• JPHki

Paha pakkanen

Puutarhurin pahin vihollinen on rankaissut tällä viikolla oikein kunnolla. Torpalla Hämeessä on minimi ollut -34C. Perennat ja osa ruusuista on hyvin lumen suojassa, mutta harmittaa että en taivuttanut joitain ruusuja lumen alle viime viikonloppuna. Saa nähdä onko tullut vaurioita hedelmäpuihin, varmasti ainakin persikasta ovat kukkanuput paleltuneet.
M on sulattanut vesijohtoa kaksi kertaa torpalla.
Tänään ostin pitkästä aikaa tietokonepelin, RPG Sacred gold. Se on jo vuodelta 2004, en raaski maksaa 50€ uusimmista peleistä. Syksyllä ostamani Morrowind oli liian hidas ja monimutkainen mun makuun, katsotaas maistuuko tämä paremmin. Aikaa mihinkään pelailuun ei todellakaan olisi, mutta menköön, kun kestää kuitenkin vielä pari kuukautta ennen kuin ollaan tuossa kuvan tilanteessa (6.5.2006), eli tonkimassa multaa ja kylvämässä siemeniä kasvihuoneessa. Muuten tuolla kulmassa näkyvä kelta-sininen juttu on halpahallista löytynyt kitkentätyökalu nimeltään Gardenboy (ihan totta!). Sitä painetaan ja käännetään ja se on tosi hyvä...

7 kommenttia

martin

8.2.2007 23:02

On aina niin ikävää, jos puutarhassa jotain paleltuu. Toivotaan parasta!
Kenen palkollisia olette? (hihii!)

Kirsikkavaras

9.2.2007 10:45

Arktinen kylmyys tosiaan yllätti ikävästi, vaikka joka vuosihan kovat pakkaset "yllättävät". Täällä päin ei sentään ole ollut -34 astetta, mutta veikkaanpa, että mm. upeasti kasvanut ja kukkinut Louise Odierini kaipaa ensi keväänä radikaaleja leikkaustoimenpiteitä. Sen sijaan kaktusten seulontakokeiluilleni paukkupakkaset ovat olleet oikein hyväksi. :)

millikan

9.2.2007 11:52

Morrowind on aika iso peli, itse olen vaellellut siellä tuntikaupalla ja tutkinut ehkä noin 10% pelimaailmasta...vaatii omistautumista.

JPHki

9.2.2007 12:13

Louise Odier minuakin huolettaa, kadun että en peitellyt sitä ennen pakkasia. Toisaalta se kukkii hyvin vaikka paleltuisikin lumirajaan. Myös Mme Hardy huolettaa, sehän kukkii vain toisen vuoden versoilla, enkä haluaisi menettää sen huumaavan ihania kukkia yhtenäkään kesänä. Kasvihuoneessa on maahan istutettuina mutta ilman lumisuojaa Austin-ruusuja: Graham Thomas, Golden Celebration ja Constance Spry. Saa nähdä miten niille käy.

Hortus

9.2.2007 12:30

Mulla on melkein päinvastaisia ongelmia. Vein syksyllä-kun ensimmäiset kovat pakkaset tuli- osan kasveista talvehtimaan kellariin. Oli niin turkasen lämmintä, että mulla on nyt kukkivia jouluruusuja kellarissa. Ei taida käydä hyvin? (Sain niitä muuten kauoppilasta syksyksyllä euron kappale-joten ei menetys rahallisesti kirpaise. Ruususja mulla on aika vähän vasta. Pyörryttää kun luettelet mitä kaikkea sulla on (vaarassa paleltua) Toivottavasti lumi suojaa. Täällä rannikon tuntumassa on vielä sekin ongelma kun lunta on niin vähän ja se sulaa vähän väliä. Kuinka suuri toi sun kasvihuone on? Mitin itse josko rakentaisin tai ostaisin. Nyt vain väliaikainen muovihuone :-(

sleepygay

9.2.2007 16:53

Minä olen jo omaa ukkoani varoittanut, että meille tulee sitten iiiiiiso kasvihuone. :) Ja joko lasista tai sitten kunnollisesta muovista seinät ja katot. :) Minulla on jo aika valmiina suunnitelma, että miten kaikki järjestellään. :D Nyt puuttuu enää se piha...

JPHki

10.2.2007 16:05

Kasvihuone on Juliana Compact plus, 10m2. Hiukan harmittaa että en raaskinut tilata Premium-mallia, sillä tässä on hiukan rämppänät liukuovet. Tuohon kymmeneen neliöön mahtuu jo tosi paljon. Suurimman osan alasta valtaavat taimikylvökset ja koristekasvit, mutta kurkkua ja tomaattiakin mahtuu mukaan. Viime kesäsä saimme myös kaksi vesimelonia, lajike Sugarbaby. Katossa kulkee Zilga-viiniköynnös (joka taitaa pian kasvaa liian suureksi), yhdessä nurkassa on sinisade (mitähän se sanoo näistä pakkasista) ja niitä ruusuja, toisessa kääpiöpersikka (joka on voinut myös siirtyä kasvien tuonelaan näinä päivinä). Lisäksi nyt on talvehtimassa sekalainen joukko ruukkutaimia harsoilla peitettynä, sekä siemenkylvöksiä kylmäkäsittelyssä.