ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Sateenkaariperheiden vastaiseen EU-kansalaisaloitteeseen aiotaan kerätä nimiä 3.4. asti

Sami Mollgren • 18.12.2016 11:55 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

EU-komission verkkosivuilla aloite on merkitty päättyneeksi. Aloiteen nimenkeruusivulla kerrotaan, että allekirjoituksia on runsas 200 000.
Niin sanotun “Äiti, Isä & Lapset” -EU-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruuta aiotaan jatkaa 3. huhtikuuta 2017 asti. EU-komission verkkosivuilla kerrotaan tuenilmausten keruun päättyneen 11. joulukuuta 2016, vuosi aloitteen rekisteröinnin jälkeen.

Aloitteen vastuuhenkilöihin kuuluva kansalaistoimikunnan puheenjohtaja Edit Frivaldsky on lähettänyt marraskuun lopussa Euroopan komission edustajalle kampanjan jatkamista koskevan kirjeen. Kirjeessä pyydetään myös poistamaan komission verkkosivuilta “harhaanjohtava” tieto allekirjoitusten keruun päättymisestä. Suomessa kansalaisaloitetta edistävän Aito avioliitto ry:n piiristä kerrotaan, että Frivaldskyn kirjeeseen odotetaan komissiolta vastausta, ja vastauksen jälkeen asiasta tiedotetaan.

Frivaldsky kertoo lehdistötiedotteessa, ettei allekirjoitusten keruuta aloitettu heti kansalaisaloitteen rekisteröinnin jälkeen, vaan vasta 4. huhtikuuta. Syyksi viivästymiselle hän kertoo haasteet asianmukaisen ja hyväksytyn järjestelmän luomisessa verkkoon allekirjoitusten keruuta varten.

Toukokuun 2016 lopulla eduskunnassa järjestetyssä Avioliittolaki ja kansalaisaloitteet -seminaarissa Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Sarah Rizzo vieritti syyn viivästymisestä Euroopan komissiolle:

- Tämä meidän verkkosivusto aukesi teknisten ongelmien vuoksi hyvin myöhään. Me menetettiin siinä tovi aikaa, mikä on harmillista, ja tämä serveri jolle nämä kannatukset rekisteröidään ja tämä sivusto on Euroopan komission ylläpitämä, joten se on niinkuin vähän heidän mokansa. Niin senpä tähden me toivotaan, että kenties saataisiin tuohon aloitteelle lisää aikaa, mutta siitä ei kannata hirveästi kuitenkaan puhua. Sanotaan että vuosi aikaa ja joulukuuhun mennessä, sanoi Rizzo toukokuussa.

Verkossa olevan palvelun käyttäminen ei kuitenkaan ole edellytys kannatusilmoitusten keruulle, ja mikäli kannatusilmoitusten sähköistä rekisteröintijärjestelmä hyödynnetään, voi sen luoda ja hyväksyttää ennen aloitteen rekisteröimistä.

Euroopan komissio rekisteröi ns. Mum, Dad & Kids -aloitteen 10. joulukuuta 2015. Rekisteröintipäivän jälkeen kansalaisaloitteen vireillepanijalla on vuosi aikaa kerätä aloitteelle miljoona allekirjoitusta ja saavuttaa vähintään seitsemässä EU-jäsenvaltiossa maakohtainen kannattajamäärä.

Marraskuun lopulla kerrottiin, että vaadituissa vähintään seitsemässä EU-jäsenmaassa on saavutettu maakohtainen minimikannattajamäärä. Minimimäärän ylittäneet maat ovat Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Puola, Romania, Slovakia, Suomi ja Unkari. Aito avioliitto ry kertoi lokakuun puolivälissä, että Suomen osalta tarvittava määrä allekirjoituksia on kerätty. Sen sijaan vaadittu yhteensä miljoonan allekirjoittajan määrä ei tietojen mukaan ole ylittynyt määräaikaan, 11. joulukuuta 2016 mennessä. Verkossa olevan allekirjoitussivun laskurin mukaan allekirjoituksia on hieman yli 200 000. Paperisten kannatusilmoitusten määrää ei ole tiedossa.

Sateenkaariperheet halutaan rajata perhemääritelmän ulkopuolelle

Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä haluaa määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU:n alueella perheeksi. Käytännössä aloitteen määritelmällä rajataan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet perhemääritelmän ulkopuolelle. Aloitteen taustavaikuttajat ovat valtaosaltaan konservatiivisia katolilaisia ja konservatiivisiin kristillisiin yhteisöihin kuuluvia. Tukijoina sillä on jonkin verran muitakin pääasiassa uskonnollis-konservatiivisia tahoja.

Aloitteen suomenkieliseksi nimeksi on annettu Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi, ja aihekuvaukseksi on määritelty “laaja-alaisesti sovellettava säädös, jossa määritellään avioliiton ja perheen merkitys EU:n lainsäädännössä: avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja perhe perustuu avioliittoon ja/tai sukulaisuuteen”. Aloitteen päätavoitteeksi kerrotaan se, että “perheen” ja “avioliiton” käsitteelle annetaan EU:n laajuinen määritelmä, joka “on sopusoinnussa kaikkien jäsenvaltioiden lainsäädännön kanssa”. Aloitteen kuvauksen mukaan “perheen” ja “avioliiton” käsitteisiin viitataan EU-lainsäädännössä, vaikka niiden määritelmä ei ole selkeä. Aloitetta edistävien mukaan nykytilanne aiheuttaa "jännitteitä".Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
EU:ssa on siis asukkaita yli 510 000 000

ja nuo avioliiton vastaisen kansalaisaloitteen kristinuskovaiset nimikerääjät ovat saaneet aloitteelleen kannatusnimiä hieman yli 200 000 eli 0,04 %:lta.

Eli 99,96 % eurooppalaisista ei ole lähtenyt kannattamaan tuota kristinuskovaisten aloitetta.

Hienoa EU! Sydämelliset onnittelut meille liki kaikille! : )
  human • 18.12.2016 15:05
Ikävä latistaa tunnelmaa, mutta koska perinteinen konservatiivi joka näitä kannattaa käyttää todennäköisesti sitä paperista allekirjoitusta, voi äänien määrä nousta vielä yllättävästi (paperiäänten määrä kun ei vielä ole tiedossa). Toivottavasti ei nyt kuitenkaan vaadittavaa 800 000 allekirjoitusta (mikä näyttää epätodennäköiseltä jo ihan nimien kerääjien venkoilun takia)
  aap • 18.12.2016 15:55
Tällä hetkellä AA kerää edelleen nimiä aloitteeseen sääntöjen vastaisesti koska komissio ei ole vahvistanut eikä kieltänyt että lisäaika on myönnetty. Komissiolle voi laittaa palautetta asiasta täällä: ec.europa.eu
  Ateisti (ei rekisteröitynyt) • 18.12.2016 16:13
EU-kansalaisaloitteita koskeva asetus resitaaleineen on yksiselitteinen. Kannatusilmoitusten keräys päättyy 12 kuukauden kuluttua aloitteen rekisteröinnistä. Näiden änkyräporukoiden vain on mahdotonta hyväksyä epämieluista totuutta ja ajamansa agendan vähäistä suosiota. Lisäksi komission vastatessa kielteisesti keräyksen jatkamiseen, saavat aloitteen taustavoimat kannattajien vihat päälleen. Siispä katsovat parhaaksi valehtelun ja syyttävät komissiota.
  Karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 18.12.2016 17:23
"Aloitetta edistävien mukaan nykytilanne aiheuttaa "jännitteitä"."

Ja ketkähän niitä "jännitteitä" varsinaisesti aiheuttavatkaan?

Kyseessä ovat nimenomaan eurooppalaiset oikeistopopulistit ja heidän kanssaan pitkin Eurooppaa liittoutuneet konservatiivikristilliset demagogit. Liittolaisia löytyy myös Venäjältä ja USA:sta:

www.pinknews.co.uk
  Simeone (ei rekisteröitynyt) • 18.12.2016 17:36
Säännöt on selvät ja he yrittävät nyt kirjoitella omiaan. Jos toi valitus menee läpi, sitten vaan vastavalitusta tekemään. Ja se varmasti tehdään.
  Niksu • 18.12.2016 19:40
Tämä keisi muistuttaa niitä mokia, joita Aa-seurakunta ja sitä vastaavat äärikristilliset ryhmittymät ovat eri maissa tehneet. Esimerkiksi englantilainen Coalition for Marriage, joka toimii Aa-seurakunnan kanssa ”yhteisessä rintamassa”, keräsi allekirjoituksia Englannin ja Walesin tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Se meni pipariksi, koska kannattajina oli Mickey Mouse, Batman, keksittyjä nimiä, ulkomaalaisia ja ties keitä. Saksassa samoja tunnuksia käyttävän homo- ja transvihamielisen ”Demo für alle” -fundisporukan koordinaattori joutuu mahdollisesti raastupaan, koska Queer-verkkolehden vastaava toimittaja teki poliisille tutkintapyynnön mahdollisesta kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ( www.queer.de ) jne.

Uutisen alla oleva ensimmäinen linkki ”Nimenkeruu sateenkaariperheitä vastustavaan EU-kansalaisaloitteeseen alkoi” johtaa väärälle sivulle. Sen tulisi johtaa tänne ( ranneliike.net ).
  Havainnoija • 19.12.2016 00:15
Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Puola, Romania, Slovakia, Suomi ja Unkari.
Heh heh, siinä se taas tuli!
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 19.12.2016 20:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy