Saksan avioliittolaki: Missä viipyy Baijerin valitus?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2
Baijeri, etelässä München, pohjoisessa Nürnberg

Saksan homovastainen kansanliike ”Demo für alle” syyttää Baijerin osavaltiohallitusta siitä, ettei se saa aikaan valitusta uudesta avioliittolaista perustuslakituomioistuimeen. Paikallisia Baijerin kristillisdemokraatteja (CSU kristillissosiaalinen unioni) ja kirkkoa syytetään jarruttamisesta.

Uusi avioliittolaki tulee voimaan lokakuun 1. päivänä, joten aika valituksen tekemiseen käy vähiin. Ainoa mahdollinen valittaja voisi olla Baijerin osavaltion hallitus. Homovastaiset järjestöt sanovat, että osavaltion hallitus on perääntymässä entisistä jyrkemmistä kannanotoistaan. ”Demo für alle” -liike vaatii jo myrskyä kristillisdemokraattien ryhmään, mutta sellaisesta ei näy merkkejä. Vielä heinäkuun alussa osavaltion pääministeri Horst Seehofer uhosi, että ilman taistelua ei uutta avioliittolakia hyväksytä.

Jos laista valitettaisiin perustulakituomioistuimeen, perustuslakiasiantuntijat eivät näe suuria menestymismahdollisuuksia. Voimaantulo viivästyisi, mutta muutosta tuskin tulisi.

Homovastainen Demo für alle on kerännyt kansalaisvetoomuksen, jonka on allekirjoittanut yli 50 000 ihmistä. Siinä syytetään kristillisdemokraatteja viivytystaktiikasta. Sitä pidetään petoksena ja Baijerin pääministeri vain vaikenee avioliittolaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallituspiireissä sanotaan, että valitusta tuskin tehdään ennen alkusyksyn vaalikautta. Vaalien lisäksi on muistettava, että aikaisemmat Baijerin tekemät valitukset mm. rekisteröidystä parisuhteesta (2001) ovat menestyneet huonosti perustuslakituomioistuimessa.

Populistisen kansallismielisen AfD-puolueen (vaihtoehto Saksalle) meppi Beatrix von Storch on perustanut kansalaisliikkeen ”perheen suojelemiseksi”. Hän näkee nyt, että katolisella kirkolla on velvollisuus asettua perinteisen perheen tueksi. Piispoille on lähtenyt vetoomus: Saksaan on saatava samanlaiset massiiviset mielenosoitukset, joita on nähty Ranskassa ja Italiassa. Kauhunäkymänä on lokakuun 1. päivä, jolloin sateenkaariliput liehuvat kaikkialla Saksassa – myös julkisissa rakennuksissa , vaikka se ei olekaan hyväksyttyä. Se on uskovaisille kauhistus. Silloin tullaan kuulemaan vähemmistön taisteluhuutoja kuten ”Moninaisuus” ja ”Suvaitsevaisuus”.

2 kommenttia

Saksan "Demo für alle" on samaa porukkaa kuin Ranskan "La Manif Pour Tous" ja Suomen "Aito avioliitto". Noita samalla graafisella ilmeellä toimivia hlbti-yhdenvertaisuutta vastustavia paikallistoimijoita nimittää erityisesti vahva kytkös (kristilliseen) uskonnollis-konservatiivisuuteen - ja toki läheinen yhteistyö amerikkalaisen Mass Resistance -homovihajärjestön kanssa. Tuon yhteistyön esilleottaminen ( http://ranneliike.net/teema/aito-avioliitto-yhdistys-on-amerikkalaisen-homoja-vihaavan-mass-resistance-jarjeston-haarakonttori?aid=11955 ) on esimerkiksi suomalaista Aito avioliitto -seurakuntaa hermostuttanut aika tavalla.