• Hortus

Pioneja

Pionit(kin) on kivoja. Mulla kuuluu lajike Jan van Leeuwen edottomiin ensi kesän hankintoihin. Siskoni osti jo vuosia sitten vanhan omakotitalon jonka pihassa kasvaa toistakymmentä erilaista pionia. Lupasi minulle alkuja niistä. :-). Mulla kasvaa jo Karl Rosenfeld (kirjoitettiinkohan se noin?) kuolanpioni, joku vanha maatiaspioni (tai itseasiassa kaksikin, joista en vielä tiedä mitä ne on) Bowl of beauty ja Sworddance.

9 kommenttia

Apoptoosi

14.3.2007 12:31

Ota ne alut sitten vasta sysksyllä, syyskuussa, kun alkavat jo vähän kellastua. Keväällä siirrettyinä lähinnä jurovat koko kesän, koska lähtevät niin aikaisin kasvuun ja siten häiriintyvät jakamisesta.
Mistä olet hankkinut tuon Sworddancen?

sleepygay

14.3.2007 16:20

Minäkin tykkään pioneista. :) Mummolla on jotain pioneja, mutta en tiedä mitä.

Hortus

14.3.2007 19:08

Sleepy, vastasin sulle tonne edellisen blokkauksen loppuun. Niin ja kannattaa kerjätä mummolta alkuja, sit kun saat pihan, voit saada jotain kivoja vanhoja lajikkeita.

Apoptoosi, tarvii varmaan malttaa syksyyn. Musta tuntuu, että vaikka lähes kaikki muut kasvit ovat menestyneet hyvin tai ainakin kohtalaisesti, niin pionit eivät. Taitaa olla liian hiesupitoinen maa. Ostin ton sworddancin Kauppilasta syysalennusmyynnistä vuosi sitten. Siellä on ihan uskomatonta syksyllä. Perennat on -70% ja pionitkin(jotka ovat usein melko kalliita) oli -50%. Siellä meikä sitten kierteli sateenvarjon kanssa syyssateessa. Koko perennapihalla ei ollu ketään muita mun lisäksi, itse olin siellä melkein joka päivä :-) Mutta toisaalta ostin mm. jouluruusuja, marskinliljoja ym. kallista euron kappalehintaan. Suurin osa on nyt kellarissa odottamassa kevättä. Suosittelen.

tommy87

14.3.2007 20:00

mäkin olen täällä jo mehustellut syksyn tulevilla alennusmyynneillä:D

Ransu

15.3.2007 16:16

Hei onko teistä kukaan käyny koskaan siellä Pionien kodisa Taivassalossa? Onko vierailun arvoinen? Tässä mietin mihin aikaan sinne menisin, voi olla että töiden takia menee kesäkuun vikalle viikolle. Ei taida kuin kiinanpionit (ent. jalopioni, lactiflora) olla silloin kukassa?

Pioneista mun yksi lemppari on niinkin tylsä lajike kuin Sarah Bernhard. Se on niin täyteläisen kerrottu ja jaksaa yleensä tehdä joka kukkavarteen 2-3 kukkaa. Nykyään mä pidän vaaleanpunaisista kukista, tiedän, aika ällöä, mutta vaaleanpunainenkin on kesäiltoinen oikein hohtava. Samoiten kuin vaaleanpunainen idänunikko - ihana!

Hortus

15.3.2007 16:21

Samoilla linjoilla ollaan. Ja mitäs vikaa pinkissä on. Jos omistaisin vanhan villan, maalaisin sen taatusti pinkiksi. Sarah Bernhard on hieno. On ehdottomasti mun hankintalistalla. Itse en ole käynyt vielä Taivassalossa, mutta tarkoitus olisi myös mennä sinne ensi keväänä. Saas nähdä törmätäänkö ;-). Ajattelin mennä heti kesäkuun alussa, jolloin muutenkin mökkikausi alkaa toden teolla ja usein on jo enemmän aikaa olla mökillä, näkee silloin mitkä lajikkeet on juuri silloin kukassa tai tulossa kukkaan, voi ottaa sitten niitä mökille. Viime vuoden luettelossa oli muuten sellainen lajike kuin Rasberry sundae, ei näkynyt uudessa luettelossa, oli ainakin kuvassa todella hauska.

sleepygay

16.3.2007 00:34

Kiitoksia ehdotuksista. Pitää todella nyt pohtia, että mikä olisi hyvä. Ja sinulta varmasti saa neuvoja ja ideoita. :)

Haastoin sinut, koska olisi mukavaa saada tietää sinusta hieman enemmän. Kasviharrastuksestasi tiedänkin jo paljon. :) Lisätietoja on blogissani.

Hortus

18.3.2007 21:17

Sleepy, aina valmis jakelemaan hyviä neuvoja ;-). Pitää mennä kurkkaamaan blogiasi :-)

Apoptoosi

19.3.2007 10:30

Jos pääsette Hgin puutarhamessuille, niin siellä on varmasti tuo Pionien Koti paikalla. Itse suosin kilpailijaa, muistaakseni Henriksson nimeltään, joka varmaan myös paikalla. Minulta jää ne messut väliin tällä kertaa.