• JPHki

Miestenvaivat

Rasmuksen pissassa oli verta parina päivänä viime viikolla, M soitti huolestuneena ajan ja mä kiikutin koiran eläinlääkäriin. Tutkimuksia varten piti viedä pissanäyte. Vakiokeino sen keräämiseksi on kuulemma kulkea koiran perässä löylykauhan kanssa ja työntää kauha alle. Koska meillä ei ollut löylykauhaa, käytin pitkulaista jäätelörasiaa ja onistuinkin lopulta saamaan lirun talteen. Eläinlääkäriasemalla lääkäri työnsi sormen koiran pyllyyn (Rasmus ei reagoinut siihen mitenkään) ja totesi: "Eturauhanen palpoidessa suurentunut ja aristava. Leikkaamattomien vanhenevien urosten yleinen vaiva, pahenee naaraiden juoksukausina. Hoidoksi antitestosteronipistos ja sulfakuuri."
Meidän poikaraukka täyttää vasta kuusi vuotta ja kärsii jo vanhuudenvaivoista! Kerroin eläinlääkärille, että Rasmus on asunut koko ikänsä maalla, kaukana nartuista, ja muuttanut kaupunkiin vasta pari kuukautta sitten. Lääkäri piti tästä aiheutunutta äkillistä testosteronimyrskyä mahdollisena syynä vaivoihin. Tänne syntiseen Kallioon muutto oli siis haitallinen koirapoloisen terveydelle!
Jos vaiva pitkittyy, joudumme ehkä leikkauttamaan Rasmuksen. Sitä ennen sen erinomaiset geenit (ei näyttelykriteerien vaan luonteen puolesta) täytyy kuitenkin saada siirrettyä seuraavalle polvelle. Vapaita ja halukkaita Parson-Russel-naaraita, anyone?

1 kommentti

Rokkihomo

12.11.2008 00:30

Oh dear; Bitches are bad for one's health...