ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansanedustaja Toivola vaatii hallitukselta toimia sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi

Sami Mollgren • 12.12.2017 15:52 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) kertoi kirjallisesta kysymyksestään esimerkiksi Facebook-sivullaan.
Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) vaatii hallitukselle osoitetussa kirjallisessa kysymyksessä ns. kolmannen sukupuolen käyttöönottoa Suomessa sekä muitakin toimia sukupuolivähemmistöihin kuuluvien aseman parantamiseksi.

Kirjalliseen kysymykseen tulee vastata 21 päivän kuluessa sen toimittamisesta valtioneuvostolle. Vastaus jaetaan kirjallisena kaikille kansanedustajille.

Eduskunnan hlbti-verkoston puheenjohtajana toimiva Toivola katsoo, että kolmas vaihtoehto juridiseksi sukupuoleksi miehen ja naisen ohella edistää merkittävästi transsukupuolisten, muunsukupuolisten ja intersukupuolisten itsemääräämisoikeutta. Se vahvistaisi hänen mukaansa sukupuolivähemmistöjen oikeuksia sekä hyvinvointia, kun juridinen sukupuoli vastaisi heidän sukupuoli-identiteettiään.

Asiaa koskevassa tiedotteessa Toivola kolmannen sukupuolen kohdalla viittaa esimerkiksi Saksan perustuslakituomioistuimen päätökseen, jossa todetaan ihmisillä olevan oikeuden valita miehen tai naisen lisäksi kolmaskin vaihtoehto. Vastaavanlainen mahdollisuus on myös Australiassa, Intiassa, Kanadassa, Maltassa, Nepalissa, Pakistanissa, Tanskassa ja Uudessa-Seelannissa.

Suomen nykyisen translainsäädännön steriliteettivaatimus juridisen sukupuolen vahvistamiseksi puolestaan loukkaa Toivolan mukaan kehollista integriteettiä.

- Nykyinen translaki ei ainoastaan vaadi lisääntymiskyvyttömyyttä ja psykiatrin lausuntoa, mutta pakottaa ihmiset asettamaan itsensä kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään. Tämän takia trainslain uudistuksessa onkin huomioitava sukupuolen moninaisuus., kirjoittaa Toivola Facebookissa.

- Lainsäädäntö, joka perustavanlaatuisesti loukkaa kansalaistemme oikeuksia, luo hiljaista hyväksyntää myös seksuaaliselle väkivallalle ja häirinnälle. Kolmannen vaihtoehdon lisääminen juridiseksi sukupuoleksi ja translain uudistaminen ovat välttämättömiä toimenpiteitä tasa-arvoisemman yhteiskunnan luomiseksi, toteaa Toivola.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ruotsin radion tekemän kyselyn mukaan enemmistö valtiopäiväedustajista haluaa selvityttää kolmannen juridisen sukupuolen käyttöönottoa virallisissa papereissa. Selvityksen tekemistä kannattavat sosialidemokraatit, vasemmisto, ympäristöpuolue vihreät, liberaalit ja keskustapuolue. Kokoomus ja kristillisdemokraatit vastustavat.
www.svt.se
Viime syksynä valmistui 921-sivuinen selvitys transsukupuolisten aseman parantamiseksi. Se on tällä hetkellä kulttuuri- ja demokratiaministerin työlistalla:
www.svt.se
Valtakunnallisen sateenkaarijärjestö RFSL:n edustaja on tietenkin iloinen, että asiat edistyvät:
www.svt.se
  Havainnoija • 25.01.2018 00:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy