• Hortus

Juurakoita....

Minäkin (viitaten Apoptoosin kommenttiin ostoksista) tilasin Eurobulbilta muutamia juurakoita. Uvulaariaa (surukello) ja Trilliumia (kolmilehti). Miten on Apoptoosi, JP ja muut. Mulle tuli pulma. Olisiko ne paras laittaa ruukussa ulos vain viileään eteiseen (10-15 astetta)? Toisaalta järki sanoo, että juurtuisivat lämpimässä, mutta toisaalta.... mmmm...auttakaa

7 kommenttia

Apoptoosi

2.4.2007 22:33

Pitäisin viileässä. Sisällä lämpimässä kasvavat turhan honteloiksi.
Uvularia taitaa muuten nykyään olla nimeltään keltakielokki. Olen tappanut niitä monta.

coco

2.4.2007 23:49

Thrillium on valkoinen Ontarion maakunnan suojeltu kukka. Alkaavat pian kukkia.

Apoptoosi

3.4.2007 10:25

Cocon tekstissä hyvä osuva kirjoitusvirhe "Thrillium"....well, I'm thrilled to see the first Trilliums too :-).
Reilun viikon päästä olen menossa bongaamaan Triulliumeja ja muita kevätkasveja luonnossa.

JPHki

3.4.2007 11:08

Kirjoitusvirheistä puheenollen S-marketin halpissiemensarjassa on tarjolla Zinnia - oppineidenkukkU

Hortus

3.4.2007 15:14

Minne olet menossa Trilliumeja pongaamaan? Kanadaan? WAU. Joo laitoin kaikki pihalle ruukuissa. Trilliumin mukulat olivat hieman pehmeitä, mikä huolestutti. Coco, laita kuvia, jos liikut luonnossa. Mun viiden mukulan satsista ei mitään valtaisaa pehkoa ole tiedossa pitkään aikaan :-). Apoptoosi, olen ymmärtänyt, että Uvulaaria on melko helppo. No saas nähdä. Millainen maa sulla on ollut niillä. Ajattelin turvemaata atsaleojen lähellä. Olisikohan hiekkapitoisempi parempi?

Apoptoosi

3.4.2007 22:48

Bongausmetsäni on noin tunti Albanysta (NY), mutta eivät taida olla vielä kukassa, vaikka onkin ollut aika lämmintä. Arisaemoja olen sieltä joskus kaivanut mukaaani. Mulla on kylmälavassa pari vuotta vanha T-kylvös, jossa on muutama kymmenen tainta tulossa. Pitäisi varmaan ne koulia, että saisi syksyllä istuttaa ne arboretumiin.
Uvulariaan en uskalla sanoa mitään, kun olen ne kaikissa maissa saanut hengiltä. Se surukello- nimi on aina masentava.

Apoptoosi

18.4.2007 00:26

Jai sitten triulliumit sun muut bongaamatta tana vuonna. Saa oli kamala. Ensin tuli vetta, sitten lunta, joka tietysti suli vedeksi ja sai kaikki paikat tulvimaan, jopa osan moottoriteista.Mutta mikapa suomalaisen pitaisi poissa metsasta. Ihan kiva siella oli samoilla koirien kanssa. Saa on vain varusteista kiinni.