ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Indonesia: Presidentti vaatii poliisia suojelemaan hlbti-vähemmistöjä väkivallalta

Sami Mollgren • 22.10.2016 12:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Indonesian presidentti Jokowi Widodo vaatii poliisia suojelemaan hlbti-vähemmistöihin kuuluvia lisääntyneeltä väkivallalta.

Ihmisoikeustoimijat ovat olleet pitkään huolissaan asenteiden kehityksestä Indonesiassa ja vaatineet presidentiltä kannanottoa. Human Rights Watch -järjestössä toimiva Kyle Knight pitää presidentin kannanilmaisua raikkaan ilman henkäyksenä.

Viime kuukausina väkivalta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan on lisääntynyt. Myös viranomaiset ovat puuttuneet vähemmistön vapauksiin; esimerkiksi hiljattain miespari pidätettiin siksi, että Facebookissa oli kuva parista suutelemassa.

Opetuksesta vastaava ministeri Muhammad Nasir puolestaan sanoi tammikuussa, että avoimesti homot opiskelijat olisi suljettava pois yliopistojen kampuksilta.

Maassa on estetty kymmenien hlbti-teemaisten verkkosivujen ja vähemmistöjen suosimien deittisovellusten käyttö, esimerkkeinä Grindr, Blued ja BoyAhoy. Joidenkin tietojen mukaan jopa 80 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattun verkkosivuston ja sovelluksen käyttö on estetty. Rajoituksia perustellaan "poikkeavuuden propagoimisen" kitkemisellä.

Alkuvuodesta maassa toimivat verkkopalvelut joutuivat poistamaan homoteemaiset emojit. Viestintäministeriön edustaja Ismail Cawidu vaati tuolloin, että "sosiaalisen median on kunnioitettava niiden maiden kulttuuria ja tapoja, joissa niillä on suuri määrä käyttäjiä".

Homoseksuaaliset suhteet eivät ole Acehin itsehallintoaluetta lukuunottamatta Indonesiassa laittomia, mutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat pääosin maltillista islamintulkintaa noudattavan kansan keskuudessa vaikea kysymys. Esimerkiksi televisiokanavien sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia esiintyjiä on suvaittu.

Saarivaltio Indonesia on asukasluvultaan (234 miljoonaa) maailman neljänneksi suurin valtio ja suurin muslimienemmistöinen maa.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy