• JPHki

Säilöntää tämäkin

Teimme kesällä likööriä tällaisista keltaisista ruusuista, joista Rasmus, toisin kuin me, ei näköjään pidä. Likööri on siivilöity ja pullotettu ja kypsymässä. Emme ole sitä vielä maistaneet.
Sen sijaan sunnuntaina, kun J oli meillä vieraana Villalla, maistoimme kirsikkalikööriä aterian päätteeksi. Kirsikkaliköörin teimme Lepaan puutarhamessuilta ostetuista mehevistä, mustanpunaisista lepaalaisista kirsikoista. (Hyvin harvinaista voida ostaa suomalaisia kirsikoita.) Kirsikkalikööri oli aivan järjettömän hyvää, kuten olin jo todennut sitä siivilöinnin yhteydessä maistellessani. Se on rubiininpunaista ja maistuu karvasmantelilta ja kanelilta. Ja kaikki maku on peräisin vain kirsikoista, sokerista ja alkoholista. Jos ette ole vielä kokeilleet liköörien tekemistä itse, kokeilkaa! Se on helppoa ja tulos on jotain aivan muuta kuin Alkon esanssilitkut.

4 kommenttia

Kirsikkavaras

19.11.2008 08:16

Itse olen tehnyt pari kertaa likööriä karpaloista ja punaherukoista. Tulee oikein hyvää, täyteläistä ja jännän vaniljaista. :)

JPHki

19.11.2008 10:08

Hei, Kirsikkavaras, hauskaa kuulla sinusta! Missä olet ollut?

Kirsikkavaras

19.11.2008 20:14

Heipä hei , JP! Kiitos kysymästä, hiljaiseloa olen tosiaan viettänyt. Blogisi olen toki tsekannut aina kun tällä sivustolla vierailen. :)

audinkopoika

20.11.2008 00:45

Itse olen tehnyt joskus kirsikkaviiniä joka oli ihan menestys. Likööriä en ole koskaan väsännyt.