oppositioryhmät. He ovat kertoneet järjestävänsä mielenilmauksen Voitonaukiolla joka kuun viimeisenä päivänä. Vaatimuksena on se, että Venäjällä kunnioitettaisiin perustuslakia, joka takaa muun muassa sanan- ja kokoontumisvapauden.

Hieman iltakuuden jälkeen paikalle saapui Venäjän arvostetuimpiin kuuluva ihmisoikeuksien puolestapuhuja, Helsinki-ryhmän puheenjohtaja Ljudmila Aleksejeva, 82.

Hän kantoi plakaattia, missä vaadittiin perustuslain kunnioittamista. Poliisi salli Aleksejevan kulkea aukiota reunaavalla jalkakäytävällä ja keskustella mielenosoittajien kanssa. Jotkut huusivat iskulausetta: Vapaus.

Samaan aikaan muutaman kymmenen metrin päässä jostain heitettiin kadulle lentolehtisiä, joissa kerrottiin "erimielisten vihaavan Venäjää" ja "ottavan käskyjä Yhdysvalloilta". Jotkut sytyttivät savulyhtyjä.

"Minä tulin osoittamaan mieltä, sillä en enää tiedä, miten muutenkaan asioihin voisin vaikuttaa", kertoi nelikymppinen fyysikko Galina Antonova.

"Vaalit eivät ole kansalaisia varten. Paikallisvaaleissa Moskovassa Yhtenäinen Venäjä voitti, mutta minä en tunne ketään, joka olisi äänestänyt Yhtenäistä Venäjää."

Pidätykset alkoivat heti sen jälkeen, kun Aleksejeva oli poistunut paikalta.

Sen enempää syykuussa kuin tänään lauantainakaan opposition kokoontumisella ei ollut viranomaisten lupaa. Syynä oli se, että samalle aukiolle oli jo annettu lupa toiselle kokoontumiselle. Syyskuussa aukiolla esitettiin polkupyörillä temppuja, tänään kunnioitettiin toisen maailman sodan voittoa.

Kenttäkeittiöstä jaettiin muutamalle kymmenelle tapahtumaan osallistuneelle puuroa.

Erimielisten marssille oli ehdotettu vaihtoehtoista kokoontumispaikkaa, mutta se ei kelvannut järjestäjille.

Sekä luvallista että luvatonta kokoontumista Moskovan keskustassa oli valvomassa satoja poliiseja ja sotilaita, eli huomattavasti enemmän kuin molempiin kokoontumiseen tuli osallistujia.

Luvallinen kokoontuminen oli rajattu mellakka-aidoilla ja sisäänpääsyä valvoivat poliisit ja sotilaat. Heidän mukaansa sisään pääsi vain kutsulla. Poliisit eivät osanneet kertoa, kuka tapahtuman oli järjestänyt, mutta he sanoivat järjestäjän olevan valtiollinen taho. Mellakka-aitaan ripustetussa ilmoituksessa järjestäjäksi kerrottiin Voshod-urheilukerho.

Muutama sisällä oleva nuori mies kertoi aidan yli, ettei heillä ollut tapahtumaan kutsuja. Miehet olivat olleet kävelyllä Tverskajalla ja heille oli ehdotettu osallistumista tapahtumaan.


Venäläiset homot ovat fiksuja, kivoja ja mukavia. Olen törmännyt muutamaan. Venäjä kiinnostaisi, mut en jaksaisi katella ankeutta, mihin siellä törmäisi. Venäjän kieli on mahdottoman vaikea omaksua. Koko matka masentaisi mua, joten en mene, vaikka mua on sinne pyydetty usein. Must Venäjä on barbaarivaltio. Aivan mahdoton ajatus olisi mennä sinne.


http://www.youtube.com/watch?v=Z03fQM9tlFQ
&feature=related

Mua ei nukuta. Valvottaa. Mikä hermostuttaa mua ? Miks joku tyyppi väittää tuntevansa mut, jos on laitanut yli 5 vuotta sitten välit poikki ? ! Hän ei tunne minkälainen oon tänään. En jaksa kun juorutaan. Ihmiset ovat kateellisia ja juoruaminen on yks keino mustamaalata.

Mä yritän omasta mielestä helvetisti selvitä ja rakentaa elämäni onnellisemmaksi. " Ovet " paukkuvat kiinni nenän edessä. Kaikki tapahtuu nopealla tahdilla, muutoksen tuulet. Hyvin nopeasti.


Kun ajoin pyörällä huomasin edessäni oikealla heti pyörätien sivussa pienessä metsikössä kuinka haukka sai saalistettua harakan ja ne molemmat mätkähtivät maahan siivet levällään. Jos olisin antiikin ajan ihminen, ajattelisin sen olevan paha enne.


Edellinen