ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

TransHelsinki alkaa torstaina - vaatimuksena nimilain ja translain uudistaminen itsemääräämiseen perustuviksi

Sami Mollgren • 14.11.2017 15:22 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Torstaina käynnistyvässä TransHelsinki-tapahtumassa esiin erityisesti itsemääräämisoikeus nimeen ja translain uudistamisen kiireellisyys. TransHelsinki järjestetään 16.-23.11.2017.

TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen vuosittain järjestettävä tapahtumakokonaisuus, jossa on sukupuolivähemmistöille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa, seminaareja ja työpajoja. TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus tavalla tai toisella omassa elämässä koskettaa.

- TransHelsingin ohjelmaan kuuluu perinteisesti myös mahdollisuuksia yhdessäoloon, transyhteisön keskinäiseen keskusteluun ja vertaistukeen sekä ohjelmaa perheille, kerrotaan tiistaina julkaistussa tapahtuman tiedotteessa.

Torstaina 16.11. Oikeus omaan nimeen -seminaarissa Helsingin yliopiston päärakennuksessa klo 17.30 kuullaan järjestöjen puheenvuoroja nimilain uudistamisesta. Esitys nimilaiksi on ollut lakivaliokunnan käsittelyssä ja sen laatima versio tulee täysistuntokäsittelyyn marraskuun aikana. Tilaisuudessa on järjestöjen lisäksi paikalla myös eduskuntaryhmien edustajia ja edustaja Tasa-arvovaltuutetun toimistosta. Tilaisuus on kaikille avoin.

Maanantaina 20.11. eduskuntatalon portailla klo 18 vietetään kansainvälistä muistotilaisuutta (TDOR) viharikosten uhreina kuolleille transihmisille. Transgender Europe -järjestön mukaan vuoden aikana on murhattu 325 transihmistä. Suomessa transihmisiin kohdistuva suora ja rakenteellinen syrjintä aiheuttavat merkittävän itsemurhariskin. Tilaisuudessa kuullaan transyhteisön edustajien puheenvuoroja. Kansanedustajia on pyydetty kunnioittamaan menehtyneiden muistoa tuomalla oman kynttilänsä tilaisuuteen. Muistotilaisuudet järjestetään myös Lahdessa, Turussa ja Mikkelissä. Tilaisuus on tunnukseton ja kaikille avoin.

Tapahtuman taustajärjestöihin kuuluvat muun muassa Trasek, Dreamwear Club, Seta ja sen Transtukipiste, Amnestyn Suomen osasto sekä Sateenkaariperheet ry.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy