ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

"Soinin raivokohtaukset liittyivät yleensä seksuaalivähemmistöjen asioihin" - Eerola

jnsto • 24.10.2017 14:35 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Lauri Nurmi avasi teostaan 24.10.17 Intokustannuksen järjestämässä esittelyssä Akateemisessa kirjakaupassa.
Toimittaja Lauri Nurmen kirja perussuomalaisten hajoamisesta (Intokustannus) tiivistää myös kuvaa puheenjohtaja Timo Soinin asenteesta seksuaalivähemmistöihin ja hänen uskonnollisuudestaan. Kirjasta välittyy kuva puoluejohtajasta, jolle valitsemansa versio kristillisyydestä on laki.

Kansanedustaja Juho Eerola kertoo kirjassa "Soinin raivokohtausten" lisääntyneen, mitä pidemmälle hänen kautensa eteni. "Yleensä ne liittyivät seksuaalivähemmistöjen asioihin. Jos joku edes huumorin varjolla käsitteli avioliittoasiaa, Soini saattoi pillastua totaalisesti", Eerola sanoo. Hän katsoo kirjassa, ettei avioliittoasia ollut suurimmalle osalle eduskuntaryhmän jäsenistä tärkeä.

Eerola muistaa kerran kirjoittaneensa avioliittolakia käsitelleessä sisäisessä muistiossa olevansa "puolueen soturi", joka äänestää puolueen linjan mukaisesti, mutta hänelle ei olisi ongelma, jos perussuomalaiset muuttaisivat kantaansa. "Soini tuli lankoja pitkin ja huusi minulle, että en hänen mielestään ottanut asiaa vakavasti".

Viime kesänä Lauri Nurmelle antamassaan pitkässä haastattelussa Soini kiistää kuitenkin, että uskonnollisuus olisi hänen puoluejohtajuuttaan leimannut. Hän katsoo, että suuri kannatus johtui siitä, että "suomalainen haluaa asiaansa ajamaan kaverin, joka uskaltaa olla omaa mieltään". Soini viittaa tiukkaan aborttilinjaansa, joka ei ole suosiota haitannut, vaan ollut osoituksensa hänen linjallaan pysymisestään.

Lauri Nurmen kirja on seikkaperäinen kuvaus perussuomalaisten kehityksestä sekä Soinin ja Halla-ahon välien kiristymisestä viime vuosikymmenen lopulta saakka. Kirja kertoo myös aiemmin julkaisematonta tietoa kesän 2017 hajaannuksen ja hallitusoperaation vaiheista ja taustoista. Nurmi pääsee syvällisen lähelle Soinia kirjan loppuhaastattelussa jättäen samalla kuitenkin haastateltavalle selkeästi oman tilan. Haastattelun paikaksi Soini oli suonut virkahuoneensa, jossa toimittajavieraita ei usein nähdä.

Soini arvioi, että Halla-ahon johdolla "perussuomalaiset on tästä eteenpäin, joka asiasssa kuin varpusparvi". "Äityiyslaista Niikko höyryää yhä, Tavio äänestää toisin. Halla-aho sanoo homoliitoista, että niistä ei olisi pitänyt olla yhtenäistä linjaa. Tämä tulee tapahtumaan joka asiassa".

Toimittaja Nurmi ei kuitenkaan näe Soinin ottaneen kovin raskaasti entisen puolueensa tai sen eroajaryhmänkään kantojen lieventymistä suhtautumisessa vähemmistöihin ja perhekysymyksiin. Vastauksena ranneliike.netin kysymykseen Nurmi arveli työn ulkoministerinä nyt antavan Soinille merkityksellistä elämän sisältöä riittävästi.

Lauri Nurmi on Lännen Media -uutistoimiston palveluksessa. Toimisto palvelee ryhmää läntisen Suomen maakuntalehtiä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Selvää pinkkipesua havaittavissa Eerolan sanomisissa. Uskoo, ken haluaa. Totuus on kuitenkin, että puolue on ollut, Soinin myötävaikutukselle, ja on edelleen nuoriso-osastoaan myöten Suomen sateenkaariväkivastaisin puolue. Tasa-arvon ja mielipideilmaston kehityksen neliraajajarrutuksessa kilpailee PS:n kanssa vain KD.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 25.10.2017 09:24
Aikanaan koko hlbti-aihepiiri oli perussuomalaisten keskuudessa tyystin vaiettu asia. Hissukseen orastavaa moniäänisyyttä on ollut havaittavissa. Ei tässä varmaan voi hurraa-huutoihin valmistautua, mutta... kun asioista aletaan puhua, on puolet työstä tehty.
  smo • 25.10.2017 14:58
Käsitykseni mukaan valtaosa perussuomalaisista kansanedustajista on vastustanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa vain Soinin miellyttämiseksi tai välttääkseen asettumista hänen tielleen poikkiteloin. Aatteellisesti ja varsinkaan moraalisesti heillä ei taida olla tästä(kään) asiasta mitään kiveen hakattuja yhteisiä kantoja.

Eniten persuja yhdistää uuden isä aurinkoisensa vanavedessä muukalaispelko ja -viha ja halu lietsoa maahanmuuttovastaisuutta sille otollisessa maaperässä, josta on tarpeeksi räväkin kannanotoin kerättävissä ääniä seuraavissa vaaleissa.
  Public eye • 25.10.2017 17:56
Karhumies: miten niin pinkkipesua? Oletko lukenut kirjan?

Itse olen ja Eerola otti hyvin moneen muuhunkin asiaan kirjassa kantaa. Tämä oli eräs esimerkki Soini käytöksestä.
  Utelias (ei rekisteröitynyt) • 25.10.2017 17:58
Soini on esimerkki johtajuudesta, missä huudetaan toiset kumoon. Niinistö on samanlainen: häntä ei saa arvostella.

Suomalaiset presidentit ovat olleet eritytäin uskonnollisia kuten epäilen tätä nykyistäkin. He vaikuttavat suoraan miten parlamentti käsittelee asioita-ohjaavat sitä. Viimeksi näkyi miten pressa puuttui hallituksen hajoamisuhkaan.

Merkel on taas hyvin vaukutusvaltainen henkilö EU:ssa. Hänen ylitse on vaikea kenenkään kävellä. Uskovainen akka.

Nämä henkilöt ovat esimerkkejä miten suoraan vaikutetaan kuka saa osansa hyvinvoinnista ja miten rahoja jaetaan. Sateenkaariväki saa tyhjää kättä: meidän yhteiskunnallista osallistumista arvosteta millään lailla: leimakirves heiluu herkästi ja demonisoidaan. työura ohi, jos paljastuu tai tulee muuten vaikeuksia. Niitä järjestetään.

He vaikuttavat yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin.(Tyhmät kuuntelevat.)

Sateenkaariraha on ainoa keinoa saada aikaan todellinen ja pysyvä muutos.

Kommenttia muokattu: 26.10.2017 klo 12:40
  Kolmoisritti • 26.10.2017 12:33
Jutussa mainittiin Äitiyslaki, ja viime päivinä on kirjan myötä myös puhuttu siitä, että tiesikö Sipilä ennakkoon Perussuomalaisten hajoamisen uhasta ja että oliko hallituksella olemassa suunitelma tällaiseen tilanteeseen. Sipilä on vakuutellut, että ei olisi tiennyt. Itse kuitenkin arvelen, että Sipilä kertoo "muunneltua totuutta". Asia oli hyvin todennäköisesti Sipilän ja muunkin hallituksen tiedossa.

Sain nimittäin kesäkuussa "luotettavalta lähteeltä" tiedon siitä, että lakivaliokunnan 13.6. pidettävän kokouksen esityslistalla ollut äitiyslaki-kansalaisaloite poistettiin useita päiviä ennen kyseistä kokousta (ja Perussuomalaisten puoluekokousta) esityslistalta ja siirrettiin hamaan lomienjälkeiseen tulevaisuuteen, koska haluttiin rauhoittaa tilanne Perussuomalaisista lähtijöitä (lähinnä Soinia) kaikilta ärsyttäviltä yksityiskohdilta, jotta voitaisiin varmistaa hallituksen kasassa pysyminen ( ranneliike.net ).
  smo • 26.10.2017 12:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy