• JPHki

Kanslia ensemble

Onko joku muu hurahtanut lauantai-illan Presidentin kansliaan? Viime lauantaina meillä naurettiin taas vedet silmissä, kun siinä esiintyi partaa tursuava ja ylipainoinen "filosofi Himanen"…
Aivan loistava, nopeatempoinen ja pirullinen satiirisarja. Ilokseni osansa kettuilusta sai viime jaksossa Akseli ensemble. Erittäin aiheesta, luulen, sillä sitä poppoota kai voisi nimittää, erästä ex-toimittaja Maija Dahlgrenin HS:n Nyt-liitettä tarkoittanutta kommenttia mukaillen, teatterimaailman suurimmaksi keskenkasvuisten temmellyskentäksi.
Nämä ainakin minulle ennestään tuntemattomat Presidentin kanslian näyttelijät, he ovat aivan erinomaisia. Tunnustan auliisti myös, että minusta 2. adjutanttia esittävässä Jussi Vatasessa on jukolanjussimaista seksikkyyttä. Autonkuljettajaa esittävä Aku Hirviniemikin on syötävän söpö.
Sarjan ohjaaja Elias Koskimies puolestaan on tuttu kaukaa menneisyydestä. Hyvä Elias!

Vietin alkuviikon Virossa työhöni liittyvässä symposiumissa, jossa osallistujat olivat pääasiassa Pohjoismaista. Tiistai-iltana oli yhteinen illanvietto, jonka kuluessa oli hauskaa tutkia naapurikansojen kulttuurieroja (n=35). Meidän suomalaisten joukossa ei ollut ketään erityisen innokasta euroviisufania, mutta joka tapauksessa kymmenen maissa ilman muuta parkkeerasimme erääseen aulatilaan katsomaan semifinaalilähetystä. Se oli erinomaista ajanvietettä sopivassa viini- ja oluthiprakassa. Erittäin suureksi yllätykseksemme suomalaisia ja yhtä virolaista lukuun ottamatta kukaan muu ei ollut kiinnostunut kilpailusta. Kävimme useaan otteeseen pyytämässä ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia mukaan, mutta he tuijottivat meitä kummissaan (ja kyllä, he olivat myös juoneet osansa viinistä). Pari länsinaapuria käväisi hetken aikaa paikalla, mutta he häipyivät nopeasti ja kiusaantuneina. Me naureskelimme viisuille ja sille, miten paljon korkeammalla tasolla he näköjään ovat kuin me… Joidenkin ruotsalaisten töksähtelevä käytös ihmetytti muissakin tilanteissa. Kun suomalaiset naureskelivat ja laskivat leikkiä kahvitauoilla, istuivat ruotsalaiset kummallisen pingottuneina. Mitä tämä nyt on, rennot ja ystävälliset naapurimme…?