ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride kritisoi Helsingin Sanomia A hepatiitti -uutisen otsikoinnista

Sami Mollgren • 11.11.2017 16:34 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Helsinki Pride kritisoi verkkosivuillaan torstaina 9.11. julkaisemassaan kirjeessä Helsingin Sanomia A hepatiitti -uutisoinnin otsikoinnista (kuvakaappaus)
Helsinki Priden järjestäjät katsovat, että Helsingin Sanomien 8.11.2017 julkaisema A hepatiittia koskeva artikkeli otsikoi hämmentävästi, leimaavasti ja vastuuttomasti Pride-tapahtumia. Lisäksi kuvituksena oli sateenkaariväkeen ja Pride-tapahtumiin vahvasti liitettävä aihe, jonka nähdään vahvistavan otsikon väitettä ja leimaavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Helsingin Sanomat nosti otsikkoon lainauksen ylilääkäri Tuija Leinolta. Hänen mukaansa "Pride-tapahtumat ja muut kokoontumiset ovat saaneet viruksen liikkeelle". Taustalla käsitykseen on joissain yhteyksissä esitetty arvio siitä, että Euroopassa hepatiittitartuntoja olisi ilmaantunut nimenomaan Pride-tapahtumien yhteydessä.

Helsinki Priden verkkosivuillaan julkaisemassa avoimessa kirjeessä todetaan, että otsikointi tuo ikävästi mieleen homomiesten ja miesten välisen seksin tuomitsemisen ensimmäisten hiv-tartuntojen löydyttyä.

Tekstissä todetaan seksuaaliterveyttä koskevan tiedonjaon tärkeys, samoin miesten välisessä seksissä tarttuvan hepatiittiviruksen vaaroista tiedottamisen tärkeys.

- Tiedotuksen pitää olla luonteeltaan neutraalia, eikä stigmatisoivaa jopa ennakkoluuloja tai pahimmillaan homofobiaa vahvistavaa, todetaan tekstissä.

Helsinki Pride katsoo, että Helsingin Sanomien artikkelin otsikointi sekä artikkeliin valittu kuvituskuva vahvistavat negatiivisia mielikuvia Pride-tapahtumien luonteesta ja tarkoituksesta.

- Pride-tapahtuma ei tartuta hepatiittia. Huono hygienia, epäpuhtaat elintarvikkeet ja suojaamaton seksi tartuttaa, muistutetaan Helsinki Priden kirjoituksessa.

Helsinki Pride -tapahtuman järjestää HeSeta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niinhän sen täytyy olla, että homot eivät tee mitään väärää tai edes ajattelematonta eivätkä varsinkaan harrasta irtoseksiä. Muunsuuntaiset vihjauksetkin ovat ehdottomasti törkeää homofobiaa, josta tulisi kivitystuomio jos vihervasemmistofundamentalistit saisivat päättää.
  asiaintila (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2017 01:42
Nimimerkiltä asiaintila taisi pointti suhahtaa ohi?

Kritiikin kohde on yleistävä ja leimaava tapa käsitellä asiaa.
  smo • 13.11.2017 06:20
Todella ajattelematonta uutisointia Päivi Revolta. Luulisi että Hesari taistelussa "valemediaa" vastaan tarkistaa lähteensä huolella ja otsikoi uutisensa totuuden mukaisesti. Päivi lienee käyttänyt lähteenään MV lehteä ja vastarinta.com sivustoa, sillä luulisi Tuija Leinon THL:n ylilääkärinä tietävän miten Hepatiitti A tarttuu. Vai onko Tuija Leinosta tulossa meille uusi kaikkitietävä Pekka Puska. Tähän voisi sanoa rumasti että syö p..... niin tiedät, mistä hepatiitti A:n sait.
  JiiKoo (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2017 14:42
Hesarin uutinen on vähän samantasoinen kuin että:
"Baarit ja yökerhot levittävät ympäri Suomen seksitauteja !!!". Eiköhän sitten kielletä lailla baarit ja yökerhot koko maassa, eh?.
Ainiin, se olikin suojaamaton seksi eikä baarit ja yökerhot. Mutta eihän näin uutisoida kun heteroissa ja varsinkaan valkoisissa heteromiehissä ei ole koskaan mitään vikaa.
  ._. • 14.11.2017 11:09
Hki pride olisi samaan hengenvetoon voinut moittia THL:ää asian jalkauttamisesta. Kaverini otti yhteyttä Hgin terveyskeskukseen ja sieltä yksikantaan todettiin, ettei A/B-rokotteet kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan! Kun kaverini ei luovuttanut, lupautui terv.hoitaja ottaa asiasta THL:stä selvää. Ja sitten tietty ei kuulunut enää yhtään mitään. Kaveri soitti sitten itse THL:ään ja ihmetteli tilannetta ja sieltä todettiin vain, ettei heillä ole kansalaisille mitään infoa, vaan ainoastaan terveydenhuollon ammattilaiset voivat olla heihin yhteydessä. Että näin hyvin palvelu käytännössä toimii!
  piikitettävä (ei rekisteröitynyt) • 23.11.2017 12:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy