Aikuisen oikeesti

Olen unohtanut kertoa, miten venäläiset tuntevat sukulaisuutta suomalaisia kohtaan. He alkavat heti jutella jos tietävät, että on suomalainen kuin vanhalle tutulleen. Varsinkin miehet. Ei heitä haittaa homous, vaikka he voivat sellaista taivastellakin ääneen. Yleensä ottaen hauskoja tyyppejä. Yhdestä asiasta he ovat usein eri mieltä: historiallisista tosiasioista! Sanoin yhdelle miehelle huvikseni, että Viipuri on vanha ruotsalainen kaupunki! Vastaukseksi tuli epäuskoinen hiljaisuus.Olen tutustunut yhteen etelä-amerikkalaiseen naiseen, jolla on lapsi ja vissiin mies, mutta miehen olemassaolo ei hidasta tämän naisen nettisurffailua treffipalstoilla: koko ajan joku vedossa kuten noilla monilla filippiiniläisillä naisilla, jotka roikkuvat netissä kunnes saavat haluamansa: rikas mies USA:ssa. Sitten miehet ovat niin hulluja, että retkahtavat yhdessä hetkessä. Jotenkin käsittämätöntä, että parin tekstailun jälkeen ollaan jo ottamassa vaimoksi. Ei niillä ole mitään estoja. Tässä on iso ero homomiehiin, joilla ei ole vastaavia odotuksia tai edellytyksiä odottaa "ikuista elämänkestävää parisuhdetta" kunnes vasta"kuolema meidät erottaa". Tätä olen seurannut jollakin tavalla ulkopuolisena, kun suku ja ystävät jne. antavat aina täyden tukensa heteropariskunnan onnelle pappi mukanaan. Sitten moni nainen odottaa homomiehiltä jotain ihme viisautta ja kuuntelevat tarkasti neuvoja, mitä tehdä. Me ollaan ehkä jollakin tavalla "maagiggoja", siis tuollaisia poppamiehiin verrattavia otuksia. Sama kuin menisi ennustajalle. Mitä neuvoa annoin: ota viikonloppumatka ja tapaa, mutta älä annan yhteystietoja, jos et sitten haluakaan tavata. Mieti, mitä teet, jos se jo heti ensi tapaamisella lykkää sormusta sormeen tai antaa koruja. Jos on paljon rahaa, se merkitsee melko helppoa elämää, mutta ei onnellisuutta, mutta helpommalla pääsee elämässä, jos on sen verran rahaa, ettei tarvitse laskea joka ikistä latia. Kaikkeen sopeutuu ja rakkaus kasvaa. Satelliitisuhde voi myös onnistua: ei tarvitse heti muuttaa ja kannattaa ottaa aikaa. Oma sydän ei anna kerro totuutta. Tuollaista. Jos ajattelee noita etelä-amerikkaisia; niiden tempperamentilla voi tapahtua ihan mitä vain. Tärkeätä ei ole tietenkään mitä minä sanoin, vaan että hän sai kertoa omia salaisuuksiaan jollekin.


Juttelin tänään nuoren syyrialaistytön kanssa, vaikka luulin häntä ekaksi intialaiseksi. Hän oli paennut vasta 5 kk sitten maastaan ja he olivat menneet Libanonin kautta Egyptiin ja sieltä Saksaan, josta tulivat Ruotsiin. Matkaan meni 1kk. Sitten hän kertoi kuinka paljon hänellä oli jo ennestään "setiä" Ruotsissa, taisi olla melko monta.Huomasi, miten isoja monien maiden suvut ovat ja miten erilailla he pitävät yhtä keskenään. Ei siis ollut ongelma lähteä, kun jo toiset olivat ehtineet ensin. Kun kysyin oliko kulttuurishokkia, niin ei yhtään. Hän oli rauhallinen ja tasapainoinen ja mietin, että koko isänmaa on aivan kaaoksessa ja tyttöä hymyilyttää. Miten kummallista jollakin tavalla. Ei jälkeäkään masennuksesta tai traumoista...En muuta mihinkään tavalliseen vuokra-asuntoon, vaan huippuhienoon Söder Mälarstrandilla. Oli vaikea päästä, mutta pääsin. Seinillä on trendivärejä ja muutenkin kiva paikka. Asuntoni on ihanan valoisa ja siinä on pieni piha. Oikein odotan innolla. Talossa asuu kivoja ihmisiä ja pääosin syntyperäisiä ruotsalaisia, mikä oli minulle tärkeätä. Talo on hiljainen. KAIKKI on lähellä! Kulman takana ihana kahvila ja ratikkaan 5 minsan kävelymatka. Vastapäätä on Södermalm, jonne voi kävellä sillan yli. LUKSUSTA. Vuokra on kova. Viis siitä! Muutan sinne loppuiäkseni.

Vaikka olen haukkunut ruotsalaisia aika paljon, niin kumminkin täältä löytää myös aitoa sydämellisyyttä ja sellaista avarakatseisuutta, mitä ei ole Suomessa. Tuohon vuokra-asuntoon nimittäin haluttiin homomies. Miksi? Oltiin kyllästytty heteronaisiin ja heteromiehiin. WOW! Taloyhtiöt nimittäin valitsevat asukkaansa ja tuli haastatteluja.Tässä on vielä yksi erityispiirre, mitä en vielä paljasta, mikä on koko jutun punainen lanka. Se jääköön vielä salaisuudeksi.Kerron teille puolalaisista joita kutsun polakeiksi. En nyt kauheasti diggaa niitä. Polakeiden moraali on seuraavanlainen, koska he ovat katolilaisia: kaikkea saa tehdä, kunhan käy kerran vuodessa ripittäytymässä ja se tapahtuu joulukuussa. Siinä tapahtuu sellainen totaalinen pyyhkiminen. Sama meno jatkuu sitten heti seuraavana päivänä: jouluna käydään kyllä kirkossa, mutta se ei lopeta miesten kännäämistä, koska ne saa taas anteeksi seuraavana jouluna.

Jos haluatte halvalla olutta, niin ei tarvitse kuin pysähtyä puolalaisen rekan perään, kun se on pysäkillä ja pyytää olutta: niiltä saa, koska he tuovat oluttaa tänne Ruotsiin omissa autoissaan myyntiin ja varmaan joka paikkaan, mihin niitä "siunaantuu".


Daley - Alone Together ft. Marsha Ambrosius

Tässä tosi COOL paketti, jos ajattelee, että millainen on olla COOL Ruotsissa , niin se on samanlaista kuin DALEY, vaikka kappale kuulostaa TWEETìltä.


Täällä on tapahtunut sellaista, että työnantaja ei lähetä verottajalle todistusta työsuhteesta, joten entinen työntekijä ei saa työttömyyskorvausta eikä sille asialle tehdä mitään: ei verottaja eikä työvoimatoimistot, koska "se on sinun oma asiasi toimittaa sellainen", vaikka se olisi työnantajan velvollisuus. Sitten olet rahaton. Tällä tavalla saadaan ihmisiä vaikeaan tilanteeseen tarkoituksellisesti. Sen lisäksi mustamaalataan, ettei tule saamaan uutta työpaikkaa, koska referenssejä halutaan. Palkkanauhojen näyttäminen ei auta, koska verottaja haluaa sen yhden todistuksen. Sitten, kun olet rahapulassa, niin ruotsalaiset jankuttavat, että "joko sä olet menossa takaisin sinne mistä tulit?"

Työvoimatoimistoissa ei koskaan tarjota kykyjä vastaavia töitä, vaan alempia, koska hyvät työt menevät ruotsalaisille. Aivan sama, vaikka olisit kansainvälisen oikeuden tutkinnon suorittanut juristi ja ollut töissä YK:ssa, mitään sellaista sinulle ei koskaan tipu, joka vastaisi kykyjäsi ja osaamistasoasi. Päädyt lopulta hanttihommiin, jos sinnekään. Todennäköisesti pyörit vuosikausia työttömänä, mikä tekee sinusta arveluttavan. Systeemi on julma, joten ekonomi päätyy kahvilan myyjäksi, jos sinnekään kunhan on teetetetty 2 viikkoa ilmaista työtä, jota kutsutaan "koeajaksi". Kunhan venytetään, ettei tarvitse maksaa mitään ja sitten lopputulos: et saa työtä! No työnantaja sai sinut tekemään 2 viikkoa ilman palkkaa.