ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU-kansalaisaloitteella halutaan rajata sateenkaariperheet perhemääritelmän ulkopuolelle

Sami Mollgren • 12.11.2015 10:20 • 11 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä haluaa määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU:n alueella perheeksi. Käytännössä aloitteen määritelmällä rajataan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet perhemääritelmän ulkopuolelle.

Ryhmittymä pyrkii tavoitteeseensa EU-kansalaisaloitteen avulla.

Aloitetta edistävän ryhmittymän taustavoimiin kuuluu esimerkiksi ranskalaisen La manif pour tous -kampanjan johtohahmo Ludovine de la Rochère. La manif pour tous masinoi Ranskassa laajoja samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavia mielenosoituksia, kun maassa käytiin keskustelua avioliiton sallimisesta myös homopareille. Suomalainen Aito avioliitto -yhdistys tekee yhteistyötä ranskalaistoimijan kanssa.

Muita hankkeen taustahahmoja ovat esimerkiksi European Centre for Law and Justice johtaja Grégor Puppinck, Federation of Catholic Family Associations in Europen pääsihteeri Maria Hildingsson Ruotsista, USA-lähtöisen Alliance Defending Freedom (ADF)-järjestön Euroopan osaston varajohtajana toimiva Roger Kiska, unkarilainen Edit Frivaldszky, kroatialaisessa Opus Dei -järjestössä vaikuttava Željka Markic.

Verkossa ja muualla julkisuudessa ryhmittymä markkinoi toimintaansa otsikolla isä, äiti & lapset, ja pääasiaksi nostetaan "avioliitto miehen ja naisen välillä, ja isän, äidin ja lasten välinen side", jotka ryhmittymä haluaisi määritellä standardiksi Euroopan unionin alueella.

Nimenkeruu aloitteelle on määrä käynnistää joulukuun 2015 puolivälin jälkeen. Euroopan komissio antaa 15. joulukuuta vastauksen kaksi kuukautta aiemmin tehtyyn pyyntöön aloitteen rekisteröinnistä. Ryhmä toteaa, että vaikka komissio syystä tai toisesta torjuisi pyynnön, aloitetaan kannatusilmoitusten keruu joka tapauksessa.


Suomen väestörekisterikeskuksen mukaan Eurooppalaisen kansalaisaloitteen tekemiseksi järjestäjien on muodostettava kansalaistoimikunta, joka koostuu vähintään seitsemästä äänestysikäisestä EU-kansalaisesta, jotka ovat vähintään seitsemästä eri jäsenvaltiosta. Aloite on ensin rekisteröitävä Euroopan komissiossa. Aloitteelle pitää kerätä vuoden kuluessa vähintään miljoonan äänioikeusikäisen EU:n kansalaisen tuki, ja vähintään seitsemässä EU-maassa on ylitettävä valtiokohtainen vähimmäismäärä.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämän nyt saattoi arvata vähän hölmömpikin profeetta. Yhtä kaikki, tällä ei ole mitään menestymisen mahdollisuutta. Kiinostaa silti nähdä millaisia sammakoita saamme kuulla. Viihdettä, joka aiheutta lievää provosoitumista.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 12.11.2015 10:52
Ei tällä perheitä puolustavalla aloitteella haluta rajata mitään, vaan puolustaa perinteistä perhettä! Miksi haluatte vääristellä?
  Oikeaa tietoa (ei rekisteröitynyt) • 12.11.2015 15:34
Nimimerkki "Oikeaa tietoa" jakaa kyllä vääristeltyä tietoa.
Jos perhekäsitys halutaan rajata vain määrätynlaisessa liitossa olevien vanhempien tai yhden vanhemman ja mahdollisten lasten muodostamaksi yksiköksi, kyseessä on selvästi rajaus. Nuohan ovat olleet perheitä tähänkin asti, ja käytännössä siis tarkoituksena on vain sulkea ulkopuolelle samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet.

Mikä muuten sitä "perinteistä perhettä" on uhkaamassa? Missä maassa niitä ollaan kieltämässä?
  Public eye • 12.11.2015 16:14
Uutistekstissä on unohdettu (taas) kertoa se, että kyseessä tuossakin on taas lähimmäisenrakkaudettoman kristinuskomus-ideologian ristiriitainen hanke.

Toki enemmän kuin mielenkiintoista, miten tuo krisstinuskomus-ideologia jopa sitten palvoo perhemallia, jossa aatekirjasensa tarujen mukaan oli

lapset & äiti, isä ja isä & lapsi

Eli maria&joosef-aviopari lapsineen + perheen ulkopuolisen syrjähypyn / kohdunvuokrauksen taruolento-isä + profeetta-lapsi

Kommenttia muokattu: 12.11.2015 klo 16:59
  human • 12.11.2015 16:53
Humanin mielisairas kristofobia alkaa kyllä jo riittään. Mut onneks sen uskottavuus on menny, kun on lisäks bifobinen ja transfobinen
  sivustaseurannut (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2015 07:24
Jep. Human on osoittanut omaavansa samanlaisen mielenlaadun kuin homofobiset kiihkoilijat: täynnä vihaa, sekä yleistyksiin/tuntemuksiin perustuvaa tuomitsemista.
  Peacemaker (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2015 10:47
Tämä aloite tulee menemään läpi.
  eurooppalainen (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2015 15:55
Juu, kyllä se varmasti ihan kepeästi miljoona tukijaa kerää. Sen sijaan EU-parlamentissa tällaisella syrjimispyrkimyksellä tuskin on minkäänlaisia mahdollisuuksia.
  smo • 13.11.2015 16:13
No taas on vihamieliset ihmiset vauhdissa. Mietityttää vaan että mitä nää tyypit sanoo sitten yksinhuoltajaperheistä jos kerran pitää olla ISÄ ja ÄITI ja pari pilttiä. Äh.
  gimli (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2015 19:10
Raivostuttaa tällaisen syrjinnän markkinoiminen jonain "perinteisen perheen puolustamisena". Miltäs ihmeeltä sitä perhettä pitää puolustaa, mikä sitä uhkaa? Kyseessä on tyylipuhdas syrjintä!
  Homokundi1999 (ei rekisteröitynyt) • 15.11.2015 18:08
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 17.11.2015 23:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy