ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan avioliittolaki: Missä viipyy Baijerin valitus?

vaeltaja2006 • 06.08.2017 15:06 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Baijeri, etelässä München, pohjoisessa Nürnberg
Saksan homovastainen kansanliike ”Demo für alle” syyttää Baijerin osavaltiohallitusta siitä, ettei se saa aikaan valitusta uudesta avioliittolaista perustuslakituomioistuimeen. Paikallisia Baijerin kristillisdemokraatteja (CSU kristillissosiaalinen unioni) ja kirkkoa syytetään jarruttamisesta.

Uusi avioliittolaki tulee voimaan lokakuun 1. päivänä, joten aika valituksen tekemiseen käy vähiin. Ainoa mahdollinen valittaja voisi olla Baijerin osavaltion hallitus. Homovastaiset järjestöt sanovat, että osavaltion hallitus on perääntymässä entisistä jyrkemmistä kannanotoistaan. ”Demo für alle” -liike vaatii jo myrskyä kristillisdemokraattien ryhmään, mutta sellaisesta ei näy merkkejä. Vielä heinäkuun alussa osavaltion pääministeri Horst Seehofer uhosi, että ilman taistelua ei uutta avioliittolakia hyväksytä.

Jos laista valitettaisiin perustulakituomioistuimeen, perustuslakiasiantuntijat eivät näe suuria menestymismahdollisuuksia. Voimaantulo viivästyisi, mutta muutosta tuskin tulisi.

Homovastainen Demo für alle on kerännyt kansalaisvetoomuksen, jonka on allekirjoittanut yli 50 000 ihmistä. Siinä syytetään kristillisdemokraatteja viivytystaktiikasta. Sitä pidetään petoksena ja Baijerin pääministeri vain vaikenee avioliittolaista.

Hallituspiireissä sanotaan, että valitusta tuskin tehdään ennen alkusyksyn vaalikautta. Vaalien lisäksi on muistettava, että aikaisemmat Baijerin tekemät valitukset mm. rekisteröidystä parisuhteesta (2001) ovat menestyneet huonosti perustuslakituomioistuimessa.

Populistisen kansallismielisen AfD-puolueen (vaihtoehto Saksalle) meppi Beatrix von Storch on perustanut kansalaisliikkeen ”perheen suojelemiseksi”. Hän näkee nyt, että katolisella kirkolla on velvollisuus asettua perinteisen perheen tueksi. Piispoille on lähtenyt vetoomus: Saksaan on saatava samanlaiset massiiviset mielenosoitukset, joita on nähty Ranskassa ja Italiassa. Kauhunäkymänä on lokakuun 1. päivä, jolloin sateenkaariliput liehuvat kaikkialla Saksassa – myös julkisissa rakennuksissa , vaikka se ei olekaan hyväksyttyä. Se on uskovaisille kauhistus. Silloin tullaan kuulemaan vähemmistön taisteluhuutoja kuten ”Moninaisuus” ja ”Suvaitsevaisuus”.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saksan "Demo für alle" on samaa porukkaa kuin Ranskan "La Manif Pour Tous" ja Suomen "Aito avioliitto". Noita samalla graafisella ilmeellä toimivia hlbti-yhdenvertaisuutta vastustavia paikallistoimijoita nimittää erityisesti vahva kytkös (kristilliseen) uskonnollis-konservatiivisuuteen - ja toki läheinen yhteistyö amerikkalaisen Mass Resistance -homovihajärjestön kanssa. Tuon yhteistyön esilleottaminen ( ranneliike.net ) on esimerkiksi suomalaista Aito avioliitto -seurakuntaa hermostuttanut aika tavalla.
  smo • 06.08.2017 16:24
Saksan äärioikeiston johtaja peräänkuuluttaa Ranskan kaltaisten marssien järjestämistä myös Saksassa.

On hyvä tietää, että noiden Ranskan marssien (joihin mm. Timo Soinikin osallistui) tuotteena syntyi valtaisa väkivallan aalto, joka kohdistui erit. seksuaalivähemmistöihin:

www.thelocal.fr
  Someone (ei rekisteröitynyt) • 07.08.2017 19:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy