• Hortus

Messut

Messut oli ja meni. Olin aika väsynyt matkustamisesta, mutta piristyin kun pääsin ostelemaan taimia :-) No ei mitään kovin kummallista, mutta kuitenkin. Hollantilaisilla oli aivan mielettömän kokoisin Yucca filamentosan "juurakoita" (huomasitko Ransu??), Siiten ostin hiukan salkoruusua, kallan mukuloita, muutaman ompun perusrungon, amazoninliljan sipuleita(vanhemmille) ja valkoista inkarvilleaa. Kaikkia mukuloita sai jo tuplamäärän lapuissa olevilla hinnoilla. Tehosi ainakin minuun :-). Mökillä sitten vl. tungin niitä jo maahan. Pionejakin olisi tehnyt tietty mieli, mutta rahat oli hieman vähissä matkan jäljiltä. Mitä muut osti. JP ?

9 kommenttia

tommy87

23.4.2007 16:59

ärripurri ja murri. tuo amatsoninlilja on kerrassaan ihana. se oli intissä perjantaiaamujen piristys, sillä silloin sitä sai katsella jonottaessan pyykinvaihtoon. tahdon vielä joskus oman moisen.

Ransu

23.4.2007 22:01

Vai että hapsijukka.. Nyt harmittaa.

Hortus

24.4.2007 22:46

Hmmm... Tommy, ostin niitä amazoninliljan sipuleita 6kpl kun ajattelin, että kolme mun vanhemmille ja kolme itselle. En ole nykyisn ollut oikein innostunut sisäkasveista. Haluaisitko ne toiset kolme?

Ja Ransu, hapsijukkaakin on kai viisi vartta, ne on sellisia hormoniyksilöitä, pelkkä varsi ja hieman juuria, ilman lehtiä, jännä nähdä mitä niistä tulee. Voisin niistäkin luopua parista ;-)

Apoptoosi

24.4.2007 23:21

Mielenkiintoisia osotoksia Hortuksella. Amazoni on kylla kukkiessaan upea ja ihan lehdistoltaankin kaunis. Tommy voi sitten vanhana kiikkustuolissa istua jattiamazonin vieressa ja muistella nuoruuttaan. Amazonit on naas tosi pitkaikaisia huonekasveja.

Ransu

25.4.2007 22:32

No nyt on hapsijukkakin. Puoliskoni oli tänään ollut Muhevaisella ja kotona minua odotti komea yksilö! :) Kiitos Hortus kuitenkin tarjouksestasi.

Apoptoosi

25.4.2007 23:47

Ransun keskiviikon threesome; mina, mieheni ja hapsijukka. Viimeinen kuulostaa ihan joltain skeittaavalta rastapaiselta teinilta. :-)

Apoptoosi

25.4.2007 23:59

Olen niin innoissani, etta unohdin mainita saaneeni tanaan uusia hostia: 'Aristocrat', 'Stained Glass', 'Eskimo Pie', 'Spilt Milk', 'Old Glory', 'Liberty' ja Remember Me'.

Erityisesti tuo Soilt Milk on tarkea, koska tapasin kaksi vuotta sitten Mildrew Seaverin, herttaisen iakkaan hostaristeyttajan, jonka aikaansaannos tuokin on.

Remember Me nimettiin eraan hostanaisen mukaan, joka kuoli pari vuotta sitten rintasyopaan. Tama jai hanen viimeiseksi risteytykseen ja elavaksi muistoksi.

Noilla muilla nimilla ei sitten olekaan mulle mitaan merkitysta. Mietin joskus kuka ihme niita keksii.

Ransu

26.4.2007 16:53

Hauska kommentti Apoptoosi ;)

Hienot tarinat noiden Hostien takana! Multa on tainut jäädä huomaamatta, mutta missä päin maailmaa puutarhasi komeilee, Apoptoosi?

Apoptoosi

26.4.2007 18:19

Kylla puutarhani ihan Suomessa ovat, siis yksi puutarha ja perheeni huvilan arboretum.
Ja kun en ole Suomessa, niin silloin en myoskaan juuri puutarhuroi, asuntomme on sen verran korkealla.Voi kun olisi edes parveke.