ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homoteemaiset emojit kuohuttavat nyt Indonesiassa

Sami Mollgren • 13.02.2016 09:40 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Indonesiassa toimivat pikaviestipalvelut joutuvat hallituksen määräyksestä poistamaan homoteemaiset emojit sovelluksistaan. Tapauksen nosti esiin ihmisoikeusjärjestö, ja asiasta kertoi The Guardian.

Hallitus teki päätöksen sen jälkeen, kun paikallinen suosittu Line-pikaviestipalvelu toi verkkokauppaansa homoteemaisia “tarroja”, kehittyneitä emoji-symboleita, ja asiasta syntyi kohu sosiaalisessa mediassa. Tiistaina Line kertoi poistaneensa hlbt-teemaiset tarrat indonesialaisten käyttäjien saatavilta. Tiedonvälityksestä vastaavasta ministeriöstä kerrotaan, että sama vaatimus esitetään myös Facebookin omistamalle WhatsApp-sovellukselle.

- Sosiaalisen median on kunnioitettava niiden maiden kulttuuria ja tapoja, joissa niillä on suuri määrä käyttäjiä, sanoi viestintäministeriön edustaja Ismail Cawidu.

Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestö vaatii, että presidentti Jokowi Widodo suojelee hlbti-vähemmistöjen oikeuksia. Järjestö katsoo hallituksen toiminnan askeleena näkyvän homoseksuaalisuuden kahlitsemiseksi. Presidentille osoittamassa kirjeessä järjestö sanoo, että hallituksen tulisi tuomita julkisesti virkamiehiä, jotka tekevät “törkeästi syrjiviä huomautuksia” lesboja, homoja, biseksuaaleja ja transihmisiä vastaan, ja presidentin tulisi tuomita tällainen, ennen kuin väärinkäytökset saavat lisää jalansijaa.

HRW:n hlbti-asioista vastaava johtaja Graeme Reid sanoo, että presidentti on pitkään toiminut moniarvoisuuden ja moninaisuuden puolesta, ja että tässä on hänelle tilaisuus osoittaa sitoutuminen näihin arvoihin.

Homoseksuaaliset suhteet eivät ole Indonesiassa laittomia, mutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat pääosin maltillista islamintulkintaa noudattavan kansan keskuudessa herkkä kysymys. Esimerkiksi televisiossa esiintyviä sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia esiintyjiä on suvaittu, mutta homoteemaiset emojit saivat aikaan myrskyn sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi tammikuussa opetuksesta vastaava ministeri Muhammad Nasir sanoi, että avoimesti homot opiskelijat olisi suljettava pois yliopistojen kampuksilta. Acehin itsehallintoalueella homoseksuaaliset suhteet ovat rangaistavia.

Homoteemaiset emojit ovat aiemminkin aiheuttaneet kohun alueilla, joissa suhtautuminen hlbti-vähemmistöihin on ongelmaista. Esimerkiksi Venäjällä kesällä 2015 kansainvälisen tietotekniikkajätin Applen julkaisemat homoteemaiset emojit herättivät keskustelua, johon osaltaan saattoi vaikuttaa se, että yrityksen pääjohtaja Tim Cook kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan syksyllä 2014.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
jotenkin täytyy sanoa että pidän ilmaisusta "alueilla, joissa suhtautuminen hlbti-vähemmistöihin on ongelmaista", sillä juuri muiden suhtautumisessahan se ongelman ydin todella on ..
  ap (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2016 16:08
Ihan Googlen kuvahaulla: "hetero sex emoji", "straight sex emoji"
"marriage sex emoji" sai tulokseksi käsi kädessä pitäviä nais-, tai miespareja, (mikäli niitä nyt tunnistaa).

Saati sitten, kun teki haun: "same sex emoji", "same sex couple emoji", "same sex marriage emoji", "same sex family emoji" tai "same sex marriage heart emoji".

En kiellä, etteikö löytyisi myös käsi kädessä pitävää mies- ja naisfiguuria, mutta sääli silti, että on niin harvassa heteroparisuhteita kuvaavia emojia.
  Rubix • 13.02.2016 20:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy