ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Euroopan komissio vahvistaa: Sateenkaariperheiden vastainen EU-kansalaisaloite suljettu

Sami Mollgren • 16.02.2017 20:46 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Euroopan komissio vahvistaa, että niin sanotun "Äiti, Isä & Lapset" -EU-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu päättyi joulukuussa.

Aloitteeseen ei saatu määräajassa kerättyä kylliksi allekirjoituksia.

Joulukuussa aloitteen taustavoimat ilmoittivat yksipuolisesti, että nimien keruuta aiotaan jatkaa 3. huhtikuuta 2017 asti. Jatkoaikaa perusteltiin sillä, että nimenkeruu päästiin aloittamaan neljä kuukautta myöhässä, koska asianmukaisen ja hyväksytyn järjestelmän luomisessa verkkoon allekirjoitusten keruuta varten oli haasteita.

Euroopan komissio toteaa, että kannatusilmoitusten keräämiseen on aikaa 12 kuukautta aloitteen rekisteröimisestä. Vuodessa on kerättävä vähintään miljoona allekirjoitusta ja lisäksi vähintään seitsemässä eri maassa nimiä maakohtainen vähimmäismäärä. Aloite rekisteröitiin 11. joulukuuta 2015, joten päättymispäivämäärä oli 11. joulukuuta 2016.

Komission edustaja kertoo ranneliike.netin lukijan saamassa kirjeessä, että kyseisen aloitteen nimenkeruuvaihe on päättynyt, kuten on ilmaistu EU-kansalaisaloitteiden virallisen luettelon verkkosivuilla - eikä jatkoajalle ole perusteita. Komissiosta kerrotaan, että kansalaisaloitteen vastuuhenkilöitä on myös informoitu nimienkeruuvaiheen päättymisestä.

Euroopan komission ilmoituksesta huolimatta aloitteen taustavoimat keräävät nimiä yhä: aloitteen kansainvälisellä verkkosivulla on 7. helmikuuta julkaistu tieto siitä, että nimiä on kerätty 600 000.

Suomessa aloitetta on edistänyt Aito avioliitto ry.

Aito avioliitto ry lupasi tiedottaa asiasta enemmän, kun aloitteen vastuuhenkilöihin kuuluvan kansalaistoimikunnan puheenjohtajan Edit Frivaldskyn marraskuun lopussa Euroopan komission edustajalle lähettämään kirjeeseen kampanjan jatkamista saadaan vastaus.

Toistaiseksi Aito avioliitto ei ole julkisesti tiedottanut nimenkeruun päättymisestä tai kerättyjen kannatusilmoitusten lopullisesta määrästä.

Sateenkaariperheet halutaan rajata perhemääritelmän ulkopuolelle

Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä haluaa määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU:n alueella perheeksi. Käytännössä aloitteen määritelmällä rajataan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet perhemääritelmän ulkopuolelle. Aloitteen taustavaikuttajat ovat valtaosaltaan konservatiivisia katolilaisia ja konservatiivisiin kristillisiin yhteisöihin kuuluvia. Tukijoina sillä on jonkin verran muitakin pääasiassa uskonnollis-konservatiivisia tahoja.

Aloitteen suomenkieliseksi nimeksi on annettu Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi, ja aihekuvaukseksi on määritelty “laaja-alaisesti sovellettava säädös, jossa määritellään avioliiton ja perheen merkitys EU:n lainsäädännössä: avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja perhe perustuu avioliittoon ja/tai sukulaisuuteen”. Aloitteen päätavoitteeksi kerrotaan se, että “perheen” ja “avioliiton” käsitteelle annetaan EU:n laajuinen määritelmä, joka “on sopusoinnussa kaikkien jäsenvaltioiden lainsäädännön kanssa”. Aloitteen kuvauksen mukaan “perheen” ja “avioliiton” käsitteisiin viitataan EU-lainsäädännössä, vaikka niiden määritelmä ei ole selkeä. Aloitetta edistävien mukaan nykytilanne aiheuttaa "jännitteitä".Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt sit vaan odottamaan että aidot aviot laittaa korjauksen sivuilleen, tosin siihen nyt voi mennä yksi ihmiselämä.
  Niksu • 16.02.2017 22:29
Kuriositeettina voisi mainita, että Unkarissa Kristillisdemokraattien kaksi johtohahmoa, Péter Harrach ja Bence Rétvári pitivät tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa he ilmoittivat puolueensa tukevan nimien keruuta. Heidän mukaansa EU:ssa käytetään kahta avioliiton ja perheen määritelmää ja he haluavat kaikkialle yhden ja yhtenäisen määritelmän eli perinteisen mies-nainen-lapsi.

He näyttävästi allekirjoittivat kansalaisaloitteen eikä heille ollut kerrottu, että nimien keräys on jo loppunut

444.hu
  vaeltaja2006 • 17.02.2017 10:17
Nyt siis umpiuskovaiset Euroopan tasolla voivat iloita että ovat voittaneet jonkin verran vihaansa : )
  human • 17.02.2017 16:36
Suomessaha myös Lapsiasiainvaltuutettu on nostanut esiin ongelmat lasten oikeuksissa uskonnollisissa yhteisöissä ja esittää lainsäädäntöön petrauksia

www.hs.fi
  human • 17.02.2017 17:14
Tosi jännä nähdä, miten tämän Äiti, isä & lapset Eurooppalaisen kansalaisaloitteen kanssa menetellään. Ja varsinkin, millä kärjellä Aito avioliitto -poppoo uutisoi asiasta aikanaan kun aloite hylätään. Luulen, että uhruituvat keräysajasta.
  JAMPPA • 20.02.2017 20:05
Aito avioliitto -seurakunta kehuu saavansa kohta tavoitteen täyteen. Mainostavat edelleen. Outoa
  ihmettelen (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2017 22:52
Rizzon riekkuminen ei ota loppuakseen:
sarahrizzo.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Tässä Tuomas Leppiahon asiapitoinen kirjoitus:
tuomaspetri.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  Havainnoija • 01.04.2017 14:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy