• Kolmoisritti

Täällä on tapahtunut sellaista, että työnantaja ei lähetä verottajalle todistusta työsuhteesta, joten entinen työntekijä ei saa työttömyyskorvausta eikä sille asialle tehdä mitään: ei verottaja eikä työvoimatoimistot, koska "se on sinun oma asiasi toimittaa sellainen", vaikka se olisi työnantajan velvollisuus. Sitten olet rahaton. Tällä tavalla saadaan ihmisiä vaikeaan tilanteeseen tarkoituksellisesti. Sen lisäksi mustamaalataan, ettei tule saamaan uutta työpaikkaa, koska referenssejä halutaan. Palkkanauhojen näyttäminen ei auta, koska verottaja haluaa sen yhden todistuksen. Sitten, kun olet rahapulassa, niin ruotsalaiset jankuttavat, että "joko sä olet menossa takaisin sinne mistä tulit?"

Työvoimatoimistoissa ei koskaan tarjota kykyjä vastaavia töitä, vaan alempia, koska hyvät työt menevät ruotsalaisille. Aivan sama, vaikka olisit kansainvälisen oikeuden tutkinnon suorittanut juristi ja ollut töissä YK:ssa, mitään sellaista sinulle ei koskaan tipu, joka vastaisi kykyjäsi ja osaamistasoasi. Päädyt lopulta hanttihommiin, jos sinnekään. Todennäköisesti pyörit vuosikausia työttömänä, mikä tekee sinusta arveluttavan. Systeemi on julma, joten ekonomi päätyy kahvilan myyjäksi, jos sinnekään kunhan on teetetetty 2 viikkoa ilmaista työtä, jota kutsutaan "koeajaksi". Kunhan venytetään, ettei tarvitse maksaa mitään ja sitten lopputulos: et saa työtä! No työnantaja sai sinut tekemään 2 viikkoa ilman palkkaa.

1 kommentti

puppeliassi

2.3.2013 14:45

ei ruotsi ole ainoa täällä suomessa on näitä tempputyöllistettyjä tuplasti mitä on työttömiä(200 000) jotka työnantajalle halvempia kuin orjat, kun ei tarvii maksaa mistään :(