Aikuisen oikeesti

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2009.

" Kiusatuksi joutuva nuori ei useinkaan kerro kokemastaan sen enempää opettajalle kuin vanhemmillekaan. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) tutkimuksen mukaan kiusattu ei usko puhumisesta olevan mitään hyötyä.

Joissain tapauksissa opettajille kertominen näyttäisi jopa pahentaneen syrjityn nuoren asemaa entisestään.

Sen sijaan vanhemmille puhuminen vaikuttaa helpottavan useimpien kiusattujen tilannetta. Tästä huolimatta vain noin puolet syrjityistä nuorista oli jutellut isän tai äidin kanssa kokemuksistaan.

Liiton mielestä koulujen pitäisikin perustaa esimerkiksi verkkopalvelu, jonne nuoret voisivat kirjoittaa nimettömänä kokemastaan tai näkemästään ilkeilystä. Oppilaiden viestejä pääsisi lukemaan vain oppilashuoltoryhmän jäsenet.

Liiton mukaan kiusaamistilanteet tapahtuvat tyypillisesti joko väli- tai oppitunneilla. Erityisesti yläasteikäiset tytöt harrastavat niin sanottua epäsuoraa kiusaamista, mikä tarkoittaa juoruilua sekä porukasta poissulkemista.

Valtaosa tutkimukseen vastanneista nuorista kuitenkin koki olonsa turvalliseksi koulussa.

Viime syksynä toteutettuun kyselyyn vastasi yli 15 000 yläkoulujen, lukioiden ja ammattioppilaitosten oppilasta. Valtaosa vastaajista oli tyttöjä. "

Juoruaminen kuuluu kiusaamisen piiriin!- HOMO TYKKÄÄ -

Vihdoinkin chorizo tyylinen makkara saapui Suomeen, mut ei vedä vertoja espanjalaiselle. Kesän grillimakkara on tässä.


Jos haluatte et asiat pysyy omana tietonanne ni älkää kertoko heteromuijille mitään.

Mua pänni tänään et joku on juorunnut mun asioita mulle ventovieraalle. Et toi yks saatanan akka penkoo kaikki mun asiat. Kuka sille niitä kertoo? Kuka niist joka on mun kans tekemisissä puhuu?